fbpixel

Search icon
Search
Roger Federer: H νέα visual biography για την καριέρα και την προσωπική ζωή του θρύλου του τένις
ARTS & CULTURE

Roger Federer: H νέα visual biography για την καριέρα και την προσωπική ζωή του θρύλου του τένις

Οι εκδόσεις Assouline κυκλοφορούν ένα καινούριο λεύκωμα αφιερωμένο στον μεγάλο τενίστα


Από τα νικηφόρα πρωταθλήματα μέχρι τις πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες, ο Federer αφηγείται την ιστορία μιας ζωής που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Αυτή η οπτική βιογραφία για τον Roger Federer είναι η πρώτη του είδους της, η οποία δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με τον θρύλο του τένις και τη σύζυγό του Mirka επί δύο χρόνια. Προσφέρει στους αναγνώστες μια συνολική, γεμάτη δέος ματιά στις προσωπικές στιγμές, την προσωπικότητα και την καριέρα του μεγάλου τενίστα που σπάει ρεκόρ, εξερευνώντας τη χάρη και την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζουν ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια icons της εποχής μας. Με στιγμιότυπα από τις προσωπικές συλλογές του ζευγαριού, το βιβλίο-λεύκωμα περιλαμβάνει επίσης handwritten insights από τον ίδιο τον αθλητή, αποτυπώνοντας με οικειότητα το ταξίδι του εντός και εκτός γηπέδου...

1-courtesy-of-federer-family-archives.jpeg
Courtesy of Federer Family Archives

«Ένας άνθρωπος που κερδίζει είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί» - Roger Federer

Η εισαγωγή της γνωστής Γερμανίδας δημοσιογράφου του τένις Doris Henkel, βασισμένη σε εκτεταμένες προσωπικές συνεντεύξεις, παρακολουθεί την πορεία του Roger από την παιδική του ηλικία μέχρι τη συναισθηματική του αποχώρηση στο Laver Cup του 2022 στο Λονδίνο. Σε 24 χρόνια ως επαγγελματίας τενίστας, ο ίδιος αγωνίστηκε σε 1.526 αγώνες μονών και 224 διπλών, εξασφάλισε 20 τίτλους Grand Slam, πέρασε 310 εβδομάδες στο Νο. 1, κέρδισε χρυσά και ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια και βοήθησε την εθνική ομάδα της Ελβετίας να κατακτήσει το Davis Cup.

2-courtesy-of-federer-family-archives.jpeg
Courtesy of Federer Family Archives

Σε 16 κεφάλαια, το βιβλίο εξερευνά αυτούς τους αθλητικούς θριάμβους, από το Γαλλικό, το Αμερικανικό και το Αυστραλιανό Open μέχρι το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ATP Tour και το Laver Cup. Εμβαθύνει στην προσωπική ζωή του- την παιδική του ηλικία, τη γνωριμία με τη σύζυγό του, τα τέσσερα παιδιά του και τη σχέση του με την Ελβετία. Άλλες πτυχές που προβάλλονται περιλαμβάνουν την τεράστια δημοτικότητα του Roger, την πορεία του ως ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του αθλητισμού, ενώ παρουσιάζονται σχόλια από διάσημους φίλους όπως ο Rafael Nadal, ο Trevor Noah, ο Bill Gates, και η Anna Wintour.

8-philippe-huguen-afp-getty-images.jpeg
© Philippe Huguen/AFP/ Getty Images
10-on-photography-by-simon-almers.jpg
© On/Photography by Simon Almers
3-michael-buckner-variety-getty-images.jpeg
© Michael Buckner/Variety/ Getty Images

Οι αναγνώστες παίρνουν επίσης μια γεύση από τα εξωτικά ταξίδια και τις λαμπερές εμπειρίες που έχει βιώσει ο τενίστας - από τη φιλοξενία του Met Gala μέχρι photoshoots με εμβληματικούς φωτογράφους όπως οι Annie Leibovitz, Craig McDean και Mario Testino. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μέρος του λευκώματος είναι αφιερωμένο στις φιλανθρωπικές προσπάθειες του Ιδρύματος Roger Federer, το οποίο έχει συγκεντρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη προγραμμάτων εκπαίδευσης για παιδιά μικρής ηλικίας στην Ελβετία και σε ολόκληρη τη νότια Αφρική. Όλα τα έσοδα του Roger από το βιβλίο θα διατεθούν υπέρ του ιδρύματος.

4-courtesy-of-federer-family-archives.jpg
Courtesy of Federer Family Archives
6-reto-guntli-agi-simoes-jpeg.jpeg
© Reto Guntli & Agi Simoes

Ένας ειλικρινής φόρος τιμής στους οπαδούς του Roger, την οικογένειά του και φυσικά το ίδιο το τένις, ο Federer αποτίει φόρο τιμής σε αυτή τη διαρκή κληρονομιά. Ίσως η Wintour το είπε καλύτερα: «Δεν τίθεται το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος Roger Federer. Υπάρχει, και θα υπάρχει πάντα, μόνο ένας.»

17-courtesy-of-assouline.jpg
Courtesy of Assouline

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε τόσο στην έκδοση Classic όσο και στην έκδοση Ultimate, η τελευταία περιλαμβάνει 200 limited edition αντίτυπα, υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Roger στην Ελβετία.

Κεντρική φωτογραφία: © Clive Brunskill/Getty Images for The Laver Cup