fbpixel

Search icon
Search
SKG lovers: H Θεσσαλονίκη μαγνητίζει ξανά τα βλέμματα και θεωρείται must-visit προορισμός!
TRAVEL

SKG lovers: H Θεσσαλονίκη μαγνητίζει ξανά τα βλέμματα και θεωρείται must-visit προορισμός!

Η πόλη αποτελεί σημείο αναφοράς για τα διεθνή μέσα


Υπάρχουν αυτοί που την συμπεριλαμβάνουν στις πιο όμορφες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν πως αδικεί τον εαυτό της κι ίσως θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ μεγαλύτερα άλματα -σε πολλούς διαφορετικούς τομείς- με το πέρασμα των χρόνων. Ό,τι κι αν πιστεύει ο καθένας -ωστόσο- είναι σίγουρο πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ ιδιαίτερη, με μοναδικά vibes, με τη δική της αισθητική κι αύρα. Μία πόλη μαγεμένη, που αν τη γνωρίσει κανείς όπως πρέπει, θα την αγαπήσει από το πρώτο λεπτό. 

Για μία ακόμη φορά, η πόλη μας παίρνει τη λάμψη που της αξίζει και συγκαταλέγεται στους must-visit προορισμούς του κόσμου για το 2023, με το CNN να στρέφει την προσοχή του σε αυτήν και να παροτρύνει τους travel-lovers να τη συμπεριλάβουν στην buckel-list τους. 

Μία πόλη λατρεμένη!

Τhe Article

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα μεγαλύτερα sites της Ευρώπης, αλλά κι ολόκληρου του κόσμου επιλέγουν-προτείνουν τους δικούς τους, αγαπημένους προορισμούς για τη νέα χρονιά. Έτσι, τώρα το CNN κάνει τις δικές του επιλογές, κάνοντας focus σε μικρές και μεγάλες, γνωστές κι άγνωστες πόλεις, που αξίζουν την προσοχή μας. Που αποτελούν must-visit places για το 2023. Στη συγκεκριμένη λίστα, συγκαταλέγεται η Θεσσαλονίκη και μάλιστα, είναι η μοναδική πόλη που βρίσκεται σε αυτήν, μιλώντας συγκεκριμένα για την Ελλάδα. Το CNN Travel ξεχωρίζει για φέτος την πόλη μας και κάνει ειδική αναφορά στα εγκαίνια της νέας Αγοράς Μοδιάνο, αλλά και στο μετρό, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2023. «Η Θεσσαλονίκη βάζει μία ισχυρή υποψηφιότητα για έναν από τους κορυφαίους city-break προορισμούς της Ευρώπης», αναφέρει ο Barry Neild και συνεχίζει:

modiano.jpg

Η Θεσσαλονίκη παίρνει -επιτέλους- αυτό που της αξίζει κι αναδεικνύεται σε έναν προορισμό ιδανικό για όλους τους ανθρώπους, για μικρούς και μεγάλους, για ζευγάρια, για οικογένειες, για παρέες. Για όσους αγαπούν την εξερεύνηση και την ιστορία, γι΄αυτούς που θέλουν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία, σε έναν τόπο με σπάνια ομορφιά, που μερικές φορές αδικεί τον εαυτό του, αλλά δε χάνει τη γοητεία του.

SKG vibes

leandros-papakarmezis-xpf3ekyzmes-unsplash-1.jpg

Το καλοκαίρι μοιάζει σαν μία όαση, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής και αποτελεί πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά του κόσμου, ενώ το χειμώνα θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν απλά να χαλαρώσουν και να κάνουν ένα σύντομο break από την καθημερινότητά τους. Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα αρώματα, νέα χρώματα, αλλάζει πρόσωπα, ανάλογα με την κάθε εποχή. Φημίζεται για τη γαστρονομία της και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, καταφθάνουν σε αυτήν όλο και περισσότεροι παγκοσμίου μνήμης chefs, προκειμένου να τη γνωρίσουν από κοντά. Η UNESCO την έχρισε γαστρονομική πρωτεύουσα και κάπως έτσι, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους κι όλα τα βλέμματα στράφηκαν επάνω της, σε μία εποχή όπου πραγματικά το είχε ανάγκη. 

Τώρα, το CNN travel παροτρύνει τον κόσμο να την επιλέξει για τις διακοπές, του ολιγοήμερες ή και όχι, για να θαυμάσει από κοντά την σπάνια ομορφιά της. Σε μία λίστα με 23 go to προορισμούς για το 2023, η Θεσσαλονίκη κατέχει κεντρική θέση και φιγουράρει πολύ ψηλά. Το Βίλνιους της Λιθουανίας, το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το Κάιρο της Αιγύπτου, το Γκρουγιέρ της Ελβετία και η Ναοσίμα της Ιαπωνίας είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που συγκαταλέγονται στη συγκεκριμένη λίστα κι όπως σημειώνεται, είναι οι ιδανικοί προορισμοί για τους travel-lovers που θέλουν να μείνουν μακριά από τις basic επιλογές κι αναζητούν μέρη με μία ιδιαίτερη ομορφιά, όπου θα δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες και θα αποκτήσουν μαζί τους μία σχέση ζωής.