fbpixel

Search icon
Search
Πριγκίπισσα Diana: Όσα γνωρίζουμε για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο παλάτι του Kensington
PEOPLE & MOMENTS

Πριγκίπισσα Diana: Όσα γνωρίζουμε για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο παλάτι του Kensington

Η εμβληματική αυτή προσωπικότητα, σήμερα θα έκλεινε τα 60 της χρόνια


Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου του 1961, γεννήθηκε η Πριγκίπισσα Diana. Μια σπουδαία προσωπικότητα που κατάφερε να γίνει πρότυπο τόσο για τον δυναμικό χαρακτήρα της, όσο και το στιλ της. Σήμερα, θα έκλεινε τα 60 και με αφορμή τα γενέθλιά της, οι Πρίγκιπες William και Harry έχουν προγραμματίσει σήμερα την αποκάλυψη του αγάλματος προς τιμήν της, το οποίο έχουν παραγγείλει από το 2017.

Παρακάτω, όλες οι λεπτομέρειες για τη σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται προς τιμήν της!

Η τοποθεσία του αγάλματος

Όπως ήδη γνωρίζουμε εδώ και καιρό, το πολυσυζητημένο άγαλμα που αφιερώνουν τα δύο αδέρφια την αδικοχαμένη μητέρα τους που με κάθε ευκαιρία δείχνουν πόσο πολύ τη σκέφτονται και την αγαπούν ακόμα, έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού Kensington. Και προφανώς κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη τοποθεσία, μιας και σε αυτό το σημείο η αείμνηστη Lady D απολάμβανε στιγμές ξεγνοιασιάς. Όπως μαθαίνουμε, το αγαπούσε πολύ.

bigstock-kensington-palace-and-gardens-101460278.jpg
Ο κήπος Sunken του Παλατιού Kensington, όπου είναι στημένο το άγαλμα

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης σε ένα τόσο σημαντικό location για την ίδια, σηματοδοτήσει την επέτειο των είκοσι χρόνων (24ων σήμερα) από τον θάνατό της, ενώ έχει επίσης ως στόχο να τονίσει το θετικό της αντίκτυπο τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο. Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, πως το δυστύχημα είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη και πως η μνήμη της παραμένει -και θα παραμείνει- ζωντανή.

Μάλιστα, οι δύο Πρίγκιπες, William και Harry, είχαν δηλώσει το 2017: «Έχουν περάσει 20 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας μας και ο καιρός είναι σωστός για να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές».

0-y7FPa.jpg
Η Πριγκίπισσα Diana με τους δύο γιους της, William και Harry

Ο καλλιτέχνης του αγάλματος

Ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το έργο που θα κοσμήσει τον κήπο είναι ο καταξιωμένος Βρετανός, Ian Rank-Broadley, ο οποίος ανέλαβε το έργο τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, ήταν εκείνος που σχεδίασε τα βρετανικά κέρματα, στα οποία εμφανίζεται το πρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ολόκληρη η royal οικογένεια τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

e34519f8-154b-4891-8f9f-649067de64a7-w948-r177-fpx52-fpy33.jpg
Ian Rank-Broadley

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, στα επίσημα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Diana θα παρευρεθούν ο Πρίγκιπας Harry και ο αδερφός του, William, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας της αδικοχαμένης Πριγκίπισσας. Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών, οι σύζυγοί τους, θα απουσιάζουν. H δούκισσα του Sussex, Meghan Markle, πρόσφατα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της κι έτσι δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία για την εκδήλωση. 

Όσο για την Kate Middleton, η ανακοίνωση του Παλατιού δεν αναφέρει κάτι για την παρουσία της στο πλευρό του συζύγου της. Ίσως λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, οι καλεσμένοι που θα είναι παρόντες είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Οι προσκεκλημένοι, λοιπόν, θα περιοριστούν στον πολύ κλειστό κύκλο της Diana.

prince-william-with-diana-princess-of-wales-and-prince-news-photo-76081926-1562079168.jpg


Όπως είναι προφανές, στα αποκαλυπτήρια θα παραστεί και ο δημιουργός του αγάλματος, Ian Rank-Broadley, αλλά και ο άνθρωπος που επιμελείται τον Sunken Garden, Pip Morrison. Όλη η εκδήλωση θα είναι ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο που γλυκά έχουν στο μυαλό τους τα δύο αδέρφια, που, όπως φαίνεται, αφήνουν στην άκρη της διαφωνίες τους κι ενώνονται για τη μνήμες της μητέρας τους, που τόσο ξαφνικά έχασαν.

209367241-2879777995623184-7558089498117927933-n.jpg
Το άγαλμα