fbpixel

Search icon
Search
Pretty in Pink: Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην Πλάκα που θα σας μαγέψει
INTERIORS

Pretty in Pink: Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην Πλάκα που θα σας μαγέψει

Υπό την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού studio ΜοΥ και της Zoi Zafiropoulou


Το "Pretty in Pink" είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο, 50 τ.μ. διαμέρισμα στη γραφική Πλάκα της Αθήνας. Όταν αποκτήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, το διαμέρισμα ήταν σε μια αρκετά περίεργη κατάσταση: Το μισό από αυτό (υπνοδωμάτιο και καθιστικό) ήταν αρκετά καλά διατηρημένο αλλά χωρίς χαρακτήρα, ενώ το άλλο μισό, (είσοδος, κουζίνα, μπάνιο), ήταν ένα συνολικό εργοτάξιο, με κατεδαφισμένους τοίχους και σωλήνες νερού παντού. Σε κάθε περίπτωση, το τωρινό αποτέλεσμα είναι άψογο και μάλιστα κατάφερε να συνδυάσει την αρχιτεκτονική άποψη με την girly αισθητική. 

prettyinpink-apartment-moy7-gQ2Ud.jpg

Η έμπνευση για τη νέα ταυτότητα του σπιτιού ήρθε σε μεγάλο βαθμό από τον ιδιοκτήτη, μια χαρούμενη γυναίκα, με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η αγάπη της για τα χρώματα και το περιπετειώδες πνεύμα της έδωσε χώρο για τολμηρές επιλογές και πειραματισμούς. Το αίτημά της ήταν να χωρέσει δύο υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα κι ένα άνετο μπάνιο στα 50 τ.μ. της ιδιοκτησίας της, όλα αυτά με τον ελάχιστο αριθμό παρεμβάσεων, πολύ γρήγορα και με ένα άγγιγμα πολυτέλειας.

prettyinpink-apartment-moystudio2-ygPmp.jpg

Η πρόκληση γενικότερα του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού project ήταν να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, χωρίς να διακυβεύεται το άνοιγμα και η ευρυχωρία του διαμερίσματος, όπως παρατηρείται στην αρχική, κενή του κατάσταση. Η ιδέα δηλαδή ήταν να δημιουργηθούν χώροι που ρέουν ο ένας στον άλλο, αποφεύγοντας την τυπική διάταξη «διαδρόμου - δωματίου». Έτσι, μόνο το απόλυτο ελάχιστο του χώρου ήταν κλειστό, το μπάνιο με την τουαλέτα κι ένα μεγάλο ντους. Ο νεροχύτης μπάνιου μάλιστα τοποθετήθηκε έξω, σε μια όμορφη θέση. Η δευτερεύουσα κρεβατοκάμαρα, από την άλλη, αρκετά μικρού μεγέθους, σχεδιάστηκε ως μια υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα με διπλό κρεβάτι και μεγάλη ημιδιαφανή πόρτα η οποία, όταν είναι ανοιχτή, εξαφανίζεται πίσω από τον τοίχο κι ενώνεται με το υπόλοιπο διαμέρισμα. Ωστόσο, υπήρχε η ανάγκη να σπάσει η μονοτονία και να εισαχθούν πιο τολμηρά και παιχνιδιάρικα στοιχεία. Αυτά που δημιουργούν και αυτού του είδους την αύρα σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος. 

moy-studio-pretty-in-pink-K2IlY.jpg

Κατευθυνόμενοι προς την κουζίνα, που είναι ορατή αμέσως μετά την είσοδο, θα λέγαμε πως αποτέλεσε τον καμβά ενός «εκρηκτικού» συνδυασμού χρωμάτων σε συνδυασμό με παλιά και νέα υλικά. Το μπορντό χρώμα προέκυψε από το υπάρχον δάπεδο, το οποίο αποκαταστάθηκε και συμπληρώθηκε προσεκτικά, όπου χρειαζόταν, με μάρμαρο και γυαλισμένο σκυρόδεμα της ίδιας απόχρωσης. Πιο συγκεκριμένα, το ροζ χρησιμοποιήθηκε για την επικάλυψη διαφόρων επιφανειών και κομβίων και το κίτρινο για την οριοθέτηση των κουφωμάτων της πόρτας. 

befunky-collage.jpg
prettyinpink-apartment-moystudio3-jOoyM.jpg

Όσο για την πολυτέλεια, το εξωτικό ροζ / μπορντό μάρμαρο της Ριτσώνας (πόλη στην Εύβοια) «ντύνει» τους αισθησιακούς πάγκους και τις κόγχες. Ξύλινα παράθυρα και δάπεδα από ψαροκόκαλο αποκαταστάθηκαν και σε μια στενή παρατήρηση μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα μικρό κομμάτι πράσινου τεραζώτου, που έμεινε ως ανάμνηση του παλιού χώρου. Το διαμέρισμα είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός vintage στοιχείων και τολμηρών νέων σχεδιαστικών επιλογών, δημιουργώντας μια μοναδική και πρωτότυπη ταυτότητα.

prettyinpink-apartment-moystudio-ALZzJ.jpg

Interior Design: ΜοΥ, Zoi Zafiropoulou

Φωτογραφίες: Nick Alexopoulos

Πηγή: The greek foundation