fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Έλενα Πάτρα μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 18+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Έλενα Πάτρα μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 18+1 στάσεις

H Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της spots στην πόλη


Διαγράφοντας μια αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της Διατροφής και της Διαιτολογίας, η Έλενα Πάτρα ήξερε από μικρή πως μεγαλώνοντας ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο να αγαπήσει το σώμα του, αφού πρώτα κατανοήσει και σεβαστεί τις ανάγκες του. Διατηρώντας τον δικό της χώρο στο κέντρο της πόλης κι έχοντας συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μας συστήσει τα πιο... tasty corners και όλα τα σημεία που η ίδια λατρεύει να επισκέπτεται.

Enjoy!

Who is Who


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη κι έζησα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια στην Καλαμαριά και για μια σύντομη διετία στην Αθήνα. Τελικά, επέστρεψα στην πόλη μετά από περίπου 7 χρόνια για μεταπτυχιακό και δουλειά στο εξωτερικό.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με τη Διαιτολογία, μου είναι δύσκολο να το προσδιορίσω! Θυμάμαι πάντα να έχω ζωντανό ενδιαφέρον για το αντικείμενο, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο έναυσμα γι' αυτό.

Διατηρώ τον δικό μου χώρο στη Θεσσαλονίκη, στη διεύθυνση Αδριανουπόλεως 12, ενώ παράλληλα διδάσκω και συνεργάζομαι με το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

elena-patra-0038-aylo.jpg


Α
υτό που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι η καθημερινή επαφή με ανθρώπους, και κυρίως οι κουβέντες που με αφορμή τη διατροφή μπορεί να καταλήξουν στις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Αγαπώ το σώμα μου σημαίνει το φροντίζω χωρίς να το τιμωρώ, συμφιλιώνομαι με τις πραγματικές μου προτεραιότητες και όχι με τις ανάγκες των άλλων.

Μέσω της δουλειάς μου θέλω να ενθαρρύνω τον κόσμο να επαναφέρει τη σχέση του με την απλή μαγειρική και το φαγητό στο σπίτι. Άνθρωπος που μαγειρεύει ή έστω προετοιμάζει κάτι απλό στο σπίτι, συνήθως τρέφεται ισορροπημένα.

Στο μέλλον θα ήθελα να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, και να γράψω ένα παιδικό βιβλίο για τη διατροφή. 


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα το κέντρο όπου και μένω, αλλά οι βόλτες στην παραλία στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα είναι μοναδικές.

shutterstock-2482955795.jpg
Κέντρο Θεσσαλονίκης


Τ
ο σημείο της πόλης όπου έχω την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι η «Εφημερίδα» στη Φιλικής Εταιρείας, περίπου πριν από 10 χρόνια σε μία νυχτερινή έξοδο με μεγάλη σημασία!

Απολαμβάνω να τρώω σε πολλά εστιατόρια της πόλης. Θα περιοριστώ στα πιο παρεΐστικα για χαλαρές συναντήσεις με φαγητό που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο - η «Ηλιόπετρα», τα «10 Τραπέζια» και το «Χαρούπι».

10-trapezia3.jpg
10 Τραπέζια


Γ
ια ένα ατμοσφαιρικό dinner επιλέγω το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα ή το Moldee που αγαπώ εξίσου για διαφορετικούς λόγους.

Και για ποτό σίγουρα το ΟΝ Rooftop Bar, ειδικά το σούρουπο. Μαγική θέα, με μουσική και περιβάλλον που παραμένουν ζωηρά χωρίς να επικρατεί βαβούρα!

on-rooftop-bar-3.jpg
ΟΝ Rooftop Bar


Έ
νας χώρος Τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Πάντα θαύμαζα τα περισσότερα διατηρητέα κτίρια της πόλης μας, αλλά με απογοητεύει που σήμερα τα περισσότερα από αυτά ρημάζουν. Γι' αυτό ξεχωρίζω το Ολύμπιον και το κτίριο της ΧΑΝΘ που αξιοποιούνται κι εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας για τους Θεσσαλονικείς.

shutterstock-62090845-u7Rcp.jpg
Ολύμπιον


Π
ερνάω τον ελεύθερο μου χρόνο μακριά από τον υπολογιστή, ιδανικά σε μεγάλες βόλτες στην πόλη με καφέ στο χέρι με πολύ κοντινούς ανθρώπους, κάνοντας γυμναστική ή χαλαρώνοντας μόνη στο σπίτι.

Ένα σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι σίγουρα η βόλτα σε όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, ιδανικά νύχτα ώστε να μην του ξεφύγει το «Φεγγαράκι στην Ακτή» του Παύλου Βασιλειάδη.

shutterstock-31345222.jpg
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Δ
εν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί το Καπάνι, την περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς, την αγορά στα στενά του κέντρου εκτός Τσιμισκής, τα Λαδάδικα και την Άνω Πόλη. 

Το κρυφό μου σημείο στην πόλη -παρότι δεν είναι ιδιαίτερα κρυφό- είναι η ξύλινη εξέδρα μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς - μεταμορφώνεται στο πιο ήρεμο μέρος σε περιόδους που η πόλη αδειάζει, κυρίως πολύ πολύ νωρίς το πρωί.