fbpixel

Search icon
Search
SKG Agenda: Τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο
AGENDA

SKG Agenda: Τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αξιοποιήσετε αυτό το weekend


Οδεύουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη και η Θεσσαλονίκη έχει ήδη υποδεχθεί το φθινόπωρο με τις πιο ενημερωμένες προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το δικό σας φθινόπωρο.

Have fun!

Παραστάσεις

Τζόρνταν των Άννα Ρέϋνολντς & Μόιρα Μπουφίνι

645185.jpg

Η Σίρλεϋ μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή. Μια συγκλονιστική παράσταση που φέρνει στο προσκήνιο την οδύνη και την οργή, γεννώντας σημαντικά ερωτήματα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης. Παίζει η Μαρία Κορινθίου. 

Info: Θέατρο Αυλαία, απόψε στις 21:00.

Σοφία Μουτίδου - «Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»

.jpg

Πρόκειται για τη νέα stand up παράσταση που γράφει κι εκτελεί η Σοφία Μουτίδου, θυμίζοντάς μας το αστείρευτο χιούμορ της. Ένα stand up που παρουσιάζει κάθε πτυχή της Ελλάδας και των ανθρώπων της, όλα αυτά για τα οποία ξεχωρίζει, αλλά και προκαλεί εύλογα ερωτήματα, τα οποία ο θεατής καλείται να απαντήσει μόνος του.

Info: Θέατρο Βεργίνα, απόψε και αύριο στις 22:00.

Κάψε το Σενάριο Reloaded

kapse-senario-e1592981180816.jpg

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, το «Κάψε το Σενάριο Reloaded» έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», αυτήν την Κυριακή. Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά specials κι επιτυχημένες περιοδείες, ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος πρόκειται να μας χαρίσει μια από τις πιο αστείες βραδιές του φετινού φθινοπώρου.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, απόψε στις 19:30 και στις 21:30.


Εκθέσεις

Νέοι καλλιτέχνες στο επίκεντρο

unnamed-gtsoi.jpg

Η γκαλερί Lola Nikolaou παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις της τα έργα νέων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Νίκος Καζόγλου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Παλάντζας, Ρεβέκκα Πρωτοπαπά, Κωνσταντίνος Τσακίρης. Έργα γεμάτα χρώματα και πρωτοπορία σάς περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Info: Γκαλερί Lola Nikolaou, καθημερινά 15:00-21:00.

Έκθεση της ομάδας ACHT!

nitra.jpg

Η Nitra Gallery με χαρά παρουσιάζει τη δεύτερη ενότητα της πρώτης έκθεσης της ομάδας ACHT! (Αλέξανδρος Αλεκίδης, Άγγελος Μεργές, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης), η οποία δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας. Η πρώτη ενότητα της έκθεσης παρουσιάζεται παράλληλα στη Nitra Gallery στην Αθήνα. Στην πρακτική τους χρησιμοποιούν τόσο την οθόνη ως «μοντέλο παρατήρησης» όσο και τα εργαλεία και τα εφέ που βρίσκονται συνήθως στα βασικά προγράμματα ψηφιακής ζωγραφικής.

Info: Nitra Gallery, Παρασκευή 17:00-20:00, Σάββατο 11:00-15:00.


Σινεμά

The Big Hit

chinamarkbighit.jpg

Ο Etien, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Etien επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

Info: Ελληνίς θερινός, απόψε στις 22:10 και αύριο στις 23:00.

The Ice Road

640173.jpg

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 5), Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή στις 20:20.


Don't miss!

«Βόλτα Με αγάπη» από το Porsche Club Greece

w17-181237thumbnail-720x400.jpg

Το Porsche Club Greece διοργανώνει τη μεγάλη πανελλαδική φιλανθρωπική εκδήλωση «Βόλτα Με Αγάπη» στη Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021, που θα ενισχύσει το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. Στη «Βόλτα Με Αγάπη» θα συμμετάσχουν οι κάτοχοι των γερμανικών αυτοκινήτων Porsche, οι φίλοι και τα μέλη του Club από όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και κυρίως την ψυχολογική και την οικονομική ενίσχυση των παιδιών από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Info:

  • Παρασκευή 24/9 | Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα θα φτάσουν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο
    Ξενοδοχείο Porto Palace.
  • Σάββατο 25/9 | Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Porto Palace των μελών από όλη την Ελλάδα
    και τους κατόχους των Porsche που συμμετέχουν στην φιλανθρωπική εκδήλωση και αναχώρηση στις 10:00 για καφέ στην Καλαμαριά, στο Shark. Μετά οδήγηση με προορισμό την καρδιά του ορεινού όγκου Χολομώντα Χαλκιδικής, για φαγητό στο εστιατόριο «ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΠΕΤΡΑ» και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει στις 20.00 βραδινό "WELCOME GALA" στο Ursa Minor του ξενοδοχείου Porto Palace, παρουσία των μελών – και από τη Β. Ελλάδα, των κατόχων των αυτοκινήτων, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, όπως ο Δήμαρχος Θεσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, Περιφερειάρχες, λοιπές προσωπικότητες και χορηγοί της εκδήλωσης.
  • Κυριακή 26/9 | Στις 9:30 το πρωί, τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου θα έχουν την
    ευκαιρία να επιλέξουν την Porsche της αρεσκείας τους και από εκεί θα κάνουν μια βόλτα μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους, όπου πλήθος κόσμου θα παρευρίσκεται για να παρακολουθήσει την παρέλαση και να φωτογραφηθεί με τα αυτοκίνητα του Porsche Club Greece. Εκεί θα πραγματοποιηθούν κάποιες όμορφες δραστηριότητες για τα παιδιά που στη συνέχεια θα μεταβούν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Θα ακολουθήσει ξενάγηση, στον μουσειακό χώρο του Υπουργείου. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ομιλίες, δεξίωση, δίνοντας παιχνίδια σε όλα τα παιδιά. Στο τέλος της βραδιάς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, θα επιστρέψουν τα παιδιά στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και θα τα αποχαιρετήσουν, επιστρέφοντας ο καθένας στον αρχικό του προορισμό.