fbpixel

Search icon
Search
Balcony Makeover: Πώς να διαμορφώσετε το μπαλκόνι του σπιτιού σας για το φθινόπωρο
INTERIORS

Balcony Makeover: Πώς να διαμορφώσετε το μπαλκόνι του σπιτιού σας για το φθινόπωρο

Δημιουργήστε το απόλυτο fall σκηνικό & απολαύστε κάθε στιγμή


Μπορεί ο καιρός να διατηρεί ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, αλλά το γεγονός πως σε λίγο καιρό δε θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τη χαλαρωτική αύρα του μπαλκονιού μας, μας κάνει να μπαίνουμε σε σκέψεις για το πώς θα πρέπει να το διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις καιρικές μεταβολές. Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύει να περνά την ημέρα -ή και τη νύχτα- του στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού του, τότε πληροφορηθείτε πως υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι τρόποι που μπορούν να μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας στο απόλυτο fall place για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Ανακαλύψτε τους & βάλτε στο πρόγραμμά σας το balcony makeover που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας!

Φροντίστε για το φωτισμό

1-V726u.jpg

Ο φωτισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη συνολική μεταμόρφωση των εξωτερικών σας χώρων! Εφόσον ακόμα ο ήλιος είναι καυτός και πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα στέκεται εμπόδιο στο να απολαύσετε την ξεγνοιασιά που μπορεί να προσφέρει η χαλάρωση στο μπαλκόνι, μπορείτε να επωφεληθείτε από την πρακτικότητα που χαρίζουν οι τέντες ή ακόμα και οι κουρτίνες που μπορείτε να κρεμάσετε σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάτι πιο μόνιμο. Κατά τις βραδινές ώρες, αφήστε το ρομαντισμό να λειτουργήσει σαν κατασταλτικός παράγοντας για μια ultimate εμπειρία ξεκούρασης! Επιλέξτε φωτιστικά δαπέδου με θερμό φωτισμό, σειρές από λαμπάκια σε όποια μορφή προτιμάτε, φανάρια που θα χαρίσουν rustic χαρακτήρα, ακόμα και κρυφούς φωτισμούς κάτω από το τραπέζι και το σαλόνι σας. Μπορείτε να βρείτε πληθώρα φωτιστικών, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε το ιδανικό για τα γούστα και τις διαστάσεις του χώρου σας.

Bonus tip: Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα κεριά που θα δώσουν σε χρόνο dt το ιδανικό φθινοπωρινό αποτέλεσμα και θα σας βοηθήσουν να βυθιστείτε σε vibes χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τοποθετήστε χαλιά

2-V4zZv.jpg

Τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι -και τις μεταβατικές περιόδους-, η τοποθέτηση χαλιών κρίνεται απαραίτητο στάδιο για μια απόλυτα ολοκληρωμένη εικόνα των προσωπικών σας χώρων. Ακόμα και για το μπαλκόνι σας, τα all style carpets εύκολα μπορούν να προσδώσουν cozy χαρακτήρα στην όλη διακόσμηση, ενώ παράλληλα θα σας προστατεύσουν από τα πρώτα κρύα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε χαλιά που είναι δημιουργημένα με λεπτή πλέξη, έτσι ώστε να εναρμονιστούν με τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά και για να σας βγάλουν από τη διαδικασία του να τα καθαρίζετε συνεχώς λόγω της συσσώρευσης ρύπων.

Bonus tip: Καλύτερα να κάνετε επιλογές σκούρων χρωμάτων ή και colorful, προκειμένου να μη γίνονται άμεσα αντιληπτοί οι πιθανοί λεκέδες που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Ενισχύστε τη φθινοπωρινή αίσθηση με μαξιλάρια & οικολογικές γούνες

3-Sw0JN.jpg

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός υπέροχου fall σκηνικού που θα στεγάζεται έξω από το σπίτι σας, μπορείτε να προσθέσετε extra items που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το final result. Προμηθευτείτε μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υφές και τοποθετήστε τα στις καρέκλες ή στους καναπέδες σας, χαρίζοντάς τους ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ταιριάζει φανταστικά και με την εποχή που διανύουμε. Επίσης, στρώστε καλύμματα με fluffy υφή που θα «ντύσουν» άκρως φθινοπωρινά τις επιφάνειες όπου θα κάθεστε.

Bonus tip: Μη φοβηθείτε την πλέον κλασική τάση του mix and match, σύμφωνα με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε συνδυασμούς υφών που είναι φαινομενικά αταίριαστοι, αλλά in real είναι ό,τι πρέπει για τη διακόσμηση που θέλετε να πετύχετε. Μπερδέψτε το leather με το βελούδο και τις shiny επιφάνειες με την fake γούνα, που θα σας κάνουν να το διαπιστώσετε κι εσείς!

Εντάξτε ξύλα ή λεπτομέρειες από ξύλο

5-XEZGy.jpg

Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί αποθηκευτικοί σας χώροι είναι περιορισμένοι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός και να αποθηκεύσετε τα ξύλα για το fireplace σε κάποιο εμφανές σημείο του μπαλκονιού σας. Συνδυάζοντας έτσι και την πρακτικότητα αλλά και την αισθητική παρέμβαση, θα αποκτήσετε μια γωνιά που θα αποτελείται από φθινοπωρινά στοιχεία, που θα δεσπόζει στη συνολική εικόνα του μπαλκονιού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια ξύλινη τραπεζαρία, αποθηκευτικά ράφια ή ακόμα και DIY κατασκευές με βασικό υλικό το ξύλο που θα έχουν την υπογραφή και θα ανταποκρίνονται εντελώς στο προσωπικό σας γούστο. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά ξύλινη σκάλα στην οποία θα ακουμπήσετε φυτά και διακοσμητικά είδη.

Bonus tip: Μαζί με τα wood στοιχεία, εκμεταλλευτείτε περισσότερο τις ομορφιές τις φύσης κι ενισχύστε με κουκουνάρες και κλαδιά δέντρων που σκοπεύετε να αφαιρέσετε από τον κήπο σας.

Χρησιμοποιήστε φρούτα & ξηρούς καρπούς εποχής για το τραπέζι

4-XQKTh.jpg

Για extra fall διακόσμηση, δώστε βάση στις λεπτομέρειες! Για να αποκτήσετε το τέλειο τραπέζι, προσθέστε πιατέλες, μεταλλικούς δίσκους και διάφανα δοχεία, όπου μπορείτε να ρίξετε μερικούς ξηρούς καρπούς -όπως αμύγδαλα ή καρύδια- και να τους συνδυάσετε με κεριά. Επιπλέον, μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε φρούτα -όπως μήλα ή πορτοκάλια-, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο χρώμα με μερικές μόνο κινήσεις.

Bonus tip: Μπορείτε να κάνετε ένα mix των παραπάνω στοιχείων διακόσμησης και να φτιάξετε μια πιατέλα που να συνδυάζει το ξύλο, τα κουκουνάρια, τα κεριά, τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα. Πιστέψτε μας, θα συνδυαστούν απόλυτα μεταξύ τους!

Don't forget!

Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου δεν ευνοούν πάντα μια εντυπωσιακή εικόνα στο μπαλκόνι σας,  τα αντικείμενα και οι κατασκευές που θα τοποθετήσετε, φροντίστε να αφαιρούνται άμεσα από τον εξωτερικό σας χώρο, έτσι ώστε να προστατεύονται σε περίπτωση βροχής ή έντονου αέρα. Ακόμα, τα χαλιά, τα μαξιλάρια και σίγουρα οι φωτισμοί που συνδέονται σε πρίζα, καλό είναι να προστατεύονται καλύτερα. Τέλος, είναι προτιμότερο να βάζετε στο exterior του σπιτιού σας αντικείμενα που ενδεχομένως «έχουν κάνει τον κύκλο τους» και δεν τα χρειάζεστε για μέσα στο σπίτι. Εάν το μπαλκόνι σας είναι άμεσα εκτεθειμένο στον καιρό και στις μεταβολές του, αποφύγετε διακοσμητικά μεγάλης αξίας, εφόσον εύκολα μπορούν να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν.

Happy fall season!