fbpixel

Search icon
Search
Ψάχνετε τι να του μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού; Έχουμε 4 προτάσεις που θα λατρέψει
TASTE

Ψάχνετε τι να του μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού; Έχουμε 4 προτάσεις που θα λατρέψει

Ακολουθήστε το παρακάτω how to και είναι βέβαιο πως θα πετύχετε


Μαγειρική για δύο. Ένα κεφάλαιο που απαιτεί αρκετή κατανόηση, αριστοτεχνικές γνώσεις και φυσικά περίσσεια τέχνη αποπλάνησης. Με την εποχή του cuffing να βρίσκεται στο επίκεντρο και συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω «συστατικά» αποφασίσαμε να σας διευκολύνουμε κάνοντας ένα γκάλοπ στο γραφείο και συγκεντρώνοντας τις 4 συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Εμπιστευτείτε ένα καλό μπουκάλι κρασί, δημιουργήστε την ιδανική ατμόσφαιρα με μερικά κεριά, αφεθείτε στην ποιότητα της καλής jazz μουσικής και να είστε βέβαιες πως με τις παρακάτω προτάσεις θα πετύχετε τον στόχο σας. Όποιος κι αν είναι αυτός. 

Dinner date it is, λοιπόν...

Αυθεντική Carbonara

dinner-date.jpg

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια
  • αλάτι 
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 συσκευασία φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 8 φέτες μπέικον
  • μαύρο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα
  • φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, διατηρώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το νερό από τα μακαρόνια μέχρι να δημιουργήσετε ένα μείγμα, ενώ παράλληλα τσιγαρίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι. Μετά από λίγο αφαιρέστε το από τη φωτιά διατηρώντας το λίπος που έχει βγάλει και προσθέστε στο ίδιο τηγάνι τα μαγειρεμένα μακαρόνια. Παράλληλα, ρίξτε το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό. 

Χορτοφαγικό risotto

dinner-date-1.jpg

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για risotto
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκα φύλλα μαϊντανού 
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 2 φλιτζάνια φύλλα kale
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • παρμεζάνα
  • βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήστε μέσα τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά τσιγαρίστε το κρεμμύδι και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το ρύζι με το αλάτι και το πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το κρασί, ενώ ανακατεύετε συνεχώς και μόλις εξατμιστεί συνεχίστε με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Παράλληλα, τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα blender μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το μισό kale, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ¼ φλιτζάνι κρύο νερό. Έτσι θα δημιουργηθεί η επιθυμητή υφή του pesto. Τέλος, ρίξτε το μείγμα στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς και μην παραλείψετε να προσθέσετε και το υπόλοιπο kale. Σερβίρετε με παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Fingerfood γαρίδες 

dinner-date-3.jpg

Υλικά:

  • γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο 
  • εστραγκόν
  • θυμάρι, φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. φρέσκος ​​χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι αρκετά απλά και το dinner date μπορεί με ευκολία να «συνοδεύσει» την ταινία που θα δείτε. Ξεκινήστε, θερμαίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε εκεί τις γαρίδες αφού πρώτα τους έχετε προσθέσει αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τες να τσιγαριστούν για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά και προσθέστε το βούτυρο και τα βότανα στο τηγάνι. Στη συνέχεια τοποθετήστε και τον χυμό λεμονιού. 

Το εύκολο cheesecake για το τέλος

dinner-date-4.jpg

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού μπισκότα 
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κρέμα τυρί
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • φρέσκα φρούτα
  • μαρμελάδα

Εκτέλεση: Για τη βάση, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε αυτό το παρασκεύασμα στη βάση των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα. 

Για τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά μέχρι να συνδυαστούν και να γίνουν τελείως λεία. Προσθέστε τη βανίλια και ξύσμα λεμονιού και ακολούθως βάλτε την κρέμα γάλακτος στο blender για να αλλάξει η υφή της και να αφρατέψει. Αμέσως μετά, προσθέστε την στο κυρίως μείγμα και τοποθετήστε το πάνω από τη βάση των μπισκότων. Τέλος, ρίξτε από πάνω κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας σας καθώς και φρούτα για να ολοκληρώσετε το food styling.