fbpixel

Search icon
Search
Πριν αλλάξετε hairstyle κάντε στον εαυτό σας αυτές τις 4 ερωτήσεις
HAIR & NAILS

Πριν αλλάξετε hairstyle κάντε στον εαυτό σας αυτές τις 4 ερωτήσεις

Θα σας εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα


Υπάρχουν 2 κατηγορίες γυναικών: Α) αυτές που κουρεύουν μετά βίας 1 εκατοστό από τις άκρες τους όταν επισκέπτονται τον κομμωτή τους και Β) αυτές που βγαίνουν από το κομμωτήριο με διαφορετικό hair look κάθε φορά. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία -ή αν σκέφτεστε να κάνετε την μεγάλη μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη-, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε ένα hairstyling όραμα στο μυαλό σας, το οποίο θα θέλατε να υλοποιήσετε, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω 4 ερωτήσεις πριν τελικά αφεθείτε στα ψαλίδια του κομμωτή σας. Αυτή είναι η χρυσή συμβουλή του Tim Dueñas, hairstylist της Selena Gomez, και θα σας εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

haircut-2.jpg

1. Χρειάζεται πολύ styling;

Η συνταγή ενός πετυχημένου hair look βασίζεται κατά 50% στο κούρεμα το ίδιο και κατά 50% στο hairstyling. Για το πρώτο σκέλος το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε την εμπειρία του κομμωτή σας. Το δεύτερο όμως είναι εξ' ολοκλήρου δική σας υπόθεση. «Να είστε ρεαλιστές με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε» συμβουλεύει ο Tim. Αν για παράδειγμα η haircut inspo εικόνα σας έχει ίσια μαλλιά και τα δικά σας είναι άφρο, αντιλαμβάνεστε ότι δε γίνεται να τα καίτε κάθε μέρα με το σίδερο ισιώματος και να σπαταλάτε τουλάχιστον μισή ώρα από την πρωινή σας προετοιμασία σε καθημερινή βάση. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που το «χέρι σας δεν πιάνει» ή αν δεν έχετε τα κατάλληλα tools.

2. Έχω ήδη τα κατάλληλα haircare προϊόντα;

Μιας και αναφέραμε τα κατάλληλα tools παραπάνω, σ' αυτά βασίζεται η δεύτερη haircut-related ερώτηση που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Έχετε άραγε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για την περιποίηση του νέου σας look ήδη στην συλλογή σας ή θα πρέπει να τα αγοράσετε και άρα να «ανοίξετε» κι άλλο το budget γι' αυτή την αλλαγή σας; «Τα σωστά καλλυντικά κάνουν τα μαλλιά να είναι και να φαίνονται πιο υγιή. Είτε τα στεγνώνετε φυσικά είτε με την βοήθεια του σεσουάρ, το look σας θα δείχνει 100 φορές καλύτερο μ' αυτά» δηλώνει ο Tim. 

haircut-3.jpg

3. Θα μπορώ να πιάνω τα μαλλιά μου αλογοουρά;

Αν είστε κι εσείς σαν την διάσημη fashion blogger Leandra Medine, η οποία με το που βγαίνει από το σπίτι της πιάνει τα μαλλιά της αλογοουρά, τότε αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση που καλείστε να απαντήσετε πριν τολμήσετε μια αλλαγή στο hairstyle σας. «Όλοι μας αγαπάμε το μακρύ καρέ κούρεμα, καθώς αποτελεί τον τέλειο συμβιβασμό ανάμεσα στο κοντό και το μακρύ. Αν όμως για εσάς το να έχετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο είναι υψίστης σημασίας, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας δώσει το ιδανικό μήκος ώστε να μπορείτε και πάλι να πετύχετε το αγαπημένο σας look» προτείνει ο Tim. 

4. Τι συντήρηση απαιτεί το νέο μου look;

Σίγουρα όταν σκέφτεστε να αλλάξετε το haircut σας, το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο για συντήρηση (για κούρεμα της ψαλίδας στις άκρες για παράδειγμα ή για τριμάρισμα της φράντζας) δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές σας. Θα έπρεπε όμως, σύμφωνα με τον celebrity hairstylist! «Συστήνω στις πελάτισσές μου να κλείνουν εξαρχής τα 3 επόμενα ραντεβού τους. Έτσι δεν χρειάζεται να θυμούνται πότε ήρθαν τελευταία φορά. Και bonus έτσι πάντα δείχνουν περιποιημένες και όμορφες» αποκαλύπτει. Ηθικό δίδαγμα; Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, προτιμήστε καλύτερα ένα low-maintenance χτένισμα.