fbpixel

Search icon
Search
Relationship Status: Oι συμπεριφορές που μαρτυρούν πως πρέπει να τελειώσετε έναν δεσμό
PSYCHOLOGY

Relationship Status: Oι συμπεριφορές που μαρτυρούν πως πρέπει να τελειώσετε έναν δεσμό

Πώς μια λανθασμένη σχέση καταπατά την προσωπική μας ελευθερία


Η ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα γεγονότα σε αυτή τη ζωή, καθώς η αίσθηση πως έχουμε βρει τον άνθρωπό μας και αποτελεί το στήριγμά μας, μπορεί να μας προκαλέσει απέραντη ευτυχία. Πολλές φορές, όμως, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς η επιθυμία μας να γνωρίσουμε τον κατάλληλο για εμάς, καταλήγει να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε ορισμένα βασικά σημάδια. Ο έρωτας λένε τυφλώνει, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσοι θεωρείτε πως είχατε την ιδανική σχέση, αλλά ταυτόχρονα μέσα σας δεν νιώθατε χαρά; Ή πως αλλάζατε τη ζωή σας για έναν άνθρωπο; Δυστυχώς, τα στοιχεία που σηματοδοτούν τη λήξη στις σχέσεις, δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καθημερινότητα του ατόμου, επιδρώντας σημαντικά στην ψυχολογία του.

Η δύναμη της συνήθειας που αποκτάμε στη διάρκεια του δεσμού μας είναι ο νο1 λόγος που το άτομο αδυνατεί να βρει την τόλμη να προχωρήσει και να δώσει το τέλος. Ο κάθε χωρισμός είναι δύσκολος και περνάει από τα δικά του στάδια, αλλά όσο προσπαθείτε να βρίσκετε δικαιολογίες για να το καθυστερήσετε, αυτή η κατάσταση μόνο πίσω θα σας πηγαίνει. Θα έχετε ακούσει τη φράση « Τον αγαπάω, αλλά…». Η πραγματική χαρά σε μια σχέση δεν συνοδεύεται από αντιθετικές προτάσεις, αλλά εκπέμπεται από αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Ο φόβος της εγκατάλειψης

Έρχεται η στιγμή που αρχίζουν να φανερώνονται οι πτυχές του συντρόφου σας και όλο και αισθάνεστε πως κάτι λάθος συμβαίνει. Εάν διαπιστώσετε πως καταπατούνται τα θέλω σας, πράττετε ριζικές αλλαγές για να αρέσετε, δεν κυριαρχεί ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση, τότε αποκαλύπτεται πόσο αρνητικά αυτή η σχέση επιδρά στην ψυχική σας υγεία. Όσο κι αν κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τα αληθινά συναισθήματα που νιώθουμε, βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια είτε είναι θυμός, πόνος, απογοήτευση, λύπη. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αρνείται να χωρίσει, για να μην αντιμετωπίσει την περίπτωση της μοναξιάς, όμως, αυτό που αδυνατούμε να αναλογιστούμε είναι πως στην πραγματικότητα αυτό συνάδει όταν διατηρούμε μια σχέση, η οποία δεν μας εξελίσσει. Υπάρχουν, λοιπόν, συμπεριφορές που προδίδουν πως οφείλετε να φύγετε από αυτή τη σχέση. Ποιες είναι αυτές; 

Ανακαλύψτε 5 + 1 στοιχεία που ορίζουν το τέλος.

Όταν προσπαθεί να σας αλλάξει

Εάν είναι ο άνθρωπος σας, τότε αυτό που θα επιθυμεί θα ναι να σας δημιουργεί χαρά και να σας προσφέρει δύναμη, γι αυτό που είμαστε εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν διαπιστώνετε πως με δικούς του τρόπους αποσκοπεί να σας αλλάξει στα δικά του γούστα, τότε είναι κάτι που πρέπει να σας προβληματίσει.

Δεν υπάρχει επιθυμία για εξέλιξη

Η σχέση περνάει από πολλά στάδια και οι σύντροφοι πρέπει να εξελίσσονται, ωριμάζοντας μέσα απ αυτήν με την πάροδο του χρόνου. Όταν ο ένας από τους δύο δεν έχει διάθεση να γίνει καλύτερος, τότε ο δεσμός είναι δυσλειτουργικός.

shutterstock-356133464.jpg

Η εκδοχή της χειρότερης πλευράς σας

Όλοι μας διαθέτουμε αυτόν τον κρυφό εαυτό, που δεν μας αρέσει και δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε κατάλληλα. Εάν αυτό συμβαίνει σχεδόν καθημερινά στη σχέση σας και δεν αγαπάτε αυτό που είστε, όταν είστε με τον άλλον, τότε αλλάξτε το.

Όταν παρεμβαίνει στα θέλω σας

Αυτό συνήθως συνοδεύεται από έναν κτητικό χαρακτήρα, που στοχεύει στην πλήρη χειραγώγησή σας, ξεκινώντας από τα πιο απλά όπως τα ρούχα που θα φοράτε κι έπειτα επεκτείνεται και στον τομέα της φιλίας σας, της δουλειάς σας, γενικότερα της προσωπικότητάς σας, επηρεάζοντας στο μέγιστο την συμπεριφορά σας.

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Στην περίπτωση που δεν διακατέχεται η ζωή σας από ανασφάλεια, αλλά αυτό προέκυψε με τον συγκεκριμένο σύντροφο, είναι ένα τρανταχτό στοιχείο πως υπάρχει πρόβλημα. Η εμπιστοσύνη χτίζει γερά θεμέλια στο ζευγάρι και χωρίς αυτήν έχει αναμφισβήτητα ημερομηνία λήξης. Δεν υπονοείται να εμπιστεύεστε απεριόριστα, καθώς για όλους διατηρούμε μια δεύτερη σκέψη, αλλά να υπάρχει μια σημαντική ισορροπία.

shutterstock-217908793.jpg

Όταν σας μειώνει και χρησιμοποιεί λεκτική βία

Ένα από τα πιο σοβαρά σημάδια που οφείλουμε να δείχνουμε την προαπαιτούμενη προσοχή. Η έλλειψη σεβασμού, η αξιοποίηση χυδαίων λέξεων, η υποτίμηση της προσωπικότητας του άλλου ατόμου και οι επακόλουθες πράξεις που ενδυναμώνουν αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι πιθανόν να καταλήξουν και σε σωματική βία, αποτελούν τρανταχτά σημάδια πως πρέπει να χωρίσετε. Μάλιστα, ο σύντροφος για να σας επηρεάσει, θα σας ζητήσει συγγνώμη αργότερα και θα μετατραπεί στον πιο γλυκό άνθρωπο, μέχρι την στιγμή που θα σας ξανά αποκαλυφθεί ο πραγματικός του εαυτός.

Αγαπήστε το «εγώ» σας από μέσα προς τα έξω για να καταφέρετε να τη δώσετε αργότερα και στον κατάλληλο συνοδοιπόρο σας!

Επειδή σας αξίζει.