fbpixel

Search icon
Search
Πώς οι δημοφιλέστερες σειρές του έτους άλλαξαν τον τρόπο που ντυνόμαστε
STYLE PEOPLE

Πώς οι δημοφιλέστερες σειρές του έτους άλλαξαν τον τρόπο που ντυνόμαστε

Αντλείστε έμπνευση από τις αγαπημένες σας ηρωίδες


Οι ξένες σειρές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερες παραγωγές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας καθηλώνουν. Εκτός όμως από το σενάριο, τα σκηνικά και την πλοκή, οι σύγχρονες σειρές που παρουσιάζονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν πολύ έντονο το στοιχείο της μόδας. Κι ενώ πριν 20 χρόνια το Sex and the City δημιούργησε ένα νέο κεφάλαιο στον fashion world, διαμορφώνοντας της μεγαλύτερες τάσεις που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε μέχρι και σήμερα, πλέον υπάρχουν πολλές tv series που έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο. 

Από το Emily in Paris, μέχρι το Wedndesday και το The Crown συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε όλα τα trends που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά αλλά και τον τρόπο που βοήθησαν στο να αλλάξουμε τον τρόπο που ντυνόμαστε!

Emily in Paris 

eip-301-unit-01636r.jpg

Ήταν δεδομένο πως ένα project στο οποίο συμμετέχει η costume designer του Sex and the City, Patricia Field, θα «έκλεβε» την παράσταση αλλά πραγματικά κανένας δεν περίμενε όλο αυτό που συνέβη με τη σειρά του Netflix, Emily in Paris. Είτε είναι πρώτο στη watch list σας είτε όχι δεν μπορείτε να μην δώσετε σημασία στο «παιχνιδιάρικο», αισιόδοξο, ζωηρό και eclectic style που παρουσίασε στις οθόνες μας και στις 3 σεζόν. Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της σειράς οι πασαρέλες έχουν πλημμυρίσει από έντονα χρώματα και statement prints κάτι, το οποίο δεν αποτελεί σύμπτωση. 

Είναι αλήθεια πως μετά από μια μεγάλη διάρκεια παραμονής στο σπίτι με βασική τάση το loungewear, το Emily in Paris μετατράπηκε σε «δόση ντοπαμίνης» για το στιλ μας, γεγονός που «έπαιξε» σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας. Τη σεζόν που διανύουμε το fun στιλ της Emily συνεχίζει να κυριαρχεί με πολύχρωμα prints, έντονα χρώματα με «αρχηγό» το ροζ αλλά και με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως οι δαντέλες και τα βολάν. Από την άλλη πλευρά, αν είστε αφοσιωμένες στον μινιμαλισμό, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από άλλες πρωταγωνίστριες της σειράς, όπως η Sylvie, η οποία βασίζει την εμφάνισή της σε γήινες αποχρώσεις, καθαρές γραμμές, midi dresses και εντυπωσιακά κοστούμια.

Bridgerton

bridgerton-ben-miller-t.jpeg

Ακόμα μία δημοφιλής σειρά που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καθιέρωσε ξεχωριστές τάσεις στον χώρο της μόδας είναι το Bridgerton. Το χαρακτηριστικό στιλ της Γεργιανής εποχής και οτιδήποτε εμπνέει τη Gen-Z για να επιλέξει δαντελένια γάντια και κορσέδες αξίζει την προσοχή μας. Παρόλο που μπορεί να μη βιαζόμαστε να γεμίσουμε τις ντουλάπες μας με crinoline dress ακόμα, είναι σαφές από τις πασαρέλες S/S '23 ότι η τάση στρέφεται προς μια υπερ-θηλυκότητα στο ντύσιμο με φουσκωτά μανίκια και φούστες. Simone Rocha, τη Molly Goddard και Louis Vuitton ήταν οι οίκοι που έκαναν ξεκάθαρο πως αυτό το trends ήρθε για να μείνει. Τα παστέλ χρώματα, τα αέρινα υφάσματα και οι μακριές, αέρινες φούστες, προσφέρονται τέλεια για τις πιο ηλιόλουστες ημέρες που έρχονται. Μάλιστα μέσα από το teaser για τον νέο κύκλο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 έγινε ξεκάθαρο θα δούμε πολύ περισσότερα ρομαντικά, αναγεννησιακά φορέματα το επόμενο έτος. 

The Crown 

04crown-interview-videosixteenbynine3000.jpg

Η χρονιά που πέρασε για το The Crown -τόσο στο φανταστικό όσο και στο πραγματικό- ήταν αρκετά δύσκολη, και δεδομένης της μεγάλης διαμάχης γύρω από τη σειρά, ήταν πιο σημαντικό από ποτέ η απεικόνιση των χαρακτήρων να είναι απόλυτα μελετημένη. Στο επίκεντρο όλων αυτών ήταν, φυσικά, η πριγκίπισσα Diana. Η σωστή παρουσίαση του ξεχωριστού στιλ της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απεικόνιση της δεκαετίας των '90s, σε όλη τη δόξα της με τα χαμηλά τακούνια, το loose-fitting και τη «δόξα» των high-waisted.

Καθώς η τάση του fashion nostalgia επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή σε δύο στρατόπεδα: μινιμαλισμός των '90s VS μαξιμαλισμός των '00s, το The Crown μας θύμισε τις καλύτερες ενδυματολογικές στιγμές της «χρυσής» εποχής του 1990, συμπεριλαμβανομένων των boxy blazers της Diana, των staight leg τζιν και των tonal πλεκτών. Σας θυμίζει κάτι; Ίσως επειδή πρόκειται για τα essentials στα οποία βασίζεται η γκαρνταρόμπα μας τον τελευταίο χρόνο. 

Wednesday

3000.webp

Είναι ανατριχιαστικό και αλλόκοτο, μυστηριώδες και τρομακτικό, περίεργο, και τώρα είναι τάση στο TikTok. Ναι, άλλη μια αισθητική που έχει κατακτήσει τη μικρή οθόνη και στην πορεία συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το #EmoGirl. Χάρη στη μοντέρνα επανερμηνεία της Wednesday Addams από την Jenny Ortega, το gothic, emo girl επέστρεψε. Δεν είναι η πρώτη φορά που όλα τα σκοτεινά και τρομακτικά πράγματα έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα, και στην πραγματικότητα, το show της Prada για το φθινόπωρο/χειμώνα 2019 απέτισε φόρο τιμής στην Wednesday Addams με μοντέλα με μαύρα, ρίγες, μοτίβα Φρανκενστάιν και τα μαλλιά τους σε δύο πλεξούδες, οπότε ήταν θέμα χρόνου να φτάσει αυτή η στιλιζαρισμένη Wednesday στις οθόνες μας. Τώρα όλοι, από τον Alexander McQueen μέχρι τον Versace, προσφέρουν το «αντίδοτο» στο sugary sweet dressing που περιμένουμε από την άνοιξη και το καλοκαίρι.

And just like that

sjp-gty-ml-221104-1667571696834-hpmain-16x9-992.jpg

Ξεκίνησε με μια φούστα από ένα thrift store, και κατέληξε με μία τσάντα-περιστέρι του JW Anderson. Η εξέλιξη του στιλ της Carrie Bradshaw στην οθόνη ήταν μία από τις πιο έντονες εξελίξεις όλων των εποχών, και στην πραγματικότητα, και οι τέσσερις πρωταγωνιστές του Sex and the City έγιναν τόσο συνώνυμες με τη στιλιστική τους ταυτότητα. Αφού η ενδυματολόγος Patricia Field έκανε διάσημες τις γόβες Hangisi του Manolo Blahnik και τις τσάντες Fendi η spin off σειρά "And Just Like That" ανατέθηκε στους στιλίστες Molly Rogers και Danny Santiago και μέχρι στιγμής έχει φτάσει σε νέα πειραματικά ύψη. Ας πούμε απλώς ότι η Carrie έχει διανύσει πολύ δρόμο από τα γυμνά φορέματα και τα σανδάλια με τιράντες.

Υπήρξαν πολλές αξιοσημείωτες στιγμές από την πρώτη σειρά, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των νέων κομψών χαρακτήρων Lisa Todd Wexley και Seema Patel, αλλά αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένους για τη δεύτερη σεζόν είναι οι φωτογραφίες από τα παρασκήνια που αποκαλύπτουν μερικές πολυαναμενόμενες εμφανίσεις με εντυπωσιακά αξεσουάρ από τους Jimmy Choo, Valentino και, φυσικά, JW Anderson. Είτε είστε λάτρεις του SATC, ξεκινώντας με το AJLT, είτε δεν έχετε παρακολουθήσει καμία από τις δύο σειρές, το ενδυματολογικό μήνυμα για το 2023 είναι σαφές: More is more!