fbpixel

Search icon
Search
"Smart travel": 5 πρακτικές οργάνωσης μιας χειραποσκευής για ένα μακρινό trip
STYLING TIPS

"Smart travel": 5 πρακτικές οργάνωσης μιας χειραποσκευής για ένα μακρινό trip

Ποιος είπε ότι δεν μπορούν να χωρέσουν όλα σε μία μικρή βαλίτσα


Όταν προετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για ένα μακρύ ταξίδι, αρκετές είναι οι φορές, στις οποίες πέφτουμε σε κοινά ατοπήματα. Ειδικά η απουσία της κατάλληλης luggage list οδηγεί στην «όψη» μιας "μπουκωμένης" εικόνας, η οποία δεν διευκολύνει την μεταφορά. Πολλές είναι και οι στιγμές, στις οποίες θυμόμαστε τελευταία στιγμή να προσθέσουμε αντικείμενα σε αυτήν, κάτι που για ακόμη μια φορά προκαλεί ένα χάος. Οι παράγοντες, οι οποίοι εμποδίζουν την οργάνωση της βαλίτσας μας είναι πολλοί. Το ζήτημα, όμως, είναι να καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε με τις ορθές πρακτικές. 

Όπως και σε αντίστοιχες διαδικασίες, που αφορούν στην καθαριότητα και τακτοποίηση της ντουλάπας, ή της κουζίνας, έτσι και στην συγκεκριμένη συνθήκη, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε πιστά κάποιους κανόνες πρακτικότητας. Θέτουμε σε προτεραιότητα την "έξυπνη" αξιοποίηση κάθε χώρου στο εσωτερικό της χειραποσκευής και προχωράμε στις τελικές κινήσεις του tidying. Ειδικά, όταν κάνουμε λόγο για ένα long trip, τότε είναι χρήσιμο να κάνουμε πράξη μια αυστηρή και smart οργάνωση, ώστε να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίσταση. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 5 πιο αποτελεσματικές μεθόδους οργάνωσης της μικρής αποσκευής, όταν καλούμαστε να ταξιδέψουμε σε έναν μακρινό προορισμό. 

Ξεκινάμε με την luggage list

shutterstock-1115017364-1.jpg

Το πρώτο βήμα της όλης διαδικασίας. Κάνουμε έρευνα και υπολογίζουμε τις καιρικές συνθήκες, καθώς και τα αξιοθέατα και ορόσημα, στα οποία πρόκειται να επισκεφθούμε. Με βάση αυτά, ετοιμάζουμε την λίστα όλων των αντικειμένων που θα πάρουμε μαζί μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεχάσουμε τίποτα βασικό, αλλά δεν θα μεταφέρουμε και περιττά πράγματα. Στη συγκεκριμένη list, μπορούμε να δημιουργήσουμε ειδικές κατηγορίες, όπως αυτήν για τα ρούχα, τα προϊόντα υγιεινής, αλλά και τα καλλυντικά μας. Ένα check στο τέλος αρκεί και είμαστε έτοιμοι. 

Δημιουργούμε από πριν σύνολα

shutterstock-2055391217.jpg

Προλαμβάνουμε και ελέγχουμε. Δημιουργώντας από πριν τα πιθανά outfits του ταξιδιού μας, εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια και δεν πέφτουμε στην «παγίδα» να προσθέτουμε συνεχώς ρούχα, τα οποία εν τέλει δεν θα φορέσουμε. Για παράδειγμα, έχουμε στο μυαλό μας, ότι ένα από τα βασικά παντελόνια που θα πάρουμε μαζί μας, μπορεί να συνδυαστεί με συγκεκριμένες μπλούζες και πουκάμισα. Η εύκολη μέθοδος για να είμαστε σίγουροι και να «παίζουμε» δημιουργικά με τα σύνολά μας. Όσον αφορά το νεσεσέρ και τα beauty products σας, τοποθετήστε μόνο τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι σαμπουάν και αφρόλουτρο θα βρείτε στο ξενοδοχείο, οπότε δεν χρειάζεται να πάρετε από το σπίτι σας. 

Όχι πολλά παπούτσια

9c432812872ef62c1b468a9052562c4e.jpg

Ακόμη ένας παράγοντας, ο οποίος δυσκολεύει σχεδόν πάντα την διαδικασία του packaging είναι τα υποδήματα. Κανόνας νούμερο ένα είναι να δώσουμε μεγάλη προσοχή στον αριθμό και το σχήμα των παπουτσιών, που θα επιλέξουμε για το ταξίδι μας. Δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση τον χώρο, που είναι διαθέσιμος στο εσωτερικό της βαλίτσας μας. Γι' αυτό και κρίνουμε σωστά το είδος των παπουτσιών, τα οποία θα φορέσουμε τις περισσότερες φορές στον προορισμό μας. Είναι καλό να λάβουμε υπόψιν δύο διαφορετικούς τύπους, οι οποίοι να συμβαδίζουν κυρίως με την άνεση στην κίνηση. 

Ρολάρουμε

opener-shot-1547582801.jpg

Αποτελεί την ιδανική λύση για να εφαρμόσουμε την οικονομία χώρου στην μικρή βαλίτσα μας. Με τον συγκεκριμένο τρόπο έχουμε δύο οφέλη στο ταξίδι μας. Πετυχαίνουμε να τακτοποιήσουμε τα ρούχα μας είναι με έναν εύκολο και minimal τρόπο, δημιουργώντας, έτσι, έξτρα σημεία αποθήκευσης. Ακόμη, η συγκεκριμένη μέθοδος καταφέρνει να μην τσαλακώνει τα ενδύματά μας. 

Τοποθετούμε τα πιο σημαντικά αντικείμενα πιο πάνω

9674bfe2af423e9cb55a1cf4f5450e08.jpg

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, κεντρικός μας άξονας είναι η πρακτικότητα. Γι΄αυτόν τον λόγο, είναι καλό να τοποθετήσουμε τα αντικείμενα μας στην βαλίτσα, τηρώντας σημαντικές προϋποθέσεις, όπως είναι η χρησιμότητα. Τελευταία θέση, λοιπόν, έχουν όσα θεωρούμε ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Σε περίπτωση, που τα χρειαστούμε, μπορούμε να τα εντοπίσουμε εύκολα, χωρίς να μπούμε στην ενοχλητική και χρονοβόρα διαδικασία να ξεπακετάρουμε. 

Καλή οργάνωση!