fbpixel

Search icon
Search
Princess Lilibet Diana: Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βάφτισαν την κόρη τους σε ιδιωτική τελετή
STYLE PEOPLE

Princess Lilibet Diana: Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βάφτισαν την κόρη τους σε ιδιωτική τελετή

Όλα όσα γνωρίζουμε για το χαρμόσυνο γεγονός


Κι ενώ πολλοί περίμεναν ότι η βάφτιση της κόρης του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle θα γίνει στο Λονδίνο, όπως συνέβη και με τον μεγαλύτερο γι τους Archie, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βάφτιση της μικρής έλαβε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του ζευγαριού, στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του People, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex επιθυμούσαν μια μικρή και ιδιωτική τελετή στο σπίτι τους γι' αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του ζευγαριού: «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η πριγκίπισσα Lilibet Diana βαπτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου από τον Αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, Αιδεσιμότατο John Taylor». 

Μάλιστα, σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ο τίτλος της πριγκίπισσας ή του πρίγκιπα πριν από τα ονόματα των παιδιών των Sussexes. Παρόλο που ούτε η ίδια ούτε ο αδελφός της, ο Archie, δεν έλαβαν τους τίτλους αυτούς κατά τη γέννησή τους, καθώς δεν ήταν εγγόνια του μονάρχη, απέκτησαν το δικαίωμα όταν ο παππούς τους, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ανέβηκε στο θρόνο τον Σεπτέμβριο.

286115168-388356120005841-2502078282238757895-n.jpg
Image source: @misanharriman

Να σημειωθεί πως κατά τη στιγμή της γέννησης του Archie και της Lilibet, τον Μάιο του 2019 και τον Ιούνιο του 2021, αντίστοιχα, τα αδέλφια δεν είχαν τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας. Αυτό συνέβαινε σύμφωνα με το πανάρχαιο Letters Patent που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917, το οποίο καθόριζε ότι μόνο τα εγγόνια του μονάρχη (καθώς και ο πρώτος εγγονός του πρίγκιπα της Ουαλίας) μπορούσαν να λάβουν τον τίτλο. Τα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας ονομάζονται πρίγκιπας George, πριγκίπισσα Charlotte και πρίγκιπας Louis.

Μετά την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου Γ' μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Archie και η Lilibet είναι πλέον τα άμεσα εγγόνια ενός μονάρχη. Είχε αναφερθεί τότε ότι δικαιούνται επομένως να ονομάζονται πρίγκιπας Archie και πριγκίπισσα Lilibet, εάν οι γονείς τους επιθυμούν να τους δώσουν αυτό το όνομα, με τον βασιλιά να έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδώσει νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

screen-shot-2022-12-12-at-12-41-32-pm-1670868060.jpg

Μια ανώνυμη πηγή - κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα - φέρεται να πρόσθεσε ότι ο Harry και η Meghna Markle προσκάλεσαν τον βασιλιά Κάρολο Γ', τη βασιλική σύζυγο Camilla και τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, William και Kate στη βάφτιση, κανένας από τους οποίους όμως, δεν ήταν παρών.

Στην τελετή βρέθηκαν περίπου 20 με 30 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Meghan, Doria Ragland, τον νονό της Lilibet, Tyler Perry, και μία νονά που δεν έγινε γνωστό το όνομά της. Μετά την τελετή ακολούθησε πάρτι με φαγητό και χορό, ενώ αναφέρεται πως ο Archie χόρεψε με την μικρή του αδερφή. Ο νονός της μικρής Lilibet Diana, Perry εμφανίστηκε από την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια, ενώ έφερε και 10μελή χορωδία γκόσπελ για τη βάπτιση, που τραγούδησε το “Oh Happy Day” και το “This Little Light of Mine”, το οποίο ακούστηκε και στον γάμο της Meghan και του Harry.