fbpixel

Search icon
Search
Πώς να βγάζετε τις πιο περιζήτητες ινσταγκραμικές φωτογραφίες στα ταξίδια σας
TRAVEL

Πώς να βγάζετε τις πιο περιζήτητες ινσταγκραμικές φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Ιδέες και συμβουλές που θα σας μετατρέψουν σε επαγγελματίες φωτογράφους


Τα τελευταία χρόνια η παρουσία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης -η εμφάνιση του Instagram για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι- έχει αλλάξει αδιαμφισβήτητα τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, αλλά και βλέπουμε τον κόσμο. Τα likes έχουν γίνει προσωπικό challenge και η απλή μεταφορά μιας ωραίας εικόνας σ’ ένα κοινό, που διψάει για κάθε είδους μορφή «social media τέχνης» δεν αρκεί.

Το να μοιράζεσαι λοιπόν, με τους followers σου μια μοναχική εικόνα ενός βραχώδους τοπίου ή μιας γραφικής πλαγιάς πλέον δεν είναι σωστή πρακτική. Το χρώμα, ο φωτισμός, η αντίθεση και η συνέπεια είναι τα στοιχεία μιας ινσταγκραμικής φωτογραφίας που την κάνουν επιτυχημένη. 

Ωστόσο, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν πραγματικά, ο στόχος των χρηστών που επιθυμούν να αναδείξουν μια ξεχωριστή εικόνα είναι καλλιτεχνικής αρτιότητας ή κρύβει την επιθυμία για χιλιάδες -και μόνο- likes.

Παρόλα αυτά, αν κι εσείς θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες που αξίζουν δημοσίευση αυτό το καλοκαίρι εμπνευστείτε και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Ιδανικός φωτισμός

1-PZtgU.jpg

Η ποιότητα του φωτός σε μια φωτογραφία αποτελεί το «κλειδί» για τον προσδιορισμό της υψηλής αισθητικής της. Καθώς τα επίπεδα της ηλιακής φωτεινότητας μεταβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι λήψεις σε εξωτερικούς χώρους πραγματοποιούνται δύσκολα. Είναι πολύ πιο εύκολο να τραβάτε φωτογραφίες κατά τις πρωινές ώρες, που το φως του ήλιου μετατρέπει την εικόνα σας σε επαγγελματική, λόγω των άρτιων χρωμάτων που χαρίζει ή προσπαθήστε ξανά στην ώρα του σούρουπου (τη γνωστή σε όλους golden hour), όπου η θερμότητα του ουρανού πρόκειται να σας χαρίσει λίγο από τη γοητεία της και θα τονίσει τις σκιές, δίνοντας περισσότερο βάθος και διάσταση στα χρώματα του πλαισίου σας. Plus, θα αναδείξει υπέροχα το μαύρισμα σας, αν αποφασίσετε να μπείτε κι εσείς στην τελική λήψη.

Πειραματιστείτε

2-wOfNW.jpg

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ώρες ή ακόμα και ολόκληρες ημέρες για να αποκτήσετε μία πολυπόθητη, τέλεια φωτογραφία. Μην ξεχνάτε λοιπόν να παίζετε με την εστίαση στο προσκήνιο, αλλά και στο φόντο, αφού έτσι θα δώσετε μεγαλύτερη διάσταση στο κεντρικό item της εικόνας σας. Αναζητήστε μοναδικές γωνίες, διαφορετικά πλαίσια και ενδιαφέροντες τρόπους για να καταγράψετε τοπία και κτίρια, που σας κεντρίζουν την προσοχή.

Ας βρέξει…

3-vHk6B.jpg

Μπορεί οι περισσότεροι να βρίσκουν καταφύγιο σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο με το πρώτο άκουσμα μιας βροντής, ωστόσο εκείνη την ώρα οι φωτογράφοι βγαίνουν για «παιχνίδι». Σε αντίθεση με την πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, δεν χρειάζεστε μια ηλιόλουστη μέρα για να τραβήξετε την ιδανική φωτογραφία. Ο νεφελώδης ουρανός με τον διάχυτο φωτισμό, που αναδεικνύει όμορφους τόνους θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, αυτό το «σιωπηλό» και ελαφρώς θολό φως αποτελεί επίσης ένα φυσικό φίλτρο στο πρόσωπο ενός ατόμου #nofilterneeded. Μην περιμένετε λεπτό, βάλτε το super stylish αδιάβροχο σας και ξεκινήστε να καταγράφετε θυελλώδεις στιγμές.

Σωστό Κάδρο 

4-oa7Oz.jpg

Τη στιγμή που καδράρετε μια εικόνα, φανταστείτε ότι χωρίζετε τη φωτογραφία σε τρία τμήματα, τόσο οριζόντια, όσο και κατακόρυφα. Αυτές οι «φανταστικές» γραμμές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε που θέλετε να εστιάσετε την προσοχή σας. Οι περισσότερες κάμερες θα έχουν μια λειτουργία που θα σας επιτρέψει να τις δείτε, ενώ η αντίστοιχη ρύθμιση στα smartphones είναι το γνωστό πλέγμα. Εxtra Τip: Βεβαιωθείτε ότι η γραμμή του ορίζοντα σας είναι ευθεία!

Photo Apps

5-PfoGv.jpg

Οι εκατοντάδες εφαρμογές editing φωτογραφιών έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν την εικόνα σας από ερασιτεχνική σε επαγγελματική. Το VSCO είναι ένα από τα πιο εύκολα editing photo app, αφού διαθέτει δεκάδες προκαθορισμένα φίλτρα, που μπορούν να εφαρμοστούν στη λήψη σας σε μια στιγμή, καθώς και ποικίλες χειροκίνητες εναλλαγές στοιχείων, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε το πλαίσιο, το φωτισμό, την αντίθεση, τις σκιές και πολλές ακόμη λεπτομέρειες που θα αναδείξουν το δικό σας Instagram στο καλύτερο φωτογραφικό διαδικτυακό άλμπουμ. Προσπαθήστε να κινηθείτε στις ίδιες αλληλουχίες χρωμάτων και τόνων, που ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτό, όχι μόνο θα κάνει τo feed σας πιο ελκυστικό, αλλά θα δώσει την αίσθηση συνοχής στο έργο σας, επιτρέποντας στο κοινό να αναγνωρίζει άμεσα ότι πρόκειται για μια δικιά σας φωτογραφία.

Διαφορετική οπτική

8-hdbDc.jpg

Θυμηθείτε ότι δεν είστε οι μόνοι που επιθυμείτε να απαθανατίσετε τα γραφικά καλντερίμια της Πάρου ή τον περίφημο Πύργο του Άιφελ του Παρισιού. Ωστόσο, μπορείτε να γίνετε αυτοί που το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Βρείτε την οπτική γωνία που σας ταιριάζει και μην βγάλετε μια φωτογραφία, την οποία συναντάτε συνέχεια σε διάφορους άλλους λογαριασμούς. Αποφασίστε να εκμεταλλευτείτε το τοπίο κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής ώρας ή με φόντο τον αυθόρμητο κόσμο τριγύρω, που θα καταφέρει να δώσει την κατάλληλη δόση φυσικότητας στη φωτογραφίας σας, κάνοντας την να διαφέρει από ένα ακόμη βαρετό frame.

Προσωπική σφραγίδα

6-zRbYQ.jpg

Είναι γεγονός ότι η προσωπική σφραγίδα ενός ανθρώπου -και ιδιαίτερα όποιου επιθυμεί να παρουσιάσει στο κοινό ένα καλλιτεχνικό έργο, οποιασδήποτε μορφής- μπορεί να αποτελέσει το σήμα-κατατεθέν και κινητήριο δύναμη του. Ανακαλύψτε ποιο θέλετε να είναι το δικό σας και εφαρμόστε το στις φωτογραφίες σας. Ο τρόπος με τον οποίο στήνετε την κάμερα, ένα συγκεκριμένο φίλτρο (π.χ. ασπρόμαυρο) ή ακόμα και μια συγκεκριμένη πόζα που σας εμπνέει μπορεί να αποτελέσουν μια μοναδική αφορμή, ώστε οι λάτρεις του είδους να επιστρέφουν στο προφίλ σας, περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη μαγική φωτογραφία σας.