fbpixel

Search icon
Search
Ένα εντυπωσιακό townhouse στο West Village με ethnic και μοντέρνα στοιχεία
INTERIORS

Ένα εντυπωσιακό townhouse στο West Village με ethnic και μοντέρνα στοιχεία

Σχεδιασμένο από τον Patrick McGrath


Ο σχεδιαστής Patrick McGrath, ο οποίος εργάστηκε στον κόσμο της μόδας σε μάρκες όπως οι Ralph Lauren, Gucci και Giorgio Armani πριν ξεκινήσει την εταιρεία εσωτερικού σχεδιασμού του, εφάρμοσε αυτή την αιχμηρή προσέγγιση σε μια κατοικία για ένα δημιουργικό ζευγάρι -έναν σκηνοθέτη ταινιών κι έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου- στη γειτονιά West Village της Νέας Υόρκης.

Το αρχοντικό ήταν περισσότερο ένα pied-à-terre για τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, οπότε το καθήκον του McGrath ήταν να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με μια οικογενειακή κατοικία. Μια ανακαίνιση στις αρχές της δεκαετίας του '80 είχε αφήσει την κουζίνα στο πίσω μέρος του σπιτιού, με μια τυπική διάταξη που έπρεπε να αλλάξει. Οι πελάτες, οι οποίοι μόλις είχαν αποκτήσει το πρώτο τους παιδί, ήθελαν να ενσωματώσουν την κουζίνα στον κύριο χώρο διαβίωσης και να αναδιαμορφώσουν την κεντρική σκάλα. Σε στενή συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Bob Khan, ο McGrath ξεκίνησε μια ανακαίνιση πλήρους κλίμακας, εμπλουτίζοντας τον χώρο με μια αίσθηση casual κομψότητας, διατηρώντας παράλληλα το έμφυτο coolness. «Ήταν μια πλήρης ανακαίνιση και διακόσμηση», λέει ο McGrath. 

«Χρησιμοποιήσαμε πολλά vintage χαλιά, βελούδα και υφαντά». Ήταν επίσης σημαντικό για τον σχεδιαστή και το ζευγάρι να αισθάνεται πως ο χώρος είναι ζεστός και να έχει χώρο για ανάπτυξη. «Ήταν κατά κάποιο τρόπο συγκεντρωμένα με την πάροδο του χρόνου, αλλά προσπαθήσαμε επίσης να αφήσουμε κάποιο χώρο στους τοίχους, ώστε καθώς ταξιδεύουν και αρχίζουν να συλλέγουν τέχνη και άλλα πράγματα, να έχουν κενά σημεία ώστε να γεμίσουν».

pm-9-street-28-65f0bcd97d4f3.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, εντύπωση προκαλεί ο απόλυτα εναρμονισμένος συνδυασμός των στοιχείων. Έχουν «δέσει» με τόση αρμονία οι πολυτελής λεπτομέρειες και με τις rustic πινελιές από ξύλο που έχουν την τιμητική τους. Η κομψότητα και η απαράμιλλη φινέτσα είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό, από την πρώτη κιόλας ματιά. Βλέπουμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι διαμορφωμένοι από φυσικά υλικά, ενώ με μια πρώτη εικόνα οι γήινοι τόνοι καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος όλων των δωματίων.

Πλέον, οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Τη θέση τους μέσα στο σπίτι έχουν πάρει τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ενώ ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια κάνουν τη διαφορά.

pm-9-st-film-11-65f0bcd81cef9.jpg


Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, έχει δημιουργηθεί η απόλυτη κατοικία με έντονες γήινες επιρροές, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών, αλλά και γωνίες, η καθεμία από τις οποίες έχει να διηγηθεί και από μια ξεχωριστή ιστορία. Εικόνες, λοιπόν, από τις τάσεις του σήμερα που κάνουν τρομερό mix & match με τις vintage αναφορές, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το υπέροχο σπίτι.

Το σπίτι είναι «πλημμυρισμένο» από ιδιαίτερες λεπτομέρειες που μας γυρίζουν στο χθες, που προσαρμόζονται ωστόσο στο σήμερα και συνδυάζονται φανταστικά με άλλα στοιχεία πιο σύγχρονα. Πέρα από τις εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα που έχουν την τιμητική τους στις περισσότερες γωνίες, παρατηρούμε πως κυριαρχεί ένα mix από διάφορα μοτίβα -όχι μόνο τα floral που πρωταγωνιστούν-, αποδεικνύοντας πόσο όμορφα μπορούν να μπλέξουν διαφορετικά στιλ.

pm-9-street-11-65f0bcd82ae0f.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Ori Harpaz, House Beautiful