fbpixel

Search icon
Search
Σκιάθος: To πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων έχει γίνει πόλος έλξης για A-list επισκέπτες
TRAVEL

Σκιάθος: To πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων έχει γίνει πόλος έλξης για A-list επισκέπτες

Μοναδικά τοπία, χρυσαφένιες αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά


Πλησιάζοντας στην “καρδιά” του καλοκαιριού, όλοι μας μπαίνουμε στη διαδικασία να καταστρώσουμε το πλάνο των διακοπών μας, επιλέγοντας αρχικά τον κατάλληλο προορισμό. Το ευχάριστο είναι πως η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, ανάλογα με τα δικά του “θέλω” κι όσα ζητάει από τις διακοπές του, καθώς αναμφίβολα, μετά από μία αρκετά απαιτητική χρονιά, η ανάγκη για ξεκούραση κι αποφόρτιση είναι μεγάλη. Η Σκιάθος, αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό τα τελευταία χρόνια και πόλο έλξης για επισκέπτες είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη σε διάρκεια παραμονή της Χολιγουντιανής ηθοποιού, Kate Hudson στο νησί. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Σποράδων κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτήν, αν την επιλέξετε για τις φετινές σας διακοπές.

Ένας πλήρης οδηγός για το νησί της Σκιάθου!
shutterstock-1134731702.jpg

The island

Η Σκιάθος είναι ένα νησί που προσφέρεται για κοσμοπολίτικες διακοπές, αλλά και ξεκούραση. Φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία της, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και φυσικά την πλούσια νυχτερινή ζωή. Αν είστε λάτρεις της φύσης και της διασκέδασης, τότε φαντάζει ιδανική επιλογή, καθώς τα συνδυάζει όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το βουνό με τη θάλασσα και το πράσινο με το γαλάζιο. Από τη μία, διαθέτει ερημικές παραλίες με πλούσια βλάστηση, για ατελείωτες βουτιές μακριά από την πολυκοσμία κι από την άλλη γνωστά beach bar, γεμάτα κόσμο. Στους γραφικούς της οικισμούς, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σύντομες βόλτες και μερικές από τις πιο λαχταριστές τοπικές γεύσεις, σε ένα από τα πολλά μικρά ταβερνάκια, που ξεχωρίζουν για τον αυθεντικό τους χαρακτήρα. Είναι επίσης γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της, με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα ολόλευκα βότσαλα, που περιμένουν να τις εξερευνήσετε φέτος το καλοκαίρι. Η παραλία Κουκουναριές αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, ενώ η Μπανάνα, τα Λαλάρια, ο Βρωμόλιμνος, η Καναπίτσα κι η Μεγάλη Άμμος αποτελούν επίσης must-visit μέρη. Συνολικά 69 παραλίες και το σίγουρο είναι πως θα σας μαγέψει από το πρώτο κιόλας λεπτό!

shutterstock-513964369.jpg

Α for accommodation

Στιγμές χαλάρωσης, αναζωογόνησης και πλήρους αποφόρτισης; Αν αυτό είναι που ψάχνετε, τότε το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, Elivi Hotels Skiathos, αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 14χλμ. μακριά από το λιμάνι της Σκιάθου, έχοντας θέα το απέραντο γαλάζιο. Περιλαμβάνει ευρύχωρα δωμάτια που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, private suites και μία σειρά από υπηρεσίες, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Αν το επιλέξετε για τη διαμονή σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Elivi Spa, για να απολαύσετε αμέτρητες θεραπείες της επιλογής σας για το πρόσωπο και το σώμα, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο, καθώς κι οι υπηρεσίες για τα μαλλιά και τα νύχια. Μία εμπειρία 5 αστέρων, που θα σας μείνει αξέχαστη!

155307448.jpg
Elivi Hotels Skiathos

Σε περίπτωση που ψάχνετε ένα luxurious κατάλυμα, που θα βρίσκεται κοντά στη Χώρα της Σκιάθου, τότε πρέπει να επιλέξετε το Skiathos Avaton, για τη διαμονή σας. Βρίσκεται μία ανάσα από την παραλία της Μεγάλης Άμμου και διαθέτει εντυπωσιακά δωμάτια, με προσεγμένη, minimal διακόσμηση και θέα στο βουνό ή τη θάλασσα, αναλόγως με αυτό που θα ζητήσετε. Ιδανικά, επιλέξτε μία από τις εντυπωσιακές suites, με το εξωτερικό υδρομασάζ κι απολαύστε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, με θέα που κόβει την ανάσα. Ολοκληρώστε την ημέρα σας, με ένα dinner στο Black Pepper restaurant, όπου θα γευτείτε μοναδικές γεύσεις της μεσογειακής και της ελληνικής κουζίνας και δοκιμάστε μερικά από τα signature cocktails του bar.

281260063.jpg
Skiathos Avaton

To swim

Στην Σκιάθο μπορεί να βρει κανείς αμέτρητες παραλίες, που η καθεμία έχει τη δική της, ξεχωριστή ομορφιά! Η πιο διάσημη από όλες, είναι οι Κουκουναριές, που θεωρείται και μία τις πιο όμορφες της Μεσογείου συνολικά. Έχει χρύση άμμο και καταγάλανα νερά και περιβάλλεται από το μοναδικό δάσος των Κουκουναριών. Επίσης, η παραλία, Λαλάρια αποτελεί must-visit προορισμό για όσους επισκέπτονται το νησί. Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Σκιάθου κι είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι, ενώ το άγριο τοπίο με τα κατάλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια είναι μοναδικό. 

shutterstock-1134730076.jpg

Για εσάς που θέλετε να βρεθείτε σε ένα ήσυχο μέρος με άμμο και καταγάλανα νερά, μακριά από τον πολύ κόσμο, η παραλία Ξάνεμος φαντάζει ιδανική, καθώς αποτελεί έναν από τους κρυφούς θησαυρούς του νησιού. Αντιθέτως, σε περίπτωση που βρίσκονται ψηλά στην to do list σας μερικά από τα πιο γνωστά θαλάσσια sports, όπως το surfing, το kitesurfing και το jet ski, πρέπει να βρεθείτε στην Μπανάνα, που αποτελεί πόλο έλξης γι΄αυτούς που αγαπούν τα beach party και την έντονη ζωή.

F for Food

Θέλετε να απολαύσετε λαχταριστές λιχουδιές και να δοκιμάσετε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου, με θέα ολόκληρη την Σκιάθο; Η ταβέρνα, Πλάτανος βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη, μέσα στο δάσος και στα δροσερά, Πλατάνια. Αν επιλέξετε το συγκεκριμένο μέρος, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την ακαταμάχητη σκιαθίτικη, τυρόπιτα. Αν από την άλλη, αυτό που θέλετε είναι εκλεκτοί μεζέδες, συνοδευόμενοι από δροσιστικά cocktails, πρέπει να επισκεφθείτε το Barμπούνι, που βρίσκεται στο τέλος του μώλου του παλιού λιμανιού, προς τις Πλάκες. 100% ελληνικές γεύσεις και ποτά, που θα σας εντυπωσιάσουν.

196853009-325421172431983-8732349660115987519-n.jpg
Barμπούνι

Για τους λάτρεις του κρασιού, μία βόλτα στο Οινοποιείο Παρίσση, επιβάλλεται! Είναι κτισμένο περίπου 100 μέτρα πάνω από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, σε ένα κατάφυτο δάσος με πεύκα και πλατάνια. Τριάντα στρέμματα αμπέλια, ένα μεθυστικό τοπίο κι ένα ταξίδι γεύσεων, που θα σας μείνει αξέχαστο. Τι καλύτερο;

Το drink

Έχοντας απολαύσει τις βουτιές σας σε μία από τις πολλές παραλίες του νησιού κι ένα γεύμα γεμάτο πλούσιες γεύσεις, ήρθε η ώρα να κλείσετε την ημέρα σας με ένα δροσιστικό cocktail. Το La Bussola Bar Koukounaries, θα σας προσφέρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Ένα ήσυχο, φιλικό περιβάλλον για να ευχαριστηθείτε το ποτό σας με καλή παρέα και μία πολύ όμορφη θέα. 

128548868-1695339567310821-1603865858999482676-n.jpg
La Bussola Bar Koukounaries

Επίσης, μία πολύ καλή επιλογή είναι το Anderssons Bar, με την μεγάλη λίστα με τα cocktails. Διαφορετικοί συνδυασμοί κι ένας κατάλογος full of choices, που ικανοποιεί όλα τα γούστα! Last but not least. Βρεθείτε στο Fugazee Flavours House και δοκιμάστε τα signature ποτά του bar, σε ένα γαλάζιο φόντο.

Το visit

shutterstock-687689308.jpg

Η Σκιάθος είναι ένα νησί που έχει καταφέρει να διατηρήσει ζωντανό τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Διαθέτει πολλά αξιοθέατα, βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία και μοναδικές εκκλησίες, μοναστήρια και κάστρα που αξίζει να ανακαλύψετε. Ψηλά στην to do list σας, θα πρέπει να βρίσκεται μία βόλτα στο παλιό κάστρο του νησιού και μία επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη και τη μονή της Ευαγγελίστριας. Το κάθε μέρος, έχει τη δική του, ξεχωριστή ομορφιά κι αξίζει να κάνετε ένα break από τις βουτιές μέσα στη μέρα σας, για να γνωρίσετε από κοντά την άλλη πλευρά ενός από τα πιο όμορφα νησιά των Σποράδων.

Απολαύστε το ταξίδι σας!