fbpixel

Search icon
Search
Ψάχνετε ιδέες για θρεπτικά και έξυπνα σνακ για όλες τις ηλικίες;
WELLNESS

Ψάχνετε ιδέες για θρεπτικά και έξυπνα σνακ για όλες τις ηλικίες;

Βρείτε εξαιρετικά εύκολες και ελαφριές συνταγές!


Έχετε ξεκινήσει διατροφή αλλά έχετε βαρεθεί το κλασικό φρούτο σε συνδυασμό με ξηρό καρπό το απόγευμα;

Γυρνάει το παιδί από το σχολείο και δεν ξέρετε πώς να του προσφέρετε ένα υγιεινό σνακ χωρίς να το αρνηθεί;

Βρείτε παρακάτω μερικούς απλούς συνδυασμούς για να φτιάξτε ενδιαφέροντα αλλά και θρεπτικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

cheesecaek-shutterstock-1422549689.jpg

Ελαφρύ cheesecake

Σε αντίθεση με την κλασική εκδοχή, η συγκεκριμένη εκδοχή περιέχει μόνο καλά θρεπτικά συστατικά και είναι σχετικά χαμηλή σε θερμίδες χωρίς να χάνει στη γεύση. Το μυστικό είναι στην παρουσίαση.

Περιέχει: Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β1, βιταμίνη C κ.α.

Οδηγίες: Σε μερικά γυάλινα χαμηλά ποτήρια ή μπολάκια, προσθέστε στον πάτο ένα μπισκότο τύπου digestive χωρίς ζάχαρη, από πάνω στραγγιστό ελαφρύ γιαούρτι (διαλέξτε μία μάρκα που είναι περισσότερο γλυκιά παρά ξινή) και τέλος απλώστε μία λεπτή στρώση μαρμελάδας βατόμουρο (ή άλλη της επιλογής σας) φτιαγμένη με χυμό φρούτων αντί για ζάχαρη. Μπορείτε να στολίσετε με λίγα κομμάτια φρέσκου φρούτου.

pj-shutterstock-791629456.jpg

The elvis sandwich

Αγαπημένο και αμερικανόφερτο, το σάντουιτς αποτελείται από τρία απλά υλικά: ψωμί, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα μούρων. Διαλέξτε ψωμί ολικής, φυστικοβούτυρο (ή το αγαπημένο μου αμυγδαλοβούτυρο) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και μία μαρμελάδα που είναι φτιαγμένη με χυμό φρούτων.

Περιέχει: Σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα (αν διαλέξετε αμυγδαλοβούτυρο), πολυακόρεστα λιπαρά οξέα κ.α.

Οδηγίες: Φρυγανίστε δύο φέτες ψωμιού. Αλείψτε τη μία φέτα με το βούτυρο ξηρού καρπού της επιλογής σας και μαρμελάδα. Κλείστε το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα και κόψτε διαγώνια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

fruit-skwrews-shutterstock-1075329251.jpg

Σουβλάκια από φρούτα με dip γιαουρτιού

Από τα πιο απλά και εντυπωσιακά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για παιδιά μικρής ηλικίας, είναι σουβλάκια από κομμένα φρούτα. Με αυτό τον εύκολο τρόπο αναβαθμίζετε αμέσως την εμφάνιση και μετατρέπετε ένα βαρετό μπολ κομμένων φρούτων σε ένα εντυπωσιακό μικρο-γεύμα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα εξαρτήματα για να κόβετε διάφορα σχήματα τα μπισκότα (π.χ. αστεράκια από μήλο, καρδούλες από νεκταρίνια κ.λπ.) Συνδυάστε το με dip γιαουρτιού που έχετε ανακατέψει λίγο μέλι και κανέλα για περισσότερη γεύση.

Περιέχει: Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, διάφορες αντιοξειδωτικές βιταμίνες ανάλογα με τα φρούτα.


banana-chocolate-shutterstock-1511621264.jpg


Μπανάνα με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Πιθανώς κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα, ακόμα και όταν είναι μαύρη (και πιο θρεπτική από τη γάλακτος). Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε ώστε να καταναλωθεί το φρούτο της ημέρας, είναι μία μπανάνα καλυμμένη με λίγη μαύρη σοκολάτα.

Περιέχει: Κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6, φλαβονοειδή κ.α.

Οδηγίες: Λιώνουμε σε μπεν μαρί λίγη μαύρη σοκολάτα. Βουτάμε τη μπανάνα μέχρι τη μέση μέσα στη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα για να στεγνώσει. Μπορείτε να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα πασπαλίζοντας τεμαχισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Επίσης μπορείτε να κόψετε πρώτα τη μπανάνα στη μέση και να καρφώσετε ένα ξυλάκι παγωτού στη μία άκρη.

muffins-shutterstock-148181015.jpg

Mini muffins μπανάνας και βρώμης με επικάλυψη γιαουρτιού

Ψάχνετε συνταγή για υγιεινά muffins; Θα εντυπωσιαστείτε με το παρακάτω! Περιέχει απλά και καθημερινά υλικά που βρίσκουμε εύκολα στη κουζίνα μας, όπως βρώμη, μπανάνα, μέλι, γάλα, αυγά και γιαούρτι!

Περιέχει: Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο κ.α.

Οδηγίες: Βρείτε τη συνταγή εδώ. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε μέγεθος κανονικού muffin, αρκεί να αυξήσετε τον χρόνο ψησίματος. Αν θέλετε να τα βάλετε στο lunch box, προτιμήστε να μην προσθέσετε την επικάλυψη γιαουρτιού.

Καλή όρεξη!


niki-4-dzhjc.jpg



Η Νίκη Αθανασιάδου PhD MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.