fbpixel

Search icon
Search
Salt Water: Πώς επηρεάζει το θαλασσινό νερό τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

Salt Water: Πώς επηρεάζει το θαλασσινό νερό τα μαλλιά σας

Έτσι μπορείτε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το αλμυρό νερό ώστε να συνεχίσετε να κολυμπάτε ανενόχλητα


Με την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον, η διαφυγή στις παραλίες είναι η μόνη λύση. Οι beach days λοιπόν, από εδώ και πέρα θα είναι όλο και περισσότερες, γεγονός που μας κάνει να σκεφτόμαστε και όλους τους τρόπους προστασίας που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποφύγουμε την επιβλαβή ακτινοβολία του ήλιου. 

Η προστασία του δέρματος είναι σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε, με τις εξελιγμένες UV φόρμουλες των αντηλιακών που κυκλοφορούν να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο σημείο που επηρεάζετε κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Τα μαλλιά μας απαιτούν αντίστοιχη περιποίηση και φροντίδα, τόσο από την υπεριώδη ακτινοβολία, όσο και από το θαλασσινό νερό!

img-5290.JPG

Πως επηρεάζει το νερό της θάλασσας τα μαλλιά σας;

Όσο αναζωογονητική κι αν είναι η αίσθηση μιας βουτιάς στον ωκεανό, η ακατάλληλη φροντίδα πριν και μετά το κολύμπι μπορεί να οδηγήσει σε μερικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις στα μαλλιά.

Το αλμυρό νερό μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα και ξηρά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα, όπως κατεστραμμένες τούφες, καθώς το θαλασσινό νερό θα κάνει την επιδερμίδα της τρίχας ευάλωτη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το αλμυρό νερό μπορεί να επηρεάσει και το χρώμα των μαλλιών, καθώς το φυσικό αλατόνερο αποδυναμώνει τη δομή της τρίχας και μπορεί να αφαιρέσει το τεχνητό χρώμα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλες χημικές διεργασίες, όπως μία θεραπεία κερατίνης. 

img-5294.JPG

Το αλμυρό νερό μπορεί να είναι βλαβερό για τα μαλλιά αν εκτίθεται πολύ συχνά ή για πολύ καιρό. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το αλατόνερο έχει εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση αλατιού, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές.

Πώς θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλμυρό νερό της θάλασσας;

Ο ευκολότερος τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη ζημιά του θαλασσινού νερού είναι να τα ξεπλένετε πριν και μετά τη βουτιά σας. Το καθαρό νερό απομακρύνει το αλάτι από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να απορροφούν λιγότερο αλατόνερο, ελαχιστοποιώντας τα αποτελέσματα της ξήρανσης.

img-5292.JPG

Ένας άλλος τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη ζημιά του αλατόνερου; Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας -υγρά ή στεγνά- με leave-in conditioner πριν βουτήξετε. Για μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του αλμυρού νερού ένα leave-in conditioner μπορεί να διατηρεί την υγρασία των μαλλιών, καθιστώντας το ιδανική επιλογή πριν από κάθε περιπέτεια στη θάλασσα.

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και τις δύο αυτές μεθόδους για την καλύτερη προστασία των μαλλιών από το θαλασσινό νερό. Επομένως, αν τα μαλλιά απορροφήσουν το καθαρό νερό και ένα leave-in conditioner λίγο πριν τη βουτιά σας στην παραλία, δεν θα υπάρχει περιθώριο να απορροφήσουν το αλάτι της θάλασσας.

img-5295.JPG

Στην πραγματικότητα όμως, όταν βρίσκεστε στην παραλία, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε πάντα πρόσβαση σε κάποιο ντους ή σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να φροντίσετε να έχετε στην τσάντα παραλίας σας ένα μπουκαλάκι leave-in conditioner και μια βούρτσα για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

Το αλμυρό νερό μπορεί να είναι επιζήμιο για τα μαλλιά, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και τη φροντίδα μετά το μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές στη θάλασσα χωρίς ανησυχία. Απλά φροντίστε να εφοδιάσετε κατάλληλα πριν εξόρμησή σας στις παραλίες.