fbpixel

Search icon
Search
SKG Lovers: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας
AGENDA

SKG Lovers: Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας

Κρατήστε σημειώσεις από τις πιο updated προτάσεις


Ακόμα μία νέα εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και η Θεσσαλονίκη την υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας. Από εκθέσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και θέατρο, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά την εβδομάδα σας.

Take notes!

Δευτέρα

Οι Μέλισσες στο Θέατρο Γης

696249.jpg

Οι Μέλισσες, με περισσότερα από 1300 live στα 13 χρόνια παρουσίας τους, αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει πέντε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα, σήμερα στην πόλη μας, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις επιτυχίες του αλλά και μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Info: Θέατρο Γης, Δευτέρα στις 21:30.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Επταπύργιο

alkinoos-e1504878810589.jpg

Μέσα από αποσπάσματα ποιημάτων, αφηγηματικά κείμενα, μελοποιημένα ποιήματα και οπτικό υλικό θα επιχειρήσουμε μια περιπλάνηση στο γοητευτικό και τόσο ατμοσφαιρικό ποιητικό τους σύμπαν, παρέα με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Θα αφουγκραστούμε τις σιωπές τους, θα μοιραστούμε τα σκοτάδια τους, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί τόσος πόνος στην τέχνη τους και ίσως να αποκωδικοποιήσουμε την κατάρα τους. Μια ατμοσφαιρική βραδιά ποίησης, μια παράσταση μουσικής και λόγου, που θα απογειωθεί από τις ερμηνείες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τις αφηγήσεις του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Info: Επταπύργιο, Δευτέρα στις 21:15.

Ο Στέφανος Κορκολής στο Θέατρο Κήπου

stefanos-korkolis.jpg

Μετά τις sold out εμφανίσεις του στο Παλλάς, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Θέατρο Κήπου για μια συναυλία το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, πέρα από την αναδρομή στο έργο του και τις δικές του επιτυχίες, θα ερμηνεύσει ο ίδιος τραγούδια που έχει γράψει για άλλους σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γιώτα Νέγκα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Αντώνης Ρέμος και πολλοί άλλοι. Μαζί του η Σοφία Μανουσάκη.

Info: Θέατρο Γης, Δευτέρα στις 21:00.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Πλαζ Αρετσούς

xi3tnikypende8cwzxyo.jpg

Αυτό το καλοκαίρι, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κι έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μας προσκαλούν σ' ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ού αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού. Εκατό χρόνια μετά την θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι συνεργάτες της επιλέγουν να παρουσιάσουν μία συναυλία με διαχρονικά τραγούδια του «σμυρναίικου ύφους», που γεννήθηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου στα «Καφέ Αμάν» της Σμύρνης και των μεγάλων αστικών κέντρων της νεότερης Ελλάδας και μας μεταφέρουν ανάγλυφα την ατμόσφαιρα και τις εικόνες της εποχής.

Info: Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, Δευτέρα στις 21:00.


Τρίτη

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

701380.jpg

Την Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Παίζουν: Γιώργος Δεπάστας, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Δάσους, Τρίτη στις 21:30.

Ταινία "Madeleine Collins"

made-FfgP5.jpg

Μια μεταφράστρια, εκμεταλλευόμενη τη φύση της δουλειάς της που της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά, ζει μια διπλή ζωή. Η ηρωίδα έχει δύο άντρες -και δύο οικογένειες: τον Abdel στην Ελβετία, και τον Melvil στη Γαλλία. Καθώς, όμως, είναι εγκλωβισμένη στα μυστικά της και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ψέματα, η ζωή της, που ήδη είναι υπερβολικά περιπεπλεγμένη, αρχίζει να καταρρέει. Πρωταγωνιστούν: Virginie Efira, Quim Gutiérrez, Bruno Salomone κ.ά.

Info: Ελληνίς θερινός, Τρίτη στις 21:00.

Έκθεση της Μαριάνας Ρωσσιάδου, "Safe or not?"

718422-f4Lh8.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μαριάνας Ρωσσιάδου , "Safe or not?" στο Show Room. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κομμάτι της διπλωματικής της εργασίας στο τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Η καλλιτέχνιδα ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με τα εικαστικά από την παιδική της ηλικία και τα τελευταία χρόνια μέσω της φοίτησης της στο 3ο εργαστήριο ζωγραφικής, υπό την εποπτεία του Γιώργου Τσακίρη, αλλά και μέσω δικών της πρωτοβουλιών έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και εικαστικές δράσεις.

Info: Myró Gallery, Τρίτη 17:00-21:00.


Τετάρτη

Οι Placebo στη Μονή Λαζαριστών

692152.jpg

Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στο Rockwave Festival του 1999, οι Placebo έχουν μοιραστεί κι άλλες αξέχαστες εμφανίσεις με το ένθερμο ελληνικό κοινό επιστρέφοντας τη λατρεία που τους δείχνει σταθερά για παραπάνω από είκοσι χρόνια. Τώρα, το συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα στις 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και 21 Ιουλίου στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε μια ξεχωριστή Rockwave Night!

Info: Μονή Λαζαριστών, Τετάρτη στις 19:30.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

i-aliki-sti-xora-ton-thavma.jpg

Πρόκειται για το γνωστό κλασικό παραμύθι του Βρετανού Lewis Carroll που μας βάζει στον φανταστικό κόσμο και στις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης. Το μικρό παιδί θα ταξιδέψει μέσα από το όνειρο σε μια φανταστική χώρα, όπου θα συναντήσει ήρωες μακριά από κάθε λογική και θα περιπλανηθεί, μέχρι τελικά να επιστρέψει και πάλι στην απλή καθημερινότητα του σπιτιού της. Στην δική μας εκδοχή, βλέπουμε την Αλίκη να συνειδητοποιεί πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που αποκτά κανείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού και όχι το πού φτάνει τελικά. Έτσι, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, τα πιο βαθιά της συναισθήματα και θα αποκτήσει καινούριους φίλους μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού της. Παίζουν: Μαρία Χατζηδημητρίου, Γιώργος Γκόντος, Ευπραξία Αναστασιάδου, Ελένη Καπαγερίδου.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Τετάρτη στις 21:00.

Οι νικητές των διαγωνισμών «Τάσος Παππάς» και "Orpheus Soloists" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

megaro-mousikis-thessalonikis-e1547735498775.jpg

Μια συναυλία με τους βραβευμένους με «Τάσος Παππάς» και "Orpheus Soloists". Μουσική όλων των ειδών που πρόκειται να ξεσηκώσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, χαρίζοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από μελωδίες και τραγούδια που έχουν μείνει αξέχαστα στην ιστορία. Μεταξύ των καλλιτεχνών, οι Οδυσσέας Τσακαλίδης, Μιλτιάδης Πλιάτσικας, Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, Εμμανουήλ Μακρίδης κ.ά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τετάρτη στις 21:30.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στο Puerto Rico

24909252.jpg

Το Όλυμπος Νάουσα διοργανώνει το πρώτο του event και σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 20:00 σ' ένα γαστρονομικό ταξίδι με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη και τελικό προορισμό το Puerto Rico. Ο chef Δημήτρης Τασιούλας δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τους σταθμούς του ταξιδιού, ενώ ο Αχιλλέας Πλακίδας ταιριάζει κοκτέιλ με βάση το ρούμια της Bacardi. Το σκηνικό επιμελείται ο εικαστικός Νίκος Ράκκας. Τη βραδιά συμπληρώνει η μοναδική Fallom Jimenez με live ήχους της Λατινικής Αμερικής.

Info: Όλυμπος Νάουσα, ON Residence, Τετάρτη στις 20:00.

Διατομεακό project: "2291"

4722-001-billbalaskas-project2291-ergonculture-allofgreeceoneculture.jpeg

Το "2291" της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Βασίλη Μπαλάσκα το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κεντρικός άξονας είναι μία νέα εγκατάσταση neon μεγάλων διαστάσεων, που αποτελείται από τις φράσεις THERE IS NO SEA WITHOUT A LAND («Δεν υπάρχει θάλασσα χωρίς στεριά») και THERE IS NO LAND WITHOUT A SEA («Δεν υπάρχει στεριά χωρίς θάλασσα»). Η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι συνυφασμένη με τη Μικρασιατική Καταστροφή – από τη φιλοξενία του στρατηγείου της Μικρασιατικής Εκστρατείας μέχρι τον Μάρτιο του 1920, έως την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων αμέσως μετά την Καταστροφή και στα χρόνια που ακολούθησαν. Το project "2291" συνοδεύεται από δύο δράσεις-εργαστήρια από τον Βασίλη Μπαλάσκα, που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (11:00-13:00). Μέσα από τις δύο δράσεις, ο καλλιτέχνης θα αναλύσει την εγκατάσταση που εκθέτει στον προαύλιο χώρο του μουσείου και τη σχέση της με προηγούμενα έργα του, συνδέοντας παράλληλα την αφήγησή του μ' επιλεγμένα αρχαιολογικά νεκθέματα που αφορούν τον πόλεμο, τη θάλασσα και τη μετανάστευση.

Info: Αίθουσα Μαν. Ανδρόνικος – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 20:00-22:00 (Εγκαίνια- Αποκαλυπτήρια Εικαστικής Εγκατάστασης), Πέμπτη 11:00-13:00 (Δράσεις για νέους κι εφήβους) και Παρασκευή 11:00-13:00 (Δράσεις για 65+).


Πέμπτη

«Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο Κήπου

709120.jpg

Ο Γυάλινος Κόσμος -ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική-, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση... Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Κουκουράκης.

Info: Θέατρο Κήπου, Πέμπτη-Σάββατο στις 21:30.

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

693208.jpg

Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. «Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας. Παίζουν: Έλλη Τρίγγου, Βασίλης Μπισμπίκης, Δανάη Μιχαλάκη κ.ά.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Πέμπτη στις 21:30.

Χρίστος Παπαγεωργίου - Αναστάσιος Πάππας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

04af3f34de2f909b68ae5d07ed6ca171-xl.jpg

Δύο πιανιστικές προσωπικότητες, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιος Πάππας, συναντιούνται με αφορμή την αγάπη τους για τη μουσική πολλών διαφορετικών στιλ, σε ένα crossover πρόγραμμα μ' έργα και διασκευές των Keith Jarrett, Richard Rodney Bennett, Χρίστου Παπαγεωργίου, Claude Bolling και Αναστάσιου Πάππα, που συνδυάζει το έντεχνο κλασικό ύφος με τον αυτοσχεδιασμό και με τα πλέον δημοφιλή μουσικά είδη όπως jazz, musical, rock, pop, και όχι μόνο.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πέμπτη στις 21:30.


Παρασκευή

Έκθεση του Γιώργου Κόρδη, «Ανέστιοι Προσφεύγοντες»

byzantineculture1-DcrXO.png

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται το έργο του Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Ανέστιοι Προσφεύγοντες». Πρόκειται για μια εικαστική σύνθεση-εγκατάσταση μνημειακών διαστάσεων που προσεγγίζει το θέμα της ανεστιότητας-προσφυγιάς ως κοινωνικό-ιστορικό φαινόμενο ανιχνεύοντας τις υπαρξιακές, ψυχολογικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις του. Η εγκατάσταση αποτελείται από 8 επιμέρους αυτοτελή έργα, τα οποία ενώνονται σ' ένα ενιαίο έργο που δείχνει την πορεία ανθρώπων που βιαίως απώλεσαν την εστία τους και πορεύονται υπό το κράτος του φόβου προς αναζήτηση νέας φιλόξενης γης για να στεγάσουν τη ζωή τους και τα όνειρά τους.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, καθημερινά 08:00-20:00.

«Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Δάσους

710846.jpg

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας κ.ά.

Info: Θέατρο Δάσους, Παρασκευή στις 21:30.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

711213.jpg

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βερν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγίμωτρα. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος κ.ά.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Παρασκευή στις 21:15.


Σάββατο

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαρσαμούδη, «Πόλεις και Θάλασσα»

717704.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαρσαμούδη, «Πόλεις και Θάλασσα» στον χώρο του Project Room. Ο Γιάννης Βαρσαμούδης είναι καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Ζωγραφίζει και σχεδιάζει πορτρέτα, φιγούρες και τοπία. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι απαλό παστέλ, κάρβουνο, γραφίτης και ακουαρέλα. Σε αυτήν την έκθεση αποτυπώνει την ανεμελιά και την αισιοδοξία του καλοκαιριού μέσα από τα έργα του.

Info: Myró Gallery, Σάββατο 10:00-14:00.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022

tmima-tis-ethnikis-bivliothikis-tis-ellados-02-ebe-nikos-karanikolas-5539-1920x1280.jpg
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Έως τις 4 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης. Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης... άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 09:00-21:00.

Έκθεση της ομάδας Scupa

718036.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση της ομάδας "Scupa" στον χώρο του Main Hall. Η "Scupa" αποτελείται από τους τρείς εικαστικούς, Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Νίκο Κουλακιώτη και Σωκράτη Γιοσμά και θα παρουσιάσουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Info: Myró Gallery, Σάββατο 10:00-14:00.


Κυριακή

Παιδική παράσταση "Jurassic Adventures"

9159fd72694a4b9db3a6c5ba9c35d5d3.jpg

Σ' ένα απομακρυσμένο νησί ο Dr. Grand με τον πιστό του βοηθό, την κόρη του, τους φίλους της, κι ένα ρομπότ κλωνοποιούν τους πρώτους Δεινόσαυρους. Κι ενώ ετοιμάζονται να τους παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους ανθρώπους, ένας τυφώνας ανατρέπει ολοκληρωτικά τα σχέδιά τους. Τότε τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό δράση, όμως όλοι οι δεινόσαυροι έχουν «δραπετεύσει» από τον προστατευμένο χώρο, τα αυγά τους χάνονται και η μεγάλη περιπέτεια στην ζούγκλα έχει ήδη αρχίσει. Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές «αληθινούς» δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία. Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Χρήστος Κορδελάς, Αναστασία Φλεμοτόμου, Φώτης Σπύρου κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας, Κυριακή στις 20:45.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022

2c8cda9380c4a8e755c10cef663a79c5-xl.jpg

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες, όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και απέσπασαν τη θερμή αποδοχή τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το φετινό πρόγραμμα, με 140 εκδηλώσεις σε 66 αρχαιολογικούς χώρους, καλύπτει όλο το πολιτιστικό φάσμα έκφρασης του θεσμού μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες – performances, τις παραστάσεις, δράσεις για παιδιά κι εφήβους και το μουσικό θέατρο. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 00:00-23:59.

Έκθεση «Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική»

arhaiologiko-moyseio-thessalonikis.jpg

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική». Η φωτογραφική έκθεση είναι μια εικαστική απόπειρα μετάβασης από τον «ορατό», απτό κόσμο στον «αόρατο» μικρόκοσμο. Φωτογραφίες που λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής (Αυγή Καστοριάς, Κλείτος Κοζάνης, Αρχοντικό Γιαννιτσών) και Κεντρικής Μακεδονίας (Τούμπα Θεσσαλονίκης) γίνονται ερέθισμα εικαστικής έμπνευσης. Στην έκθεση παρουσιάζονται 46 πίνακες ψηφιακής ζωγραφικής μαζί με τις αντίστοιχες φωτομικρογραφίες.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.

Have fun!