fbpixel

Search icon
Search
Σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνοι σας; Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη
ESCAPE

Σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνοι σας; Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη

Ανακαλύψτε τις προτάσεις μας παρακάτω


Ίσως όλοι σας οι φίλοι να είναι απασχολημένοι. Ίσως προτιμάτε να οργανώσετε ένα ταξίδι χωρίς να έχετε τη γνώμη άλλων να σας οριοθετεί. Ίσως αναζητάτε τη δική σας “Eat, pray and love” εμπειρία, όπου θα ανακαλύψετε πολλά για τον εαυτό σας και για τον κόσμο! Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας, το να ταξιδέψετε μόνοι αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής. Τα οφέλη της κυμαίνονται από την ελευθερία να απολαύσετε ένα μέρος ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε, μια αίσθηση ενδυνάμωσης, έως ευκαιρίες για αυτοανακάλυψη και νέες φιλίες. Για αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές για solo traveling!

1. Ισλανδία

shutterstock-527458129.jpg

Δεν είναι τυχαίο που η Ισλανδία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των πιο καυτών προορισμών τα τελευταία χρόνια: Η χώρα είναι ένας παράδεισος για ταξιδιώτες που αγαπούν την ύπαιθρο, με σπήλαια για εξερεύνηση, ηφαίστεια και παγετώνες για πεζοπορία και γεωθερμικά ιαματικά λουτρά για να απολαύσετε. Μάλιστα, είναι η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Global Peace Index και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τη χώρα χωρίς ανησυχία.

Εάν ταξιδέψετε στο Ρέικιαβικ, σκεφτείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο δημοφιλές Blue Lagoon ή να παρακολουθήσετε φάλαινες στον κόλπο Faxaflói. Για όσους θέλουν να βγουν από την πόλη, το Εθνικό Πάρκο Thingvellir προσφέρει κάμπινγκ, μονοπάτια πεζοπορίας, ιππασία και τη σχισμή γλυκού νερού Silfra, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στον κόσμο.

2. Costa Rica

shutterstock-1006962364.jpg

Με υψηλό προσδόκιμο ζωής και συνολικά υψηλά επίπεδα ευημερίας, η Costa Rica κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 140 χωρών σε μια πρόσφατη έκδοση του Happy Planet Index, η οποία κατατάσσει 140 χώρες σύμφωνα με την ευημερία, τη μακροζωία, την ισότητα και τον οικολογικό αντίκτυπο. Το συγκεκριμένο μέρος κατείχε εδώ και καιρό τη φήμη της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: από το ράφτινγκ στον ποταμό Reventazón μέχρι το ziplining μέσα από πανέμορφα τροπικά δάση, τους καταρράκτες και την πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Arenal Volcano, στην Κόστα Ρίκα θα βρείτε πολλές υπαίθριες δραστηριότητες για να ευχαριστήσετε το περιπετειώδες πνεύμα σας!

Σε περίπτωση που χρειάζεστε λίγη ανάπαυλα μέσα σε όλη τη δραστηριότητα, το Arenal έχει ιαματικές πηγές ιδανικές για χαλάρωση ή μπορείτε να απολαύσετε τη λευκή άμμο και την άγρια ζωή στο Playa Manuel Antonio, μια τροπική παραλία στο Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio.

3. Ελβετία

shutterstock-1438073690-XdVQQ.jpg

Η Ελβετία είναι γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της και ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείτε την Ελβετία από το τρένο. Αγοράστε ένα Ελβετικό Ταξιδιωτικό Πάσο, το οποίο σας δίνει απεριόριστες μετακινήσεις με τρένο, λεωφορείο και βάρκα, και περάστε από εντυπωσιακούς καταρράκτες, δάση και λίμνες και, στη συνέχεια, κατεβείτε από το τρένο για πεζοπορία στις Άλπεις, επισκεφθείτε μεσαιωνικά κάστρα και απολαύστε ελβετικό κρασί!

Επιπλέον, στη χώρα που ανακάλυψε τη σοκολάτα γάλακτος, το να υποκύψετε στην γευστική, κρεμώδη απόλαυση είναι κάτι που πρέπει να κάνετε χωρίς σκέψη! Ωστόσο, αντί να προμηθευτείτε απλώς μια μπάρα Toblerone ή Lindt από το πλησιέστερο παντοπωλείο, κάντε μια περιήγηση με θέμα τη σοκολάτα στη Λουκέρνη και τη Ζυρίχη ή επισκεφθείτε ένα από τα πολλά παγκοσμίου φήμης εργοστάσια σοκολάτας.

4. Ολλανδία

shutterstock-474434224.jpg

Εάν πρόκειται για την πρώτη φορά που ταξιδεύετε μόνοι σας τότε η Ολλανδία είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς! Στο Άμστερνταμ, με τη χαλαρή και φιλική κουλτούρα του, πράξτε όπως οι ντόπιοι: μετακινηθείτε με το ποδήλατο. Ξεκινήστε από το Vondelpark, ένα δημοφιλές αστικό πάρκο, μετά με ποδήλατο σε παγκοσμίου φήμης μουσεία όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ, περνώντας τα γραφικά κανάλια και τις γέφυρες της πόλης κατά μήκος της διαδρομής! Επισκεφθείτε την στα μέσα Απριλίου έως αρχές Μαΐου και θα σας καλωσορίσει μια λαμπρή σειρά από το πιο αγαπημένο λουλούδι της χώρας, τις τουλίπες. Το Keukenhof, γνωστό και ως Κήπος της Ευρώπης, βρίσκεται λίγο έξω από το Άμστερνταμ και διαθέτει πάνω από 7 εκατομμύρια βολβούς και 800 ποικιλίες τουλίπας.

5. Ισπανία

shutterstock-1687436827.jpg

Mουσεία τέχνης, υπέροχη αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό, εκπληκτικές παραλίες, συναρπαστική νυχτερινή ζωή και εντυπωσιακές πεζοπορίες, η Ισπανία διαθέτει λίγο από όλα για να ευχαριστήσει τον καθένα μας! Στη Βαρκελώνη, περιπλανηθείτε στο Parc Güell, ένα δημόσιο πάρκο που αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Διαθέτει μοντέρνα αρχιτεκτονική, γλυπτά και ψηφιδωτά σχεδιασμένα από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. Συνεχίστε την περιήγησή σας στη La Sagrada Familia, προτού μεταβείτε στο Μουσείο Πικάσο. Όταν αρχίσετε να πεινάτε, κατευθυνθείτε προς τη La Boqueria, την παλαιότερη αγορά της πόλης.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου στην Ισπανία, όπως η παραλία Ocata κοντά στη Βαρκελώνη και η παραλία Socorro στην Τενερίφη. Οι γενναίοι και πραγματικά τολμηροί μπορούν να συμμετάσχουν σε μια οργανωμένη πεζοπορία μέσω του Caminito del Rey στη Μάλαγα ή να ξεκινήσουν το ταξίδι τους κατά μήκος του φημισμένου Camino de Santiago.

6. Δανία

shutterstock-787660261.jpg

Η Δανία αποτελεί μια ακόμη ασφαλή χώρα για solo ταξιδιώτες και κατατάσσεται μεταξύ των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο! Ξεκινήστε από την Κοπεγχάγη και κατευθυνθείτε προς το Nyhavn για να θαυμάσετε τα εμβληματικά ξύλινα πλοία της πόλης και τα πολύχρωμα αρχοντικά που πλαισιώνουν το κανάλι. Στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα στους κήπους Tivoli. Αν και είναι αγαπημένο για το λούνα παρκ του, το δημοφιλές αξιοθέατο διαθέτει επίσης κήπους με λουλούδια, σιντριβάνια με φυσαλίδες και ενυδρείο.

Οι λάτρεις του Σαίξπηρ θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Κάστρο Κρόνμποργκ: το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ενέπνευσε το κάστρο της Ελσινόρης στον Άμλετ. Όσο βρίσκεστε εκεί, πάρτε το τρένο για το κοντινό Hillerød, όπου θα βρείτε το κάστρο Frederiksborg, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Δανίας.

7. Ιρλανδία

shutterstock-1116656705.jpg

Εάν η ιδέα να ταξιδέψετε μόνοι σας σε μια χώρα όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα σας προκαλεί νευρικότητα, τότε επιλέξτε να επισκεφτείτε την Ιρλανδία. Στο Δουβλίνο, μπορείτε να κάνετε μια λογοτεχνική περιήγηση με τα πόδια στην Πόλη της Λογοτεχνίας της UNESCO, να περιηγηθείτε στα πολυσύχναστα καταστήματα της Grafton Street και να χαλαρώσετε στο Guinness Storehouse με μια πίντα μεγέθους παγκοσμίου φήμης. Με το εκπληκτικό τοπίο και τους φιλικούς κατοίκους του, δεν πρέπει να χάσετε ούτε το Galway. Όσο βρίσκεστε εκεί, κάντε μια βόλτα στον υπέροχο Salthill Promenade ή επισκεφθείτε μια παραδοσιακή παμπ στην πλατεία Eyre για να ακούσετε ζωντανή ιρλανδική λαϊκή μουσική. Αν θέλετε να βγείτε από την πόλη, ανεβείτε σε ένα ferry για τα κοντινά νησιά Aran και εξερευνήστε αρχαιολογικούς χώρους και μεσαιωνικά οχυρά ή πάρτε ένα δημόσιο λεωφορείο προς τους εμβληματικούς βράχους του Moher για εκπληκτική θέα!

8. Ιαπωνία

shutterstock-776445706.jpg

Από την άλλη, εάν νιώθετε έτοιμοι να βγείτε από τα νερά σας, επισκεφθείτε την Ιαπωνία! Οι περισσότεροι solo ταξιδιώτες την έχουν λατρέψει, ειδικά οι γυναίκες, αφού η χώρα προσφέρει άνεση και ασφάλεια. Κανείς δεν κοιτάζει επίμονα, κανείς δεν αναρωτιέται αν ή γιατί είσαι μόνος, και είναι φυσιολογικό να βλέπεις γυναίκες να τρώνε ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνες. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη και ένα συγκεκριμένο λεωφορείο διανυκτέρευσης μόνο για γυναίκες.

Πρώτη στάση: Τόκιο. Είτε αναζητάτε shopping therapy στην πολυτελή γειτονιά Ginza, είτε ανεβείτε στην κορυφή ενός από τους ψηλότερους πύργους του κόσμου, είτε περιηγηθείτε στον ναό Sensō-ji, γευματίσετε με ramen στο Ichiran Shibuya (η διάσημη αλυσίδα σερβίρει μπολ με ραμέν στον ατμό σε περίπτερα) είτε παίρνετε μια χαλαρή βόλτα σε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο, δεν θα ξεμείνετε ποτέ από πράγματα να κάνετε στη λαμπερή πόλη.

Όταν θα έχετε ανάγκη για λίγη ξεκούραση από τη φασαρία, μπορείτε να πάρετε ένα τρένο για το Κιότο, όπου θα βρείτε μια πληθώρα από ιερά, κήπους και ναούς. Δεδομένου ότι η τελετή του τσαγιού έχει τις ρίζες της στο Κιότο, ίσως θέλετε να συμμετάσχετε στην παράδοση όσο βρίσκεστε εκεί. Ανεξάρτητα από το πού στο νησί σας βγάλουν τα ιαπωνικά ταξίδια σας, φροντίστε να το επισκεφτείτε την άνοιξη για να δείτε τα υπέροχα άνθη κερασιάς να ανθίζουν.