fbpixel

Search icon
Search
Σας προκαλεί μελαγχολία η παραμονή στο σπίτι; Πώς θα φτιάξετε τους χώρους σας για να νιώσετε καλύτερα
WELLNESS

Σας προκαλεί μελαγχολία η παραμονή στο σπίτι; Πώς θα φτιάξετε τους χώρους σας για να νιώσετε καλύτερα

Απολαύστε κάθε στιγμή και αφήστε στην άκρη το περιττό άγχος


Κατά τη διάρκεια του lockdown, είναι λογικό να αισθάνεστε πως υπάρχουν στιγμές που το στρες σας καταβάλει. Αυτό, όμως, είναι κάτι που καλό είναι να αφήσετε μια για πάντα πίσω σας και να σκεφτείτε πως η όλη κατάσταση δε βρίσκεται στο δικό σας χέρι. Μπορεί να είστε ασφαλείς όσο μένετε μέσα, αλλά ενδεχομένως να μην είναι και τόσο ευχάριστο για εσάς -ειδικά όταν αναρωτιέστε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι τροπή θα πάρει η μελλοντική επικαιρότητα. 

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε διαφορετικά!

Απολαύστε όσο πιο πολύ μπορείτε αυτές τις ημέρες στο σπίτι, κάνοντας πράγματα που μόνο σας ευχαριστούν και δεν ενισχύουν το άγχος σας. Δείτε με άλλη ματιά τη ζωή, όσο περίεργες κι αν είναι οι καταστάσεις και οι συνθήκες που βιώνουμε. Πώς θα το πετύχετε; Ξεκινήστε από μια εκ νέου διαμόρφωση των προσωπικών σας χώρων και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει σε χρόνο dt!

Περιορίστε τον τεχνητό φωτισμό

Ξεχάστε τον έντονο φωτισμό από τεχνητές πηγές και προτιμήστε τους φυσικούς τρόπους για να δώσετε «ζωή» στους χώρους σας. Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από το να ξεκινάτε την ημέρα σας σε ένα φυσικά φωτεινό περιβάλλον, που «πλημμυρίζεται» από τις ηλιακές ακτίνες αυτής της εποχής. Ανοίξτε από νωρίς τα παράθυρά σας και νιώστε κατευθείαν τη ζωντάνια να μπαίνει μέσα, ενώ για τις απογευματινές-βραδινές ώρες ποντάρετε στον ρομαντισμό, ανάβοντας μερικά αρωματικά κεριά.

064d5ef4994b6fe4a63c1c3aed814c3f.jpg

Αφήστε πίσω σας την ακαταστασία

Είναι δύσκολο να σκεφτείτε καθαρά όταν τα δωμάτια του σπιτιού σας χαρακτηρίζονται αποκλειστικά για την ακαταστασία τους. Τώρα που έχετε χρόνο, ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα των προσωπικών σας αντικειμένων που πάντα αναβάλλατε και οργανώστε τα από την αρχή με γνώμονα τη λειτουργικότητα στους χώρους σας. Αφού το κάνετε, τα positive vibes θα γίνουν σύμμαχός σας!

Πετάξτε ό,τι σας δυσανασχετεί

Αφού ξεκαθαρίσετε τα πράγματά σας, βγάλτε στην άκρη όλα εκείνα που ίσως αυξάνουν τα επίπεδα της μελαγχολίας και των αρνητικών συναισθημάτων γενικότερα, κάθε φορά που τα αντικρίζετε. Συμβαίνει συχνά να κρατάμε αντικείμενα για συναισθηματικούς λόγους ή εξαιτίας της υψηλής χρηματικής αξίας τους, αλλά πολλές φορές δεν τα χρειαζόμαστε πραγματικά στο σπίτι και τη ζωή μας. Αναθεωρήστε λοιπόν!

france.jpg

Προσθέστε έντονα χρώματα στη διακόσμηση

Όπως έχει αποδειχθεί, το pop χρώματα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή της ψυχολογίας και τη βοηθούν να φτάσει στα ύψη! Οπότε, μη χάνετε άλλο χρόνο και διακοσμήστε με fun τρόπο το σπίτι σας, κάνοντας πιο ενδιαφέρον και το παραμικρό σημείο που υπό άλλες συνθήκες δε θα σκεφτόσασταν να αλλάξετε. Μόνο η διαδικασία της δημιουργικότητας και της φαντασίας για το νέο σας decor, θα σας κάνει να πείτε «αντίο» στις κακόκεφες ημέρας που είχατε μέχρι πριν.

Περάστε χρόνο σε όλα σας τα δωμάτια

Μη σπαταλάτε τις στιγμές σας μόνο στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο της κατοικίας σας! Ένας από τους βασικότερους λόγους που βρίσκεστε σε αυτήν την αγχώδη κατάσταση, είναι η ρουτίνα στην οποία έχετε υποβάλει τον εαυτό σας. Enough! Εφόσον ακολουθήσετε το παραπάνω tip δίνοντας χαρούμενη αύρα στους χώρους σας, φροντίστε να περνάτε χρόνο κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό δωμάτιο, έτσι ώστε να μη βαριέστε εύκολα.

french-style-rules-camille-charriere.jpg

Φτιάξτε το μπαλκόνι σας

Ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι μικρό και τα δωμάτια αυτού περιορισμένα, η εναλλακτική ιδέα είναι να καθίσετε στο μπαλκόνι, αφού πρώτα το διαμορφώσετε κατάλληλα για αυτήν τη σεζόν (how to).Μπορεί ο καιρός να έχει αρχίσει να κρυώνει αρκετά, αλλά ακόμα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις sunny days αυτής της περιόδου και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από την πόρτα σας. Πιείτε τον καφέ σας, απολαύστε τα γεύματά, ακούστε μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο και ξεχάστε για λίγο τους τέσσερις τοίχους.

Τοποθετήστε φυτά & φροντίστε τα

Να και κάτι ακόμα που μπορεί να απογειώσει τη διάθεσή σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Γεμίστε τις κενές γωνίες σας με φυτά εσωτερικού χώρου ή τοποθετήστε τα κατάλληλα στο μπαλκόνι. Εκτός από το ότι θα φωτίσουν τα σημεία με τον πιο φυσικό τρόπο, το να ασχοληθείτε μαζί τους έστω κι ελάχιστη ώρα μέσα στην εβδομάδα είναι ιδιαίτερα ψυχοθεραπευτικό. Περιποιηθείτε τα, θαυμάστε την ανάπτυξή τους και δείτε τα να αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.