fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια κατοικία στη Μελβούρνη «ενώνει» το παρελθόν με το παρόν χάρη στο design της
INTERIORS

Πώς μια κατοικία στη Μελβούρνη «ενώνει» το παρελθόν με το παρόν χάρη στο design της

Σχεδιασμένο από την Amelda Wilde


Η interior designer Amelda Wilde ξεχωρίζει στον κόσμο της αρχιτεκτονικής χάρη στη μοντέρνα οπτική με την οποία αντιμετωπίζει σχεδιαστικά κάθε κατοικία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Στόχος αποτελεί η δημιουργία σκηνικών που μαρτυρούν το μέλλον στην εσωτερική διακόσμηση, ποντάροντας στις τάσεις της εποχής, αλλά διατηρώντας παράλληλα ένα διαχρονικό στιλ, ώστε κάθε σπίτι στο οποίο δίνει την υπογραφή της να ξεχωρίζει για τον timeless χαρακτήρα του.

Αυτό ακριβώς φρόντισε να κάνει και σ' ένα πρόσφατο design project της. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατοικία, που βρίσκεται κοντά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ένα σπίτι που αποτελεί επιτομή της κομψότητας και του coziness, με τους υπέροχους χώρους του να μας γεμίζουν έμπνευση για τη χειμερινή διακόσμηση, αλλά και για το πώς να δημιουργήσουμε κι εμείς τα δικά μας καταφύγια.

Περιηγηθείτε στους χώρους του!
amelda-wilde-von-leach-residence-1-6548c5c806bfc-1.jpg


Το σπίτι διατηρεί ένα cottage style, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Οι country σχεδιαστικές αναφορές κάνουν κάθε γωνιά του τόσο ιδιαίτερη και «ζεστή». Το ξύλο γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής, μιας και το βλέπουμε να κυριαρχεί από τα έπιπλα μέχρι πολλές άλλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Η designer το επέλεξε σε μια σκούρα απόχρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα που απογειώνει το όλο cozy vibe.

Μαζί με τις επιφάνειες από ξύλο, η σχεδιάστρια επέλεξε να συνδυάσει την πέτρα και το μάρμαρο κι έτσι να δώσει ένα ιδιαίτερο effect σχεδόν στα περισσότερα σημεία του σπιτιού. Τα χρώματα της γης αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του, κάτι που παρατηρεί έντονα κανείς όπου κι αν στρέψει την προσοχή του. Το σκούρο καφέ έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ διάφορες άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις έρχονται να συμπληρώσουν το όλο vibe και να χαρίσουν extra πόντους ζεστασιάς.

Vintage αλλά και πιο σύγχρονα έπιπλα καλύπτουν με τον πιο κομψό τρόπο τις γωνίες του σπιτιού, ενώ πάνω σε αυτά έχουν τοποθετηθεί μοναδικά διακοσμητικά και σπουδαία artworks, τα οποία μαρτυρούν την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη, τα ταξίδια, τη ζωή. Η παρουσία αυτών προσδίδει χρώμα και ζωντάνια, γεγονός που επιτυγχάνεται και από τα φυτά εσωτερικού χώρου, που αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο από τη συνολική διακόσμηση.

amelda-wilde-von-leach-residence-dining-6548c79a4c4bd.jpg


Το κάθε σημείο -από το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια- έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το τέλειο spot για ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης, με τη θέα από τα παράθυρα να απογειώνει τις αισθήσεις και να γαληνεύει την ψυχή. Ο cozy χαρακτήρας του σπιτιού δείχνει να απογειώνεται χάρη στα πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια, καθώς και χάρη στον θερμό φωτισμό.

Είναι αληθινά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η αρχιτέκτονας κατάφερε χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία να δημιουργήσει ένα περιβάλλον τόσο «φιλικό» προς τους ιδιοκτήτες του. Παρά τα τόσα πολλά και διαφορετικά στοιχεία, μπορούμε να πούμε πως κυριαρχεί η αίσθηση της αρμονίας όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τόσο εντυπωσιακό και μας δίνει την τέλεια πηγή έμπνευσης.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Cricket Saleh, Elle Decoration