fbpixel

Search icon
Search
Sex Education: Όλα όσα δε γνωρίζατε για τον οργασμό και οι βασικοί λόγοι που δε φτάνετε σε αυτόν
WELLNESS

Sex Education: Όλα όσα δε γνωρίζατε για τον οργασμό και οι βασικοί λόγοι που δε φτάνετε σε αυτόν

Το αγαπημένο θέμα συζήτησης όλων των γυναικών


Αν αφήσετε τη φαντασία σας να αιωρηθεί κάπου ανάμεσα σε ταινίες, τραγούδια και βιβλία, το αιώνιο στερεότυπο θα σας διδάξει πως υπάρχει ένα είδος οργασμού. Και αυτό δεν είναι άλλο από αυτόν που προκαλεί συνεχόμενες εκρήξεις, περίεργους ήχους και τα γνωστά-άγνωστα πυροτεχνήματα. Πράγματα δηλαδή που πολλές από τις γυναίκες ανάμεσά μας δεν έχουν βιώσει ποτέ. Χωρίς να θέλω να ονοματίσω καταστάσεις μπορώ να πω με σιγουριά πως στις γυναικείες παρέες πάντα αυτό το θέμα αποτελεί taboo. Όχι γιατί οι ίδιες ντρέπονται αλλά γιατί μόλις το 18% μπορεί να πετύχει αυτό το πολυσυζητημένο συναίσθημα, με απλή διείσδυση. 

Καταρρίπτοντας μύθους και φέρνοντας τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση θα διαβάσετε παρακάτω όλα όσα δε γνωρίζατε και θα χαρίσετε ένα επιπλέον χαμόγελο στον εαυτό σας. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δε χρειάζεται πάντα να βιώνετε τα πάντα όπως σας το υποδεικνύουν οι άλλοι. Και αυτό είναι υπέροχο!
orgasm-1.jpg

Απλοποιώντας τον οργασμό οργανικά

Ο οργασμός μπορεί να οριστεί με διαφορετικούς τρόπους και χρησιμοποιώντας διαφορετικά κριτήρια. Οι επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής έχουν «ενοχοποιήσει» φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα ως βάση για έναν ορισμό, ενώ οι ψυχολόγοι και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν «ενοχοποιήσει» συναισθηματικές και γνωστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, αυτό που πραγματικά συμβαίνει εκείνη την ώρα είναι πως οι μύες των γεννητικών οργάνων συρρικνώνονται, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται και η συγκεκριμένη περιοχή γεμίζει με αίμα. Ενώ το σώμα σας «εργάζεται» σκληρά για να σας κάνει να αισθάνεστε καλά, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει επίσης μια τεράστια δόση οξυτοκίνης και ντοπαμίνης, που συμβάλλουν στο αίσθημα της εγγύτητας και στην ευτυχία.

Πόσοι τύποι υπάρχουν τελικά;

Αυτή η ερώτηση πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε έναν αστικό μύθο. Αν και ο διάσημος ψυχαναλυτής Sigmund Freud διαχώρισε τους γυναικείους οργασμούς ως κλειτοριδικούς στα νεαρά κορίτσια και ως κολπικούς στις πλέον ώριμες γυναίκες, η σύγχρονη προσέγγιση απέχει δημιουργώντας πλέον τουλάχιστον επτά διαφορετικές μορφές οργασμού με βάση τις επιστημονικές έρευνές της. 

 • Συνδυαστικός: Μια ποικιλία από διαφορετικές οργασμικές εμπειρίες που αναμειγνύονται μεταξύ τους.
 • Πολλαπλός: Μια σειρά οργασμών μέσα σε μια σύντομη χρονική περίοδο. 
 • Πίεσης: Οργασμοί που προκύπτουν από την έμμεση διέγερση της εφαρμοζόμενης πίεσης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή η μορφή είναι πιο κοινή στα μικρά παιδιά τα οποία ακόμη δε γνωρίζουν πολλά πράγματα για τη σεξουαλικότητά τους. orgasm-2.jpg
 • Χαλάρωσης: Οργασμός που απορρέει από βαθιά χαλάρωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης κι εμφανίζεται σπάνια.
 • Τάσης: Μια κοινή μορφή οργασμού, από την άμεση διέγερση συχνά όταν οι μύες της περιοχής είναι τεταμένοι.  
 • Φαντασιωσικός: Οργασμοί που προκύπτουν αποκλειστικά από την ψυχική διέγερση.
 • G-spot: Οργασμοί που προκύπτουν από τη διέγερση μιας συγκεκριμένης ερωτικής ζώνης κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. 

Παράγοντες εξάρτησης

Παρά τις διαφορές στη συχνότητα εμφάνισης οργασμού, η υποκειμενική εμπειρία του οργασμού είναι η ίδια στους άνδρες και τις γυναίκες. Αλλά στις γυναίκες η εξάρτηση από διαφορετικούς παράγοντες έτσι ώστε να φτάσουν στην κορύφωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Δεν είναι λίγες αυτές που ζουν πιο έντονα αυτό το συναίσθημα όταν βρίσκονται σε μια σχέση, όταν νιώθουν αυτοπεποίθηση ή ακόμη και όταν η σεξουαλική πράξη γίνεται σε ένα πλαίσιο κάποιας φαντασίωσής τους. Εάν, λοιπόν, είχατε ακούσει πως ο γυναικείος οργασμός απαιτεί πρώτα από όλα την εγκεφαλική διέγερση, τότε εμείς σας το επιβεβαιώνουμε!

Οι συχνότερες αιτίες που δεν πετυχαίνετε τον οργασμό

orgams-5.jpg
 • Παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή: Είναι γνωστό πως τα αντικαταθλιπτικά που βρίσκονται στην κατηγορία των SSRIs μειώνουν τις ορμόνες του σώματος οδηγώντας σας μακριά από τον οργασμό.
 • Προσπαθείτε αποκλειστικά με τη διείσδυση: Λιγότερες από τις μισές γυναίκες μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση μόνο από τη συγκεκριμένη πρακτική. Οπότε δεν είναι περίεργο το ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα. 
 • Δεν ενδίδετε στα ερωτικά παιχνίδια: Όπως αναφέραμε και προηγουμένως οι γυναίκες απαιτούν μια παραπάνω διέγερση από τη σωματική για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Βάλτε τη φαντασία στη ζωή σας και δοκιμάστε το διάσημο foreplay, δηλαδή το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι.
 • Βιώνετε υπερβολικό άγχος: Πολλές γυναίκες περνούν πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια του σεξ ανησυχώντας για κάποια εγκυμοσύνη, για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή ακόμη και για τα περιττά κιλά τους. Το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε προφυλάξεις και να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές. 
 • Προσπαθείτε υπερβολικά: Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία έρχονται την κατάλληλη στιγμή και με τη συνεισφορά των σωστών ανθρώπων. Ένα από αυτά είναι η εμπειρία του οργασμού. Σταματήστε να περιμένετε, να κάνετε βεβιασμένες κινήσεις και να ακούτε συμβουλές από τις φίλες σας. Μόνο το σώμα σας γνωρίζει πότε θα νιώσει πραγματικά ώριμο για αυτή τη μοναδική μετάβαση.