fbpixel

Search icon
Search
Πώς να επιλέξετε το σωστό σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σας
HAIR & NAILS

Πώς να επιλέξετε το σωστό σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σας

Προσδιορίστε το scalp & hair type σας για να αποκτήσετε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα


Η επιλογή του σωστού σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ενυδάτωση, ενδυνάμωση, λείανση, προστασία χρώματος, πύκνωση - πώς μπορείτε να ταιριάξετε τη φιλοσοφία ενός σαμπουάν με τα μαλλιά σας; Το θέμα είναι, όμως, ότι η επιλογή ενός σαμπουάν που αντιστοιχεί στον τύπο των μαλλιών σας μπορεί να κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας τη σωστή ισορροπία υγρασίας, λάμψης και ζωντάνιας. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να απαντήσουμε σε αυτό το δύσκολο ερώτημα, εξασφαλίζοντας ότι την επόμενη φορά που θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο σαμπουάν για τα μαλλιά σας η διαδικασία θα είναι πιο απλή από ποτέ. Spoiler alert: Όλα ξεκινούν με το να γνωρίζετε τι είδους τριχωτό της κεφαλής διαθέτετε. 

Διαβάστε περισσότερα παρακάτω!

Προσδιορίστε τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σας

Ενώ μπορεί να σκέφτεστε το σαμπουάν αυστηρά ως μέσο καθαρισμού των μαλλιών, είναι εξίσου σημαντικό να εξετάζετε το τριχωτό της κεφαλής σας όταν επιλέγετε ένα σαμπουάν. Όλα τα σαμπουάν έχουν διαφορετικές δυνατότητες καθαρισμού- επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σας πριν επιλέξετε ένα.

f30f871b19e86d4f77944c22c464aa76.jpg

Ένα τριχωτό της κεφαλής που αισθάνεται "σφιχτό" μετά το πλύσιμο ή ένα τριχωτό της κεφαλής που έχει φαγούρα είναι σημάδια ότι μπορεί να έχετε ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Ένα λιπαρό scalp, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πιο γυαλιστερό και κάποιος με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής και πιτυρίδα μπορεί να έχει νιφάδες που φαίνονται συσσωρευμένες μεταξύ τους. Τέλος, υπάρχει και το μικτό τριχωτό της κεφαλής, το οποίο αναφέρεται σε ένα τριχωτό της κεφαλής που δεν είναι ούτε ξηρό ούτε λιπαρό. Θα καταλάβετε αν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι συνδυαστικό εάν γίνεται λιπαρό δύο έως τρεις ημέρες μετά το λούσιμο σε σχέση με την επόμενη ημέρα (θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό αν είστε εσείς αυτή η περίπτωση).

Σκεφτείτε το ως εξής: το σαμπουάν είναι για το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες σας, ενώ το conditioner είναι για τις άκρες των μαλλιών σας. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό και οι άκρες σας ξηρές (ένας συνηθισμένος συνδυασμός), θα πρέπει να επιλέξετε ένα σαμπουάν που ταιριάζει καλύτερα σε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής και να αφήσετε την ενυδάτωση στο conditioner σας, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στις ξηρές άκρες σας.

Λιπαρό τριχωτό της κεφαλής: Αποφύγετε τα υπερβολικά ενυδατικά σαμπουάν

29baf4567045b98664e2d91b5fce30df.jpg

Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας έχει την τάση να είναι λιπαρό, πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει δεκάδες σαμπουάν με λίγα αποτελέσματα. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, από το να πλένεστε καθημερινά (ακόμη και δύο φορές την ημέρα) μέχρι να αφήνετε μέρες μεταξύ των σαμπουάν για να προσπαθήσετε να ελέγξετε την υπερβολική παραγωγή λιπαρών ουσιών και σμήγματος. Εδώ θα δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε και τι να αποφύγετε όταν επιλέγετε ένα σαμπουάν για λιπαρό τριχωτό της κεφαλής:

  • Αποφύγετε τα σαμπουάν που είναι ενυδατικά, ενυδατικά, λειαντικά ή καλά για σγουρά μαλλιά. Αυτά τείνουν να προσθέτουν υπερβολική υγρασία στο ήδη λιπαρό τριχωτό της κεφαλής σας. Εκ κατασκευής, το σαμπουάν προορίζεται να καθαρίζει τις ρίζες σας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος των μαλλιών σας, οπότε αν είστε επιρρεπείς σε λιπαρές ρίζες, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε ένα λιγότερο ενυδατικό και βαθύτερα καθαριστικό σαμπουάν.
  • Αναζητήστε ετικέτες που αναφέρονται σε όγκο, ενδυνάμωση ή εξισορρόπηση. Αυτά τα προϊόντα δεν ενυδατώνουν και είναι πιο αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας.
  • Ένα clarifying σαμπουάν μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για το εξαιρετικά λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, αλλά προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική χρήση του προϊόντος και στεγνώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Δοκιμάστε ένα διπλό σαμπουάν. Παρόμοια με τον διπλό καθαρισμό του προσώπου σας, το διπλό σαμπουάν αποτελείται από το λούσιμο των μαλλιών σας με δύο ξεχωριστά σαμπουάν που στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες. Χρησιμοποιήστε μια φόρμουλα για να αντιμετωπίσετε το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής σας, ακολουθούμενη από μια διαφορετική φόρμουλα για να πλύνετε κάτω από τις ρίζες σας.
  • Αφιερώστε επιπλέον χρόνο στο να εισχωρήσει το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας για να διαλύσει τη λιπαρότητα και ξεπλύνετε το πολύ καλά.
  • Μετά το λούσιμο, αποφύγετε να περάσετε το conditioner στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αντ' αυτού, επικεντρωθείτε στη μέση και τις άκρες των μαλλιών σας. Ξεπλύνετε καλά!

Ξηρό τριχωτό της κεφαλής: Αναζητήστε ενυδατικά σαμπουάν

111249b56b9a28b8b9fb291c71e73c67.jpg

Όταν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό, έχετε φαγούρα ή είναι φολιδωτό, η επιλογή του σωστού σαμπουάν μπορεί να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις δυσάρεστες, μερικές φορές ενοχλητικές καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σαμπουάν που δεν επιδεινώνει το πρόβλημα όταν έχετε ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

  • Αποφύγετε τα σαμπουάν ενίσχυσης, ενδυνάμωσης και όγκου. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να αφαιρέσουν από το τριχωτό της κεφαλής σας την απαραίτητη υγρασία.
  • Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικής ποσότητας ξηρού σαμπουάν. Τα στρώματα ξηρού σαμπουάν που απορροφούν τα έλαια μπορούν επίσης να ξηράνουν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.
  • Για τριχωτό της κεφαλής που είναι μόνο ελαφρώς ξηρό, με ελάχιστο ή καθόλου κνησμό ή απολέπιση, αναζητήστε ετικέτες σαμπουάν που προάγουν την υγρασία, την ενυδάτωση, τη λείανση ή τις μπούκλες. Αυτά τα προϊόντα ενθαρρύνουν τη διατήρηση της υγρασίας και μπορεί να είναι ευεργετικά για το ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Αποφύγετε τα προϊόντα styling, συμπεριλαμβανομένων των σαμπουάν, με θειικά άλατα, καθώς είναι πολύ ξηραντικά για τα μαλλιά και το scalp.
  • Ακόμη και όταν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό, είναι σημαντικό να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσδιορίστε τον τύπο μαλλιών σας

Εκτός από τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σας, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο των μαλλιών σας όταν αγοράζετε σαμπουάν. Να τι πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Λεπτά μαλλιά: Αναζητήστε σαμπουάν για όγκο που μπορούν να ενισχύσουν τις τούφες σας χωρίς να βαραίνουν τα μαλλιά.
  • Πυκνά μαλλιά: Τα ενυδατικά σαμπουάν είναι ιδανικά για την προσθήκη υγρασίας, λάμψης και απαλότητας στα πυκνά μαλλιά που στερούνται υγρασίας.
snapinstaapp-446268199-467422265663597-3986708821031017534-n-1080-IDw8R.jpg
  • Ίσια μαλλιά: Τα σαμπουάν για λείανση ή ίσια μαλλιά είναι συνήθως πλούσια σε πρόσθετες ενυδατικές ουσίες και παράγοντες λείανσης που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στη σφράγιση της επιδερμίδας και να παρέχουν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για ίσιο και λείο στυλ.
  • Κυματιστά μαλλιά: Τα σαμπουάν εξισορρόπησης είναι συνήθως μια ωραία μέση επιλογή. Δεν είναι πολύ ενυδατικά, αλλά δεν θα στεγνώσουν τα μαλλιά σας.
  • Σγουρά μαλλιά: Όσοι έχουν σγουρά μαλλιά θα πρέπει να αναζητούν πολύ ενυδατικά σαμπουάν για σγουρά μαλλιά που περιέχουν συστατικά που μειώνουν το φριζάρισμα χωρίς να βαραίνουν τις μπούκλες.
  • Κατεστραμμένα/βαμμένα/εύθραυστα μαλλιά: Τα σαμπουάν ενίσχυσης ή ενδυνάμωσης είναι καλά για κατεστραμμένα, υπερβολικά επεξεργασμένα, τονισμένα, εξασθενημένα ή εύθραυστα μαλλιά, καθώς συνήθως περιέχουν επιπλέον πρωτεΐνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών.
Ελπίζουμε η επόμενη αγορά σαμπουάν σας να είναι πιο εύκολη από ποτέ!