fbpixel

Search icon
Search
Σαντορίνη: 4 νέες γαστρονομικές αφίξεις μεγάλων ονομάτων που θα «ταράξουν» τα νερά
#GREEKSDOITBETTER

Σαντορίνη: 4 νέες γαστρονομικές αφίξεις μεγάλων ονομάτων που θα «ταράξουν» τα νερά

Τα μοναδικά εστιατόρια που συμπληρώνουν τον γευστικό χάρτη του νησιού φέτος το καλοκαίρι


Μια δυναμική και άκρως gourmet σεζόν πρόκειται να ξεκινήσει στη Σαντορίνη φέτος το καλοκαίρι, αφού τέσσερις νέες γαστρονομικές αφίξεις αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία. Το νησί των Κυκλάδων που φημίζεται για την εστιατορική σκηνή του υποδέχεται μεγάλα ονόματα διεθνών αναγνωρισμένων chefs. Πολλοί την περιλαμβάνουν στα "fine dining islands", αφού εδώ και χρόνια προσφέρει εξαίσιες και ιδιαίτερες γεύσεις στους επισκέπτες της. 

Η Σαντορίνη φέτος είναι στα καλύτερά της και οι παρακάτω gastronomy destinations μας το αποδεικνύουν! 

To Ristorante Zeffirino στο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη

befunky-collage-z5nGz.jpg

Το ιταλικό restaurant που προτιμούν οι Πάπες της Ρώμης και η Sophia Lauren κατέφθασε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη και στο Radisson Blu Zaffron Resort. To πολυτελές ξενοδοχείο φιλοξενεί πλέον στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni, που προσελκύει εδώ και χρόνια πλήθος ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts. Φέτος, όσοι βρεθούν στο αγαπημένο νησί θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τη μοναδική «κρυφή» συνταγή Pesto Genovese -της «ναυαρχίδας» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της. Υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά της γειτονικής χώρας σε συνδυασμό με το ελληνικό καλοκαίρι και τα αγνά τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης δίνουν τον απόλυτο Μεσογειακό χαρακτήρα. Η γεύση όμως στο Ristorante Zeffirino δεν περνάει μόνο από το πιάτο αλλά και από το ποτήρι. Η premium wine list του με ποικιλία στις ετικέτες αλλά και τα φανταστικά cocktails του φέρνουν την υπογραφή του bar wizard, Σπύρου Κερκύρα θα συνοδεύσουν ιδανικά κάθε πιάτο σας.

InfoΑρχαία, Καμάρι, @radissonbluzaffronsantorini

Magma by Spondi στο Magma Resort Santorini

jtrub-r014-restaurant16x9.webp

Ανάμεσα σε παραδοσιακούς παλιούς αμπελώνες, το θέρετρο Magma Resort Santorini - που πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2022 - βρίσκεται στις πλαγιές του Βουρβούλου, σε κοντινή απόσταση από τις γραφικές παραλίες του νησιού και τους πιο δημοφιλείς κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως τα Φηρά και η Οία. Με έμπνευση από την παράδοση, το ξενοδοχείο της Haytt ενώνει τον κυκλαδίτικο πολιτισμό με το σύγχρονο εκλεπτυσμένο design. Το εστιατόριό του δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το Magma by Spondi συστήνει της μοναδικές γεύσεις της Σπονδής στο κοινό του νησιού, ενώ ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin, σεφ Arnaud Bignon, θα «παντρεύει» στο μενού διεθνή υψηλή γαστρονομία με τοπική σαντορινιά παράδοση σε μια πιο ελληνική εκδοχή του επιτυχημένου γαστρονομικού προορισμού.

Info: Βούρβουλος, magma-resort-santorini

Botrini’s Santorini στο Katikies Hotel 

befunky-collage-1-B60TE.jpg

Συνοψίζοντας την ίδια την τέχνη του εκλεκτού φαγητού και παρουσιάζοντάς την με φόντο την παγκοσμίου φήμης Καλντέρα της Σαντορίνης, το διάσημο, πολυβραβευμένο και με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini απέκτησε το κυκλαδίτικο alter-ego του, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Οίας και συγκεκριμένα στη βεράντα του Katikies Hotel. Σε αυτό το ένδοξο σκηνικό, τα εντυπωσιακά πιάτα του διάσημου ελληνοϊταλού σεφ Ettore Botrini, έθεσαν το ρυθμό για μια ασυναγώνιστη γαστρονομική εμπειρία, που αποτελείται από υλικά κορυφαίας ποιότητας, επιδέξια τεχνική, αδιαμφισβήτητο δημιουργικό ταλέντο και άψογη εξυπηρέτηση. Από την 1η Μαΐου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα γευστικά ή à la carte μενού και χαθείτε στο πιο συναρπαστικό γευστικό σύμπαν, σε συνδυασμό με τις μοναδικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών της συλλογής μας, σε επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine).

Info: Οία, @botrinissantorini

Βαρούλκο στο Grace Hotel

befunky-collage-U3YL6.jpg

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη «ταράζει» τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων, καλωσορίζοντας φέτος το θρυλικό Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο σαλπάρει για το Αιγαίο, συστήνοντάς μας το Varoulko Santorini. Με εγκαίνια, σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου υπόσχεται να παραμείνει πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, με συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους μορφή. Σε ένα πραγματικά μαγικό σκηνικό στο ειδυλλιακό, θα συνδυάσει τη μοναδική κληρονομιά του με τη σαγηνευτική θέα της Καλντέρας και τα εμβληματικά πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι pesto και τη εική πεσκανδρίτσα, που ολοκληρώνουν ένα αυθεντικό ελληνικό γεύμα με premium αέρα.

InfoΗμεροβίγλι, @varoulkosantorini