fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Shou Shou Girls

ΜΥΚΟΝΟΣ

Shou Shou Girls

Και οι δύο ξεκίνησαν σπουδάζοντας κάτι άλλο, για να συναντηθούν στο Istituto Marangoni στο Μιλάνο, όπου η Φαίδρα έκανε σπουδές στην ενδυµατολογία, αφού τελείωσε παιδοψυχολογία στο Λονδίνο και η Ελίνα στο σχέδιο µόδας, µετά τη γραφιστική στην Αθήνα. Έγιναν αχώριστες φίλες µε µια υπέροχη χηµεία µεταξύ τους, που από την αρχή έδειχνε πως µπορούσε να τις κατευθύνει και σε άλλα, πιο δηµιουργικά µονοπάτια. Η Φαίδρα, µετά τις σπουδές της, εκπαιδεύτηκε κάποια χρόνια στο Μιλάνο κάνοντας styling και ως εργαζόµενη στον οίκο Gucci, στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τοµέα των historical archives. Εκεί, ανήκε στο team το οποίο µετά από έρευνα κατέληγε σε 10 - 12 ιστορικά fashion κοµµάτια, που παρουσίαζαν στην designer του οίκου, Frida Giannini, για να αντλήσει την έµπνευσή της για το σχεδιασµό της επόµενης συλλογής. Με την επιστροφή της στην Αθήνα, ασχολήθηκε µε το personal shopping και styling, καθώς και µε κάποιες τηλεοπτικές δουλειές και διαφηµιστικά.

Η Ελίνα είχε τη δική της πορεία. Το ταλέντο της στο σχεδιασµό ρούχων φάνηκε σε µικρή ηλικία, όταν στα 17 της χρόνια δηµιούργησε κάποια µπλουζάκια για το κατάστηµα της µητέρας της, το γνωστό Paramour στην Κηφισιά, µε τεράστια επιτυχία. Μετά το Μιλάνο, έκανε master στο styling στη Βαρκελώνη, ενώ πέρασε και κάποιο χρόνο στην Κίνα, όπου απέκτησε την εµπειρία στην κατασκευή στο πρωταρχικό της στάδιο, στην επιλογή των υφασµάτων και της παραγωγής. Όταν ωρίµασε η σχέση τους, τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους και να συνεργαστούν µε τη δηµιουργία της φίρµας Madame Shou Shou, ενός απόλυτα girly concept, όπου η Ελίνα σχεδιάζει και η Φαίδρα προωθεί µια συλλογή από ρούχα, µαγιό και αξεσουάρ. Η επιτυχία έχει ήδη αρχίσει και τους χτυπά την πόρτα, αφού έχουν ξεκινήσει συνεργασίες µε καταστήµατα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως και του θεσσαλονικιώτικου Lola Mundo, και ετοιµάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και στο εξωτερικό µε εξαγωγές.

Τις συναντήσαµε γελαστές και χαρούµενες, µε όλη τη φρεσκάδα της ηλικίας τους, στο οικογενειακό εξοχικό της Φαίδρας στη Μύκονο, ντυµένες µε ρούχα και µαγιό εννοείται µόνο Madame Shou Shou, σένα µίνι διάλειµµα διακοπών, κάτι που συνηθίζουν άλλωστε για να παίρνουν δυνάµεις για τη συνέχεια. ∆ιανύοντας µια άκρως δηµιουργική περίοδο ετοιµάζοντας τη χειµερινή τους συλλογή, τα ευχάριστα διαλείµµατα κοντά στη θάλασσα µε φίλους και ξενοιασιά είναι ό,τι καλύτερο. Η Φαίδρα µας ξενάγησε σένα πραγµατικά υπέροχο σπίτι στον Ορνό, που απολαµβάνει µαγευτική θέα στη θάλασσα και τα γύρω νησιά. Το πιο υπέροχο, όµως, είναι ότι έχει έναν αυθεντικό χαρακτήρα που είναι ολοφάνερο ότι αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό γούστο κάποιων ανθρώπων που δεν ακολούθησαν την πεπατηµένη, αλλά ασχολήθηκαν ουσιαστικά και µε αφοσίωση για τη δηµιουργία κάθε χώρου ξεχωριστά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γονείς της Φαίδρας, κυρίως η µητέρα της, η Όλυ Κατσάµπα, η οποία εδώ και 14 χρόνια που κατοικεί στο σπίτι, κάθε χρόνο συµπληρώνει και κάτι, αφαιρεί και προσθέτει, αλλάζει και αναδιαρθρώνει. Τα έπιπλα δεν έχουν την υπογραφή διάσηµων οίκων, αλλά τα περισσότερα είναι κατασκευασµένα στο νησί, έχουν γίνει ειδικές κατασκευές αποκλειστικά για τις ανάγκες του χώρου κι έχουν το στίγµα του προσωπικού στοιχείου της ιδιοκτήτριας. Σε κάποια σηµεία είχε τη βοήθεια της διακοσµήτριας Davina Dalton, που µένει µόνιµα στο νησί, ενώ εκτός από τις αγορές από καταστήµατα της Μυκόνου, κάποια αντικείµενα και µικροέπιπλα αγοράστηκαν και από το Μοναστηράκι. Το αποτέλεσµα είναι πραγµατικά ειδυλλιακό, µε χώρους που διαδέχονται σε απόλυτη αρµονία ο ένας τον άλλο, ενώ παντού είναι διάχυτη η αίσθηση της καλοκαιρινής ανάτασης και της χαλαρής διάθεσης.

Στόχος της κας Κατσάµπα ήταν να δηµιουργήσει διάφορες γωνιές σε πολλά διαφορετικά σηµεία του σπιτιού, ώστε ακόµη κι όταν συγκεντρώνονται όλοι µαζί και τα παιδιά µε φίλους και παρέες να µπορούν να µοιράζονται σε διάφορους χώρους. Έτσι, εκτός από το βασικό εσωτερικό καθιστικό στο ισόγειο του σπιτιού, που περιλαµβάνει και την ανοιχτή κουζίνα, µια σειρά από καθιστικά αναπτύσσονται στον περιβάλλοντα χώρο, µοιρασµένα µε τέτοιο τρόπο που είτε απολαµβάνουν την καλοκαιρινή αύρα του νησιού έξω στον ήλιο, είτε βρίσκονται σε σκιερά δροσερά σηµεία για όσους χρειάζονται ανάπαυση και χαλάρωση. Μια καταγάλανη πισίνα συναγωνίζεται σε χρώµα το απίθανο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, ενώ σε δεύτερο επίπεδο, ακόµη πιο χαµηλά και επενδυµένο µε ξύλινο deck, µια σειρά από µαξιλάρες και ξαπλώστρες περιµένει αυτούς που θέλουν να αγναντέψουν τη θάλασσα που απλώνεται σε απόσταση αναπνοής. Μια σειρά από αξιοζήλευτες επιλογές ανθρώπων που ξέρουν να εκτιµούν τις αξίες της ζωής, αναζητούν την ποιότητα στην καθηµερινότητά τους και γνωρίζουν καλά να αξιολογούν και να επιλέγουν το καλύτερο! G

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΑΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Θέλετε να καμουφλάρετε τις γραμμές από το μαύρισμα; Με αυτά τα tips θα τα καταφέρετε
FACE & BODY

Θέλετε να καμουφλάρετε τις γραμμές από το μαύρισμα; Με αυτά τα tips θα τα καταφέρετε

|Icon6 photos