fbpixel

Search icon
Search
Self Love:  Αγαπήστε περισσότερο τον εαυτό σας μ' αυτές τις κινήσεις
PSYCHOLOGY

Self Love: Αγαπήστε περισσότερο τον εαυτό σας μ' αυτές τις κινήσεις

Πραγματοποιήστε μικρά βήματα και συμφιλιωθείτε με το «εγώ» σας


Πόσο συχνά αμελούμε την φροντίδα του εαυτού μας τόσο σωματικά όσο και ψυχικά; Βυθιζόμαστε στη ζωή των social media, αφιερώνουμε τη μέρα μας στις εργασιακές απαιτήσεις, στις υποχρεώσεις και δίνουμε όλη μας την ενέργεια στους άλλους. Τι συμβαίνει, όμως, στο μεταξύ όσον αφορά εμάς τους ίδιους; Μαθαίνουμε να παραμελούμε το κομμάτι της αυτοφροντίδας. Η ενίσχυση της εσωτερικής αγάπης βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Υπάρχουν βασικοί τρόποι, οι οποίοι μας βοηθάνε να ανακαλύψουμε τα θέλω μας, να εκπληρώσουμε τις ανάγκες μας και στο τέλος να μάθουμε να μας θέτουμε σε προτεραιότητα. Μέσω αυτών, αποκτούμε την πολυζήτητη αυτοπεποίθηση, τη χαμένη μας διάθεση και φυσικά αυτό επιδρά καλύτερα και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η πραγματοποίηση του "self-love" είναι μια συνεχόμενη διαδικασία. Είναι αναγκαίο να τηρείται καθημερινά, προκειμένου να πορευτούμε με αυτό. Κάθε επόμενη μέρα θεωρείται μια νέα ευκαιρία για να προσφέρουμε λίγη αγάπη. Δείτε το, λοιπόν, ως μια care–routine και κάντε την τρόπο ζωής!

Πως θα το επιτύχουμε;

Αναζητήστε χρόνο για εσάς

    Όσο δύσκολη κι αν είναι η ρουτίνα μας, γεμάτη από αρμοδιότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν, ας μην ξεχνάμε πως πάντα μπορούμε να βρούμε λίγα διαθέσιμα προσωπικά λεπτά. Έστω και 10 από αυτά, είναι ικανά για να βελτιώσουν την ψυχική μας υγεία. Μπορούμε να συνεχίσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, να κάνουμε διαλογισμό, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα. Πραγματοποιήστε καθημερινά ένα από αυτά τα πράγματα που γενικότερα ανήκει στην κατηγορία των συνηθειών σας.

    sunbathe-4-1.jpg

    Πραγματοποιήστε μια βόλτα

      Το περπάτημα βοηθάει να ηρεμούμε και να καθαρίζουμε το μυαλό μας από όσα μας απασχολούν. Ειδικότερα, εάν έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και κάποιο πάρκο, το πράσινο τοπίο θα γαληνέψει το μέσα σας. Μπορείτε να καθιερώσετε το δικό σας spot, που θα είναι το σήμα κατατεθέν για να μένετε λίγο μόνοι και θα επιστρέφετε μετά δριμύτεροι.

      Εντάξτε ένα είδος γυμναστικής

        Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς, με τη μέθοδο που μας αρέσει. Οι επιλογές είναι πολλές, από το γυμναστήριο, μέχρι να ξεκινήσουμε ένα άθλημα ή απλώς να πηγαίνουμε για τρέξιμο. Επιθυμούμε να διατηρούμε ενεργό τον οργανισμό μας. Αρκούν λίγα και μόνο λεπτά για δούμε τη διαφορά. 

        Αντιμετωπίστε τη ρουτίνα σας ως προσωπική επιλογή

          Όλοι μας χρειάζεται να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει ποικιλία υποχρεώσεων, όπως είναι τα ψώνια, η μαγειρική, η καθαριότητα του σπιτιού κτλ. Το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι να μην υιοθετούμε την εικόνα του καταναγκασμού. Μπορείτε μάλιστα να τις μετατρέψετε σε ευχάριστες συνήθειες. Συνδυάστε τες με την οικογένεια σας ή πραγματοποιήστε τες ακούγοντας την αγαπημένη σας play list. Ειδάλλως, θα αισθάνεστε διαρκώς κακοδιάθετοι και κουρασμένοι.

          chicard-fashion-ss22-138.jpg

          Συγχωρείστε

            Το βράδυ, πριν ξαπλώσουμε, αποτελεί μια ιδανική στιγμή για λίγη σκέψη. Είμαστε άνθρωποι, γίνονται λάθη. Είτε πρόκειται για το εργασιακό περιβάλλον είτε για τις διαπροσωπικές σχέσεις, οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί, οφείλετε να προχωρήσετε παρακάτω. Ας μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ξυπνάει κάθε πρωί με νάγχος, δυσάρεστα συναισθήματα και αρνητική αύρα, λόγω ορισμένων γεγονότων. Αντιθέτως, δώστε την συγχώρεση και αναζητήστε λύσεις βελτίωσης του προβλήματος.

            Γελάστε

              Κάντε τη «χάρη» στον εαυτό σας και μάθετε να μην τα αντιμετωπίζετε όλα στα σοβαρά. Η ζωή έχει ανάγκη από αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Επενδύστε στη διασκέδαση σας με τους γύρω σας. Ειδικότερα, εάν διανύουμε μια πιεστική περίοδο, είναι το κλειδί στην διατήρηση των δυνάμεών μας. Στη δουλειά, στο σπίτι, με φίλους ή με συναδέλφους, ας έχουμε θετική ενέργεια. Δείτε τα πράγματα από την χαρούμενη οπτική.