fbpixel

Search icon
Search
Predictions time: 6 wellness τάσεις που θα μας απασχολήσουν το 2024
WELLNESS

Predictions time: 6 wellness τάσεις που θα μας απασχολήσουν το 2024

Τι πρόκειται να επικρατήσει στις τάσεις της ευεξίας τη νέα χρονιά


Όταν φαίνεται ότι τα έχουμε δει όλα στον τομέα της ευεξίας και της ομορφιάς, υπάρχει πάντα κάτι καινούριο να εξερευνούμε. Αυτό είναι που αγαπάμε στον συγκεκριμένο lifestyle - το ότι δεν βαριόμαστε ποτέ! Οι επιστημονικές ανακαλύψεις γεννούν επαναστατικά οφέλη και δημιουργούν τάσεις. Παρόλο που κάποιες από αυτές δεν είναι εντελώς πρωτότυπες ιδέες, είναι πιο προσιτές, έξυπνες και κερδίζουν έδαφος συνεχώς. 

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα wellness trends πρόκειται να μας απασχολήσουν το 2024! 

1. Wellness Vacations

Σίγουρα μας αρέσει να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας όπως όλος ο κόσμος, με cocktails, χορό, μουσική και περιπλάνηση στους δρόμους. Παρόλα αυτά, η νέα τάση στις διακοπές μας συναντάται σε εξορμήσεις που στόχο έχουν τη συνολική επαναφορά σώματος και νου. Διακοπές που προσανατολίζονται στη γείωση, στην κατανάλωση τροφών αποτοξίνωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, στην κίνηση του σώματός μας και στην κατανόηση του φυσικού μας κόσμου. Αστροθεραπεία, διαλογιστικά ορεινά καταφύγια, περιηγήσεις σε καταφύγια άγριων ζώων και πολλά άλλα είναι στη λίστα μας.

hudson-hintze-4ydjtmlkdr4-unsplash.jpg

2. Water Quality

Δεν πρόκειται μόνο για το πόσιμο νερό! Πρόκειται για την κατανάλωση του «καλύτερου» νερού. Να κάνουμε ντους με το καλύτερο νερό. Να πλένουμε το πρόσωπό μας και να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με καθαρό, μη μολυσμένο, θρεπτικό H2O. Σίγουρα θα δούμε μια αύξηση σε συστήματα όπως οι αλκαλοποιητές, καθώς και στα φίλτρα για τις κεφαλές ντους, ακόμα και σε φίλτρα νεροχύτη.

3. Health Tech

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας ενός κομψού wearable, είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμη gadgets εκεί έξω που θα παρακολουθούν πολύ περισσότερα από τον ύπνο και τους καρδιακούς μας παλμούς. Εγκεφαλικά κύματα, αποθήκες ενέργειας, ακριβείς θερμίδες που καίγονται κ.λπ. Είμαστε σε αγωνία για το τι μας περιμένει! 

alex-bertha-jyg7xhrmxiu-unsplash.jpg

4. Biohacking

Το biohacking μπορεί να περιγραφεί ως «βιολογία του πολίτη» ή ουσιαστικά κάντο μόνος σου “DIY-βιολογία” (όπου DIY= do it yourself= κάν’ το μόνος σου). Για πολλούς "biohackers", αυτό συνίσταται στην πραγματοποίηση μικρών, σταδιακών αλλαγών στη διατροφή ή ακόμα στον τρόπο ζωής για να κάνουν μικρές βελτιώσεις στην υγεία και την ευημερία τους. Αυτός ο όρος είναι πιο γνωστός στο αντρικό κοινό λόγω των ανδροκρατούμενων podcasts υγείας που προωθούν μεθόδους biohacking που δεν έχουν μελετηθεί σε σχέση με το γυναικείο σώμα και τους κύκλους του. Ωστόσο, δεν αποκλείονται εντελώς όλα τα biohack για τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, συνήθως χρειάζεται απλώς λίγος συγχρονισμός του κύκλου για να καταλάβετε πώς και πότε να τα εφαρμόζετε.

5. Cryo & Cold Water Therapy

Αν και η ιδέα αυτή δεν είναι καθόλου καινούρια, πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ πιο προσιτή στον μέσο άνθρωπο το επόμενο έτος. Βλέπουμε ότι δεν θα περιορίζεται σε συνδρομές σε wellness studios ή spa, αλλά μάλλον θα είναι κάτι που οι περισσότεροι θα κάνουν στις αυλές, τις βεράντες ακόμα και στα μπάνια τους. Λεμφική γυμναστική, μυϊκή αποκατάσταση και καλύτερη ψυχική υγεία για όλους λοιπόν! 

alexander-krivitskiy-yiitno2bgdo-unsplash.jpg

6. Oral Care

Όταν ήμασταν παιδιά, το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος ήταν μια αγγαρεία για εμάς. Λοιπόν, τώρα που γνωρίζουμε ότι πολλές περισσότερες πτυχές της ολιστικής υγείας προέρχονται από την καλή υγεία του στόματός μας, βλέπουμε τη στοματική υγιεινή να γίνεται εξίσου συναρπαστική με την περιποίηση του δέρματος. Στην πραγματικότητα, το στοματικό μικροβίωμα είναι υπεύθυνο για ένα μεγάλο μέρος της συνολικής μας υγείας. Επιπλέον, ποιος δεν λατρεύει τα μαργαριταρένια λευκά δόντια και την φρέσκια αναπνοή;