fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια κατοικία στο Beverly Hills μετατρέπεται σε ένα home σκηνικό γεμάτο τέχνη
INTERIORS

Πώς μια κατοικία στο Beverly Hills μετατρέπεται σε ένα home σκηνικό γεμάτο τέχνη

Με την υπογραφή του interior designer Alex P. White


Ο Alex P. White έχει καταφέρει να κάνει συνώνυμο το όνομά του με την υψηλή αισθητική στον χώρο του interior designer. Μοναδικός στο είδος του και προσηλωμένος σε όλα όσα πρεσβεύει, καταφέρνει και δίνει τη σχεδιαστική υπογραφή του σε μοναδικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα.

Έδρα του είναι η Νέα Υόρκη, ενώ πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε στο Beverly Hills, εκεί όπου διαμόρφωσε εκ νέου μια υπέροχη κατοικία  που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας. Το σπίτι αποτελείται από τρεις ορόφους και είναι τρανό παράδειγμα high-end design.

alexpwhite-beverlyhills-day2-mottalini-card-0124.jpg


Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής, ο διακοσμητής επέλεξε -μετά από συζήτηση με την οικογένεια που αγόρασε το σπίτι- να κινηθεί σε safe τακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία, απόλυτη λειτουργικότητα και σίγουρα ένα σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έστρεψε όλο του το ενδιαφέρον στον μινιμαλιστικό διάκοσμο και προτίμησε το λευκό σαν βασικό χρώμα, δίνοντάς του μοντέρνα διάσταση κι ενδιαφέρον με γκρίζους τόνους.

Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Στο μεταξύ, διατηρείται ένα διαχρονικό vibe ως προς την αρχιτεκτονική, παρά τις «τολμηρές» αποχρώσεις που επιλέχθηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο κλασικό λευκό που λειτούργησε ως τον τέλειο καμβά.

job-10265-version.jpg


Αυτό που ζήτησε από την αρχή η οικογένεια από τον designer ήταν ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον, γεμάτο με φυσικά στοιχεία που να γίνονται «ένα» με το outdoor σκηνικό. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα έπιπλα που έχουν προστεθεί είναι λίγα, ακριβώς επειδή ο designer ήθελε να πετύχει μια minimal όψη.

Στο όλο περιβάλλον, λειτούργησε εξαιρετικά ο φυσικός φωτισμός που κάνει τους χώρους να δείχνουν πραγματικά ονειρεμένοι. Οι τοίχοι και τα έπιπλα, παίρνουν μοναδική μορφή εξαιτίας των ηλιακών ακτινών, δίνοντας μοναδικά χρώματα και «ζωή» σε κάθε γωνία. Η τέχνη από σημείο σε σημείο, είναι η ιδανικότερη προσθήκη που επιλέχθηκε για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και να δείχνει απόλυτα ολοκληρωμένο και πληθωρικό, παρά τη λιτότητα που σε γενικές γραμμές έχει τον πρώτο λόγο.

job-10355.jpg


Παρά το γεγονός πως η τέχνη πρωταγωνιστεί και οι fashion πινελιές προσδίδουν χρώμα και διάσταση, αυτό που παρατηρούμε είναι πως εξασφαλίζεται έντονα η αίσθηση της αρμονίας, σε όποιο από τα σημεία κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Τίποτα το περιττό στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως όλα δένουν απίστευτα μεταξύ τους.

Όσο για τα υπόλοιπα δωμάτια εκτός των living spaces, ο Alex P. White προτίμησε να κινηθεί σε εξίσου bold λύσεις σε ό,τι αφορά τα χρώματα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, πως το το ψυχρό μπλε έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα υπνοδωμάτια και τα έπιπλα είναι αυτήν τη φορά σε πιο ανοιχτούς και ψυχρούς τόνους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε τις τέλειες αντιθέσεις και, ταυτόχρονα, τις ιδανικές ισορροπίες μεταξύ των χρωμάτων και των διαφορετικών στιλ στη διακόσμηση.

alexpwhite-beverlyhills-mottalini-card-0022-e-v2flat.jpg


Το σπίτι, πλέον, «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει ζωντάνια και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια, τα φωτιστικά και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα το πάθος των ιδιοκτητών για τη μαγεία και τη σαγήνη της τέχνης -παλαιότερης και σύγχρονης.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD