fbpixel

Search icon
Search
Πού σπουδάζουν όσοι ονειρεύονται μια επιτυχημένη καριέρα στην Ψυχολογία
LIFE & CAREER

Πού σπουδάζουν όσοι ονειρεύονται μια επιτυχημένη καριέρα στην Ψυχολογία

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα


Η μελέτη και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σκέψης, δεν παύει ποτέ να γοητεύει και, τελικά, να γίνεται επαγγελματικό όνειρο για όλο και περισσότερους.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, με παράδοση στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, προσφέρει σύγχρονα προγράμματα σπουδών στην Ψυχολογία σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, δίνοντας μια πληθώρα επιλογών σε όσους οραματίζονται το επαγγελματικό τους μέλλον στη θέση του ψυχολόγου.

Οι λόγοι που αξίζει να απευθυνθείς στη Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για τις σπουδές σου είναι ακόμα πιο συγκεκριμένοι.

Bachelor Ψυχολογίας με πιστοποίηση από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων

Αυτό που κάνει το προπτυχιακό τμήμα Ψυχολογίας να ξεχωρίζει είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS). Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology έχει σχεδιαστεί με βάση τα κριτήρια του BPS και, μάλιστα, δίνει και δυνατότητα εγγραφής σε αυτόν. Επιπλέον, προσφέρει το δικαίωμα απόκτησης του Graduate Basis for Chartered Membership of the Society (GBC).

tmima-psichologias-thessaloniki-mitropolitikokollegio.jpg

Θεμελιώδες στοιχείο του προγράμματος σπουδών είναι ότι προσφέρεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το University of East London. Πρόκειται για ένα Βρετανικό Πανεπιστήμιο το οποίο, με ιστορία από το 1898, ξεχωρίζει ως διαρκώς πρωτοπορεί και διακρίνεται. Πιο συγκεκριμένα, είναι 1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO (Business Leader Magazine), το 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του (Research Excellence Framework/REF 2021) και Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).

Οι φοιτητές ενισχύουν τις γνώσεις τους με σεμινάρια από καταξιωμένους και έμπειρους επαγγελματίες Ψυχολόγους και εκπαιδεύονται στην καταγραφή, κατανόηση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επιπλέον, εξοικειώνονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επιστημονικής έρευνας και καλλιεργούν ερευνητικό πνεύμα. Η εκπαίδευσή τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησης σε φορείς ψυχικής υγείας.

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν την άμεση στήριξη των καθηγητών τους, είτε για θέματα ακαδημαϊκής φύσεως, όσο και για θέματα που αφορούν την ψυχική τους ευημερία.

Ανακαλύψτε το Bachelor της Σχολής Ψυχολογίας.

spoudes-psichologias-thessaloniki-mitropolitikokollegio.jpg

Εξειδικεύσεις σε περιζήτητους τομείς της Ψυχολογίας

Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απευθύνεται και σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ακολουθώντας τις τάσεις στην αγορά εργασίας και με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, συγκεντρώνει 7 διαφορετικές εξειδικεύσεις, σε τομείς που όχι μόνο ερευνούν την Ψυχολογία σε βάθος, αλλά δίνουν την επιλογή για επαγγελματική αποκατάσταση που εκτείνεται πέρα από όρια του κλάδου.

  • Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία,
  • Ψυχολογία της Εργασίας,
  • Ψυχολογία,
  • Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία,
  • Θετική Ψυχολογία και Coaching,
  • Παιδοψυχολογία
  • Νευροψυχολογία

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται στο Μητροπολιτικό από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια University of East London και Oxford Brookes University. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, καθώς και η καλλιέργεια του ερευνητικού πνεύματος.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία πολυδιάστατων επαγγελματιών που, ολοκληρώνοντας τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση, θα κατέχουν τις δεξιότητες και τη γνώση για να βελτιώσουν άτομα ή/και οργανισμούς/υπηρεσίες/επιχειρήσεις.

Ανακαλύψτε τα Μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Ψυχολογίας.

vilviothikicampus-tmima-psichologias-mitropolitikokollegio.jpg

Διδακτορικό που συνδυάζει θεωρία, έρευνα και πρακτική κλινική εφαρμογή

Ο σύγχρονος επαγγελματίας Ψυχολόγος χρειάζεται να εξελίσσει συνεχώς τις ικανότητές του τόσο μέσω της πρακτικής εμπειρίας, όσο και μέσω της εκπαίδευσης. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει αυτή την ευκαιρία σε απόφοιτους και επαγγελματίες μέσω του Professional Doctorate in Psychology with Counselling Practice.

Το Διδακτορικό στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία είναι ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται σε συνεργασία το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London, το οποίο έχει μακρά εκπαιδευτική παράδοση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επιπλέον, ακολουθεί τα standards του British Psychological Society (BPS) και του HCPC σχετικά με την εκπαίδευση στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Αξίζει να αναφέρουμε τον προσανατολισμό του προγράμματος στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, προετοιμάζει τους φοιτητές να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, μονάδες υγείας, κοινοτικά πλαίσια και ιδιωτικά ιδρύματα.

Ανακαλύψτε το Διδακτορικό της Σχολής Ψυχολογίας.

spoudes-psichologias-thessaloniki-masters.jpg

Οι καθηγητές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου της Σχολής Ψυχολογίας

Υπακούοντας στα υψηλά standards του University of East London και του Oxford Brookes University, η ακαδημαϊκή ομάδα της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελείται από καταρτισμένους επιστήμονες με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους.

Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δομές, φορείς, κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ΜΚΟ, εταιρείες κ.λπ. ως ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α. και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους φοιτητές γνώση και εμπειρία με τη μέγιστη μεταδοτικότητα.

Μάθετε περισσότερα για τους καθηγητές της Σχολής Ψυχολογίας.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.