fbpixel

Search icon
Search
Pumkin Season: Ιδέες για να διακοσμήσετε τους χώρους σας αυτήν την εποχή
INTERIORS

Pumkin Season: Ιδέες για να διακοσμήσετε τους χώρους σας αυτήν την εποχή

Μετατρέψτε το σπίτι σας στο δικό σας φθινοπωρινό καταφύγιο


Το φθινόπωρο έχει μπει, το Halloween πλησιάζει, το mood μας έχει αλλάξει και οι αλλαγές στο σπίτι είναι αναπόφευκτες. Περνάμε ώρες μπροστά από το Instagram και το TikTok, βλέποντας όλους αυτούς τους λογαριασμούς που δείχνουν ιδέες για το πώς να δώσουμε στους χώρους μας έναν τόνο πιο ταιριαστό με την εποχή, εμπνευσμένο από τα χρώματα της κολοκύθας και των φύλλων στον δρόμο - δύο στοιχεία πολύ χαρακτηριστικά αυτής της σεζόν, ιδιαίτερα στην Αμερική, απ' όπου ξεκινάνε όλα. Όλα αυτά φαίνονται, αλλά είναι τελικά;

Παρακάτω, 5+1 easy τρόποι για να χαρίσετε autumn vibes στο σπίτι σας!

It's all about colors

4-1232x0-c-default.jpg

Αναφέρουμε συχνά το πόσο σημαντική είναι η επιλογή των σωστών χρωμάτων για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Το φθινόπωρο, αλλά και ο χειμώνας που έρχεται, μας ωθούν στο να προτιμήσουμε τόνους πιο σκούρους συγκριτικά με τους πιο pastel και φωτεινούς, τους οποίους αγαπάμε περισσότερο τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα, πείτε «ναι» στο απόλυτο καφέ του φθινοπώρου, το οποίο ταιριάζει σε κάθε κατοικία, αρκεί βέβαια να επιλέξετε την ιδανική για εσάς απόχρωση. Το σκούρο κόκκινο, το πράσινο και φυσικά το πορτοκαλί είναι εξίσου σωστές επιλογές.

Wooden details

nuvo-digital-stories-28-scaled.jpg

Η εικόνα του ξύλου πάντα μας θυμίζει κάτι ζεστό και cozy. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε φθινοπωρινή ατμόσφαιρα είναι να προσθέσετε πινελιές ξύλου στους χώρους σας, είτε είναι αντικείμενα, κορνίζες, ακόμα και νέα έπιπλα. Ένα ξύλινο coffee table δίπλα στο τζάκι ή τον καναπέ είναι must, μεταμορφώνοντας κατευθείαν το όλο σκηνικό.

Nature inspired

waco-home-new-fall-decor-1-scaled.jpg

Πέρα από το ξύλο, η προσθήκη περισσότερων στοιχείων από τη φύση θα κάνει τη διαφορά. Κλαδιά, κουκουνάρια και φύλλα είναι τα props που χρειάζεστε για τα βάζα και τις πιατέλες σας. Σκεφτείτε, επίσης, την ιδέα να φτιάξετε τα δικά σας φθινοπωρινά στεφάνια για να διακοσμήσετε την εξώπορτα και τα παράθυρά σας.

Go for the lighting

lighting-room.jpg

Φυσικά και το φως του ήλιου είναι σημαντικό να φωτίζει επαρκώς το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, οφείλετε να δώσετε προσοχή και στον τεχνητό φωτισμό, ο οποίος πρέπει να είναι θερμός για να ταιριάζει με το vibe. Επενδύστε σε φωτιστικά δαπέδου, table lamps και φωτάκια, τα οποία σαφώς και δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε!

Pumkins & home accessories

kelleynan1.jpg

Εάν κάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φθινόπωρο, αυτό δεν είναι άλλο πέρα από τις κολοκύθες! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, τις βλέπουμε πολύ στα καταστήματα σε fake μορφή, οι οποίες μπορούν να κοσμήσουν όμορφα μια γωνία και να δώσουν την απαραίτητη φθινοπωρινή νότα στη στιγμή. Ακόμα, τολμήστε να διακοσμήσετε το σπίτι σας ακόμα και με αληθινές κολοκύθες, είτε πάνω στο τζάκι είτε στο τραπέζι και οποιαδήποτε άλλη κενή επιφάνεια.

Candles & fabrics

ebeaa5ae710a6ecbf1b5795326e8d1b4.jpg

Ολοκληρώνοντας το αποτέλεσμα, πρέπει να δώσετε βάση στις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Ποιες είναι αυτές; Τα κεριά δεν πρέπει να λείπουν από τον χώρο σας αυτήν την εποχή! Όχι μόνο γιατί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και θα διακοσμήσουν ωραία κάθε σημείο, αλλά και γιατί θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει φανταστικά. Επιλέξτε μυρωδιές φθινοπωρινές, όπως κανέλα, μήλο, αχλάδι ή πορτοκάλι. Plus, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε πιο ογκώδη υφάσματα, χαλιά και μαξιλάρια.

Feel like home!