fbpixel

Search icon
Search
New year's first week agenda: Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 2023 με τις πιο απολαυστικές προτάσεις
AGENDA

New year's first week agenda: Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 2023 με τις πιο απολαυστικές προτάσεις

Η πρώτη εβδομάδα της νέα χρονιάς ξεκινά με τις πιο δημιουργικές εκπλήξεις


Χρόνια Πολλά! Το 2023 έχει φτάσει και επίσημα και σας ευχόμαστε μια χρονιά, γεμάτη με δύναμη και φως! Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το καινούργιο έτος με την πιο θετική της διάθεση, χαρίζοντάς μας ξεχωριστές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η πρώτη εβδομάδα του 2023 στην πόλη, μας επιφυλάσσει πλήθος από δημιουργικές εκπλήξεις, που θα προσφέρουν χρώμα και χαρά στην κάθε ημέρα μας. Εμείς σας προτείνουμε τις εκδήλώσεις που ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε ότι θα σας συνεπάρουν στα ενδιαφέροντα μηνύματά τους. 

Let's take a look together! 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μιχάλης Τζουγανάκης "Νέος Κύκλος"

mixalis-tzoyganakis-730x410.webp
Ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Μιχάλης Τζουγανάκης μαζί με τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη και τον Χρήστο Σεβαστό ανεβαίνουν στη σκηνή για ν’ ανοίξουν έναν νέο κύκλο συναυλιών. Ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης τραγουδά και παίζει λαούτο ενώ ο Χρήστος Σεβαστός τραγουδά.

Info: Christmas Theater Thessaloniki, Λεωφ. Στρατού 3, Δευτέρα στις 21:00.

Κινηματογραφική ταινία, Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου - The Novelist's Film

752127.jpg
Μια μυθιστοριογράφος επισκέπτεται ένα βιβλιοπωλείο που διατηρεί ένας νεαρός συνάδελφός της και στη συνέχεια κάνει μια βόλτα με έναν σκηνοθέτη και τη σύζυγό του. Γνωρίζει μια ηθοποιό και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσουν μαζί μια ταινία. Μια ταινία που αφορά στις εσωτερικές αναζητήσεις και στο συναίσθημα της αγάπης. Πρωταγωνιστούν: Lee Hyeyoung, Kim Minhee, Seo Younghwa, κ.α.

Info: Ολύμπιον - αίθουσα "Παύλος Ζάννας", Πλ. Αριστοτέλους 10, Δευτέρα 00:00 & 21:15. (Η προβολή θα πραγματοποιηθεί και Τρίτη & Τετάρτη στις ίδιες ώρες).

ΤΡΙΤΗ

Ο Πάνος Βλάχος στο WE

panos-vlahos.jpg
O Πάνος Βλάχος στο WE σε μια γιορτινή συναυλία. Θα εκτελεστούν τραγούδια από τον νέο - τέταρτο - προσωπικό δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group το προσεχές διάστημα. Ο Πάνος Βλάχος με τους συνεργάτες του έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αγαπημένα ελληνικά, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο. Η παράστασή δεν έχει μόνο τραγούδι αλλά και κείμενα εμπνευσμένα από τον ίδιο που ενώνουν τα μουσικά κομμάτια και προσφέρουν χαρά, αισιοδοξία και γέλιο.

Παρέα του οι Βάιος Πράπας στις κιθάρες και το τραγούδι, ο Γιάννης Δίσκος στα πνευστά, ο Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, ο Αλέξανδρος Κούρος στα πλήκτρα και τα τύμπανα και η Αντωνία Τσολάκη στο μπάσο.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού "WE", 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Tρίτη στις 22:00. 

«Χαμένη Γενιά» Δημήτρης Χριστοφορίδης στο Θέατρο Αριστοτέλειον

xrisstoforid.jpg


Η stand up comedy παράσταση του Δημήτρη Χριστοφορίδη έρχεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Μία παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά της γενιάς του, τους σημερινούς 40ρηδες, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν για 15 χρόνια από τις απανωτές κρίσεις. Και σαν να μην ήταν αρκετά τα βάσανα τους με την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία τώρα ήρθε και η ευλογιά των πιθήκων. Ε βέβαια, τι θα μας ερχόταν; Το λαχείο; Σε αυτό το χαρούμενο φόντο, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης με τη "Χαμένη Γενιά" καταφέρνει μία ώρα ασυγκράτητου γέλιου και αισιοδοξίας κόντρα στις εποχές που ζούμε.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Τρίτη στις 21:30. 

Κινηματογραφική ταινία, Γάμος Μετ’ Εμποδίων - Shotgun Wedding

gamos-5.png

Η Darcy και ο Tom συγκεντρώνουν τις αξιαγάπητες αλλά πολύ παρεμβατικές οικογένειες του σε ένα απόλυτα εξωτικό προορισμό για τον γάμο τους. Μόνο που η σχέση των μελλόνυμφων γεμίζει σύννεφα και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό ξαφνικά γίνονται όλοι θύματα μιας παράξενης ομηρείας. Η φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» αποκτά μια τελείως διαφορετική ερμηνεία καθώς η Darcy και ο Tom παλεύουν να σώσουν τους αγαπημένους τους, εκτός κι’ αν προλάβουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο πρώτα! Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lopez, Josh Duhamel

Info: Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στις κεντρικές περιοχές της πόλης. Επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες των αντίστοιχων αιθουσών, για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα προβολής τους. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

«Η Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στο Christmas Theater Θεσσαλονίκης

frikadella-trivizas-thessal-730x410.webp
«Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα», το γνωστό best seller του εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Απολαυστικές παιδικές χορωδίες μάς ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Info: Christmas Theater Thessaloniki, Λεωφ. Στρατού 3, Τετάρτη στις 19:00. 

"Minimal" με την Ήρα Κατσούδα στο Θέατρο Αυλαία

katsouda-thumb.webp

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Για Γυναίκα καλή είναι» και μια συνεχόμενη sold out χρονιά, η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει με την τρίτη solo παράστασή της, το "Minimal". Σε αντίθεση με το σαλόνι στο πατρικό της, η Ήρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα περιττά από τη ζωή της και να την κρατήσει με τα απολύτως απαραίτητα, σε minimal επίπεδα. Όμως η διάσπαση προσοχής, μια ομηρία που λαμβάνει χώρα στον νιπτήρα της, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα Ιερά Ζώα, οι τοξικές σχέσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας, ο Νομός Ηλείας και πολλά ακόμα, δεν την αφήνουν να τα καταφέρει. Ο Μινιμαλισμός ή Τέχνη του ελάχιστου, είναι καλλιτεχνικό ρεύμα, με εφαρμογή κυρίως την γλυπτική και την ζωγραφική, που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1960. Και αυτό από μόνο του δεν έχει καμία σχέση με την παράσταση.

Info: Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ, Τετάρτη στις 21:30. 

«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου στο Βασιλικό Θέατρο

750384-G8irh.jpg

Ο έρωτας, το έξυπνο χιούμορ, το χρήμα και τα όνειρα πρωταγωνιστούν στην ρομαντική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» που θα κάνει πρεμιέρα, το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, στη Μονή Λαζαριστών. Στην "Πινακοθήκη των Ηλιθίων", ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα, ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς, όπου αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα. Πρωταγωνιστούν: Λίλα Βλαχοπούλου, Μομώ Βλάχου, Λευτέρης Δημηρόπουλο, κ.α.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη, Τετάρτη στις 19:00. 

ΠΕΜΠΤΗ

Κινηματογραφική ταινία, M3gan

751840.jpg
Η M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, Τζέμα (την υποδύεται η Άλισον Γουίλιαμς του "Get Out!"), η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει, καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται.

Όταν η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής 8χρονης ανιψιάς της, Κέιντι (την υποδύεται η Βάιολετ ΜακΓκρόου του "The Haunting of Hill House"), αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ανέτοιμη να γίνει γονιός. Κάτω από έντονη πίεση στη δουλειά της, η Τζέμα αποφασίζει να ταιριάξει την πρωτότυπη M3GAN με την ανιψιά της, σε μια προσπάθεια να λύσει και τα δύο προβλήματα - μια απόφαση που θα έχει αφάνταστες συνέπειες. Πρωταγωνιστούν: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, κ.ά. 

Info: Πληροφορίες σχετικές με τις αίθουσες και τις ώρες προβολής θα ανακοινωθούν σύντομα. 

 Νίκος Κουκής έκθεση φωτογραφίας "Remastered/ Επαναπροσέγγιση"

752355.jpg
Μία μεγάλη έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα και με στόχο να ταξιδέψει τον επισκέπτη στη Θεσσαλονίκη του φωτογράφου, από τα νεανικά του χρόνια έως και το σήμερα, με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη παρουσία ή και απουσία. Ο επιμελητής της έκθεσης Άρις Στοϊδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «Μια εμμονική επιστροφή του Νίκου Κουκή στα μέρη όπου δούλεψε ο πατέρας του, στα μέρη όπου έπαιξε, όπου κολύμπησε ως παιδί, όπου ανδρώθηκε - με εμβόλιμα ενδιάμεσους σταθμούς του, στον χρόνο της θητείας του στον στρατό, στα μέρη όπου έπαιξε σαν μουσικός, στην "αδερφή" Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, στις περιπέτειες της ζωής του, στις γυναίκες που σαν άλλα τοπία τον ταξίδεψαν στην φωτογραφική του διαδρομή, στους συνεχείς πειραματισμούς του που τον οδήγησαν από τον ύμνο στο υλικό Σώμα στην πνευματικότητα των εξαϋλωμένων Αντισωμάτων, και τελικά στο χώρο της ψηφιακής ζωγραφικής, που μας δείχνει καθαρά την εξαιρετική δεξιότητά του με το χρώμα και τις υφές, ως έτοιμου ζωγράφου, απότοκο της εμπειρίας χρόνων.»

Info: Casa Bianca, Θεμιστοκλή Σοφούλη 3, Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 18:00. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

«Γη του Πόντου»

500x500new.jpg

Μουσική, νοσταλγία, άρωμα εποχής, παιδικές αναμνήσεις αλλά και συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα ζωντανεύουν στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Πόντου, την Τραπεζούντα, μέσα από την θεατρική μεταφορά του μνημειώδους αυτοβιογραφικού, ιστορικού αριστουργήματος του Δημήτρη Ψαθά, «Γη του Πόντου», σε δραματοποίηση-θεατρική διασκευή Πάνου Αμαραντίδη, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ένα συγκινητικό υπερθέαμα με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.

Info: Ράδιο Σίτυ, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Παρασκευοπούλου 9, Παρασκευή στις 21:00. 

«Το παιχνίδι» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου

paixnidi.jpg
Έξι άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, δέχονται ένα ανώνυμο email που τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν 1 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε ένα βράδυ. Οι οικονομικές ανάγκες του καθενός, τους αναγκάζουν να δεχτούν την πρόταση και να βρεθούν σε ένα χώρο που δε γνωρίζουν. Μέσα σε αυτόν, κρύβονται πολλά προσωπικά μυστικά, αλλά και ο αληθινός τους εαυτός. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που βρίσκονται εκεί; Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Μωυσιάδου, Ιωάννα Αθανασιάδου, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, κ.ά.

 

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά, Παρασκευή στις 21:00.

«Λούκυ Λουκ»

lucky-luke-lefkos-ippotis.jpg

Ο «Λούκυ Λουκ» για 1η φορά στο θέατρο. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης φέρνει τον αγαπημένο ήρωα της Άγριας Δύσης στην σκηνή.Ο Λουκ Λουκ υποδύεται τον ηθοποιό σε έναν περιοδεύοντα θίασο, με σερίφηδες , Ινδιάνους, χορεύτριες και νεκροθάφτες προκειμένου να ανακαλύψει ποιος ληστεύει τις τράπεζες στην Άγρια Δύση. Μια παράσταση γεμάτη δράση, γέλιο, χιούμορ και εντυπωσιακές εικόνες και έναν 16μελή θίασο ηθοποιών, μουσικών, χορευτών και ακροβατών. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρβανίτης, Ειρήνη Αρβανίτη, Ιφιγένεια Βαρελά, κ.ά. 

Info: Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή στις 21:00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Good Job Nicky στο WE

gjn-700x700.jpg
O Good Job Nicky έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με ένα μοναδικό live στον Πολυχώρο WE, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταφέρνει και ξεχωρίζει για τη μουσική του καλλιέργεια, την αισθητική και το στιλ του. Ο καλλιτέχνης με το διεθνές προφίλ υπογράφει στο σύνολό του τον αγγλικό στίχο στα τραγούδια του και μέρος της σύνθεσής τους. Στις live εμφανίσεις του ξεχωρίζει για την εκφραστικότητά του και την επικοινωνία του με το κοινό, ενώ η μουσική του και η αισθητική του αντικατοπτρίζει τον παλμό, το δυναμισμό και την κουλτούρα της νεολαίας.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού "WE", 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Σάββατο στις 22:00. 

Julyen Hamilton, ∞therside Collective και καλεσμένοι καλλιτέχνες

754121.jpg

Ο διεθνούς φήμης χορευτής και ποιητής Julyen Hamilton σε συνεργασία με την ομάδα χορού ∞therside Collective και καλεσμένους καλλιτέχνες, παρουσιάζουν στο Studio 29A, μια παράσταση χορού, λόγου και ζωντανής μουσικής. Η παράσταση θα είναι αποτέλεσμα αυτόματης σύνθεσης, ένα παραστάσιμο είδος κατά το οποίο οι συντελεστές δημιουργούν επί σκηνής, για μια και μοναδική φορά, βασισμένοι στην σύγκλιση, στο ταίριασμα που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Ο Julyen Hamilton είναι από τους πιο πιστούς δημιουργούς πάνω στο είδος της αυτόματης σύνθεσης, το οποίο υπηρετεί και διδάσκει εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ∞therside Collective είναι μια διεθνής κολλετίβα χορού και μουσικής που δραστηριοποιείται από το το 2018 στο είδος.

Info: Studio 29A, Πτολεμαίων 29Α, Σάββατο στις 21:00. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

«Αδέσποτα» από την ομάδα ΗΙΡΡΟ

753950.jpg
Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαζί με τον γραμματέα του καταστρώνουν το καλύτερο σχέδιο εξυγίανσης και καθαρισμού της πόλης. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του σχεδίου του είναι τα αδέσποτα της πόλης τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν. Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν όταν οι αρχές της πόλης αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν;

Ένα θεατρικό έργο γραμμένο από τους Φώτη Δούσο, Αλέξανδρο Ράπτη και Καλλιόπη Φύκαρη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-12 ετών) με θέμα τα αδέσποτα ζώα και την ευαισθησία απέναντί τους. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση. Παίζουν: Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα.

Info: "Μικρή Σκηνή", Επταλόφου 14, Κυριακή στις 12:00. 

«Πινόκιο και Τζεπέτο - Ένα αληθινό παραμύθι» στο Βακούρα

605470.jpg
Η γοητευτική κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S. O Τζεπέτο και η καλή Νεράιδα θα χρειαστούν τη βοήθεια των παιδιών για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Ένα θέαμα με πολύ χορό και τραγούδι, υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, όπου η συμμετοχή των μικρών θεατών είναι καθοριστική. Παίζουν: Γιάννης Λαζαρίδης, Ειρήνη Τζουρέλη, Ειρήνη Τσαρσιταλίδου, Καλλιόπη Φυντανή.

Info: Κινηματοθέατρο Βακούρα, Μιχαήλ Ιωάννου 8, Κυριακή στις 11:00. Για παιδιά ηλικίας 2 έως 9 ετών.

Enjoy your first week of 2023!