fbpixel

Search icon
Search
Signature homeware: Οι καλύτερες art de la table προτάσεις από δημοφιλή brands & designers
MAGAZINE

Signature homeware: Οι καλύτερες art de la table προτάσεις από δημοφιλή brands & designers

Ανακαλύψτε τες και γεμίστε με «αέρα» πολυτέλειας


Μ’ έμφαση στην πρωτοπορία και την υψηλή αισθητική, δημοφιλή brands και designers λανσάρουν art de la table προτάσεις, οδηγώντας τη δημιουργικότητα σε νέα σχεδιαστικά μονοπάτια, με στόχο ένα εκλεπτυσμένο σκηνικό για κάθε σύγχρονη κατοικία. Στην εποχή που το ενδιαφέρον για τη διακόσμηση είναι πιο έντονο από ποτέ, συγκεντρώσαμε μοναδικά σερβίτσια, με high aesthetic υπογραφές.

Paola Navone

paola.jpg

Η ταλαντούχα Paola Navone φιγουράρει πάντα στη λίστα με τους top σχεδιαστές που δημιουργούν υψηλής αισθητικής σερβίτσια, με γνώμονα την πρωτοπορία.

paola2.jpg

Έχοντας ως βάση της ποικιλία υλικών, όπως γυαλί, πορσελάνη, καουτσούκ και ανοξείδωτο ατσάλι, η ιταλίδα designer εμπνέεται από τις καθημερινές ανάγκες και το νόημα του να επενδύει κανείς σε διαχρονικές και, παράλληλα, σύγχρονες επιλογές εξαιρετικής ποιότητας για την κουζίνα, και δημιουργεί θεματικές συλλογές, ανάλογα με το είδος του φαγητού, μεταξύ των οποίων πιο χαρακτηριστικές είναι οι “Pasta & Pasta” και “Fish & Fish”. Τα κομμάτια που υπογράφει ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματά τους, την playful σχεδιαστική γραμμή και τα ασυνήθιστα prints, συνθέτοντας όλα μαζί ένα εκκεντρικό και πολύ ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα, αποκλειστικά και μόνο για το τραπέζι σας.

Off - White

offwhite.jpg

Μετά την πρώτη κυκλοφορία της homeware collection του πριν από έναν χρόνο για τον οίκο Off-White, ο Virgil Abloh επιστρέφει με μια ανανεωμένη σειρά οικιακών ειδών, αποτίνοντας φόρο τιμής στη σχεδιαστική ταυτότητα του brand, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χώρο του street style.

offwhite2.jpg

Η συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοντέρνα κεραμικά σερβίτσια σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις -σήμα κατατεθέν της εταιρίας-, το design των οποίων παραπέμπει σε αφηρημένη τέχνη, ενώ δε λείπει και το πορφυρό κόκκινο, χαρίζοντας έτσι ένα pop touch και δημιουργώντας ένα απόλυτα αρμονικό και, παράλληλα, κλασικό color combo. Με μια μινιμαλιστική προσέγγιση και με γραμμές που δίνουν την αίσθηση μιας ανεπιτήδευτης σχεδίασης, οι matte επιφάνειες κυριαρχούν, τη στιγμή που οι glossy και art-filled πινελιές κάνουν την κολεξιόν να δείχνει πολυδιάστατη, εξασφαλίζοντας το τέλειο set για κάθε σύγχρονο tableware.

Ann Demeulemeester

ann.jpg

Γνωστή για το ανδρόγυνο σχεδιαστικό της στιλ, η βελγικής καταγωγής Ann Demeulemeester συνεργάζεται από το 2019 με την πολυεθνική Serax, για τη δημιουργία luxury homeware συλλογών.

ann2.jpg

Στην “Dé Tableware”, η handmade πολυτέλεια έχει τον πρώτο λόγο στα -ζωγραφισμένα στο χέρι- πορσελάνινα και γυάλινα pieces, που πάνω σ’ έναν λευκό «καμβά» δημιουργούν σκιές σε αποχρώσεις του μαύρου και του πορτοκαλί. Πηγή έμπνευσής της είναι τα στοιχεία της φύσης, όπως αποκαλύπτουν οι δημιουργίες της, στις οποίες είναι απόλυτα εμφανείς οι επιρροές από την ορμή του νερού, τη δύναμη του αέρα και τα σχήματα που παίρνει η φωτιά. Με μια τεράστια γκάμα προτάσεων, όπως πιάτα ποτήρια, μπολ, αλλά και κανάτες, απλώς δηλώνει την αφοσίωσή της στη λεπτομέρεια και το ξεχωριστό design.

Versace

versace.jpg

Ο οίκος Versace συνεργάζεται από το 1993 με τη Rosenthal, που ξεχωρίζει για την παραγωγή φίνας πορσελάνης, δημιουργώντας από κοινού μοναδικές tableware συλλογές, αλλά και είδη διακόσμησης.

versace2.jpg

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, φαίνεται πως μέσα από τις “Rosenthal meets Versace” collections έχουν βρει τον τρόπο να συνδυάζουν άψογα την πολυτέλεια με την καινοτομία -πάντα με προσήλωση στην παράδοση, την αυθεντική κομψότητα και τη διαχρονική αισθητική, που χαρακτηρίζει και τα δύο labels. Τα πορσελάνινα και τα κρυστάλλινα σερβίτσια των σειρών παίρνουν ζωή μέσα από τα πληθωρικά μοτίβα, τις χρυσές λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα, ενώ η χαρακτηριστική Medusa του Versace είναι ένα στοιχείο που δεν απουσιάζει από καμία πρόταση. See more: Παρουσίαση

Diptyque

diptyque.jpg

Με αφορμή τα 60ά της γενέθλια, η Diptyque συνεργάζεται με τον εικαστικό Gianpaolo Pagni για τη δημιουργία μιας limited edition συλλογής μ’ επιτραπέζια διακοσμητικά και σερβίτσια, ο σχεδιασμός των οποίων βασίζεται στην iconic ετικέτα του brand.

diptyque2.jpg

Αναδεικνύοντας την επιθυμία της να μοιράζεται το όραμά της με διακεκριμένους καλλιτέχνες, δίνει την ευκαιρία στον Pagni να εμπνευστεί μέσα από τη φιλοσοφία του οίκου και να δημιουργήσει μοναδικά deco pieces και σκεύη από γυαλί και πορσελάνη. Τα ασπρόμαυρα γεωμετρικά μοτίβα και το κλασικό οβάλ -σήμα κατατεθέν της εταιρίας-, παίρνουν μια ανανεωμένη διάσταση και αποτυπώνονται σε βάζα, ποτήρια, πιάτα, αλλά και βάσεις κεριών, φέροντας την υπογραφή του visual artist και χαρίζοντας πόντους σύγχρονης πολυτέλειας στο στήσιμο του απόλυτου art de la table.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021