fbpixel

Search icon
Search
Ρόδος:  Οι 6 top παραλίες του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Ρόδος: Οι 6 top παραλίες του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε

Μοναδικά τοπία σ' ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας


Η Ελλάδα πλούσια σε αμέτρητα πανέμορφα νησιά, είτε στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, στο Ιούνιο… κεντρίζει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, οι οποίοι την θεωρούν τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ξακουστά μέρη της χώρας μας, λοιπόν, θεωρείται η Ρόδος, ένας μαγευτικός τόπος στα Δωδεκάνησα, που θα σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές. Θα συναντήσετε πολλά γραφικά χωριά, το κέντρο της Ρόδου, την παλιά πόλη στην οποία θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε αρκετά μνημεία και μουσεία για την ιστορία του νησιού. Φυσικά, διαθέτει πληθώρα μαγαζιών για ποτό και εστιατόρια με εκπληκτικό φαγητό και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τη λατρέψετε. Λόγω της μεγάλης της έκτασης, οι παραλίες ανέρχονται σε υψηλό αριθμό και εάν επιθυμείτε να τις γυρίσετε όλες θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Γι αυτό, εμείς συγκεντρώσαμε τις θάλασσες με τα πιο γαλανά νερά, που θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας!

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 5+1 που ξεχωρίζουν!

Πηγές Καλλιθέας

shutterstock-539047378.jpg

Περικυκλωμένη από πεύκα και φοίνικες, εκεί όπου θα βρείτε και τις θερμές ιαματικές πηγές, αντικρίζοντας μια εικόνα που θα σας μαγέψει. Οι μικρές διαδοχικές παραλίες της περιβάλλονται από βράχια, γεγονός που μεταμορφώνει το τοπίο σε συνδυασμό και με τις μικρές γλώσσες άμμου που υπάρχουν. Θεωρείται μια από τις must επισκέψεις, όταν βρεθείτε στη Ρόδο, καθώς δεν είναι τυχαίο πως έχουν αποτελέσει το σκηνικό σε μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες και εξακολουθούν να γοητεύουν ντόπιους και τουρίστες. Όλη η περιοχή προσφέρεται για περπάτημα και εξερεύνηση για να γνωρίσετε μία-μία τις παραλίες.

Ιξιά

eeb5dad194bb749135a91ee3c08d04a41f454e3901639e149b853b1d97cf5618da053282f4a750543bbe738b70d7d717.jpg

Στα βόρεια του νησιού η τεράστια παραλία, μήκους 8 χιλιομέτρων, της Ιξιάς είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις του surf. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το καλοκαίρι, τα γνωστά μελτέμια, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο δροσερή παραλία του νησιού.

Λίνδος

shutterstock-1205309086.jpg

Κάτω από τον πανέμορφο οικισμό της Λίνδου βρίσκονται δυο παραλίες με ήσυχα, κρυστάλλινα νερά, στις οποίες ενώ κολυμπάτε, μπορείτε και θαυμάζετε από πάνω σας τον κατάλευκο οικισμό και το κάστρο, που δεσπόζουν στον λόφο. Πάντως το τοπίο στον κόλπο που φιλοξενεί τις δύο παραλίες της Λίνδου, αλλά και όλη η περιοχή γεμίζουν τα μάτια και την ψυχή με ομορφιά και έτσι θα σας αποζημιώσει για τους πάρα πολλούς επισκέπτες που βρίσκονται καθημερινά.

Φαληράκι

faliraki.jpg

Το πιο hot σημείο του νησιού, για εσάς που αγαπάτε τα σπορ και την διασκέδαση και δεν συμβιβάζεστε με ένα τυπικό μπάνιο στη θάλασσα, να το επισκεφθείτε άμεσα. Η έκτασή της είναι περίπου μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου και είναι πλήρως οργανωμένη. Το καλύτερο βέβαια είναι πως αποτελείται από εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ, bungee jumping και water park!

Τσαμπίκα

shutterstock-777431242.jpg

Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου, κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής. Σε αυτή τη χρυσή αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά θα απολαύσετε βουτιές, αλλά και θαλάσσια σπορ. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και καντίνες και φυσικά για όσους από εσάς δεν έχουν αυτοκίνητο, υπάρχει εναλλακτική. Μπορείτε να πάρετε ένα από τα καΐκια που φεύγουν από την πόλη και κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες στις παραλίες, ενώ για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε την ανάβαση στο λόφο της εκκλησίας με την μαγευτική θέα.

Λαδικό

shutterstock-508183480.jpg

Μια ακόμη παραλία, η οποία βρίσκεται σε κόλπο τριγύρω από βράχια, οδηγώντας σε καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Η θέα που θα αντικρίσετε θα σας κόψει την ανάσα. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε, διότι είναι πλήρως οργανωμένη και θεωρείται κατάλληλη και για τα παιδιά, καθώς η παραλία χαρακτηρίζεται από ψηλή άμμο για να απολαύσετε ολόκληρη την ημέρα σας.