fbpixel

Search icon
Search
Πώς το σώμα προειδοποιεί πως πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα γυμναστική
WELLNESS

Πώς το σώμα προειδοποιεί πως πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα γυμναστική

Ακούστε τα σημάδια που σας δίνει και εμπιστευτείτε το


Η απόλυτη αποχή από το κομμάτι της γυμναστικής μας επιφυλάσσει ορισμένες επιπτώσεις, οι οποίες γίνονται εμφανείς με το χρόνο και σιγά σιγά επιδεινώνονται. Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί πειθαρχία και όπως στην περίπτωση της συχνής έντονης προπόνησης μας δείχνει σημάδια πως πρέπει να την ελαττώσουμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συμβαίνει και για το αντίθετο. Με το να παραμένουμε αδρανείς και να προσαρμοζόμαστε σε μια καθιστική ζωή, αυτό δεν έχει αντίκτυπο μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση ή στην υγεία των μυών και οστών, αλλά και στην ψυχολογία, καθώς μέσω των ασκήσεων ενεργοποιούνται ορμόνες, όπως οι ενδορφίνες που κυλούν στο σώμα και μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερη χαρά και αισιοδοξία. Βέβαια, δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο, όπου ο οργανισμός μας μάς ενημερώνει γι αυτό το θέμα, αλλά καλό είναι να αρχίσουμε να είμαστε όλο και πιο δραστήριοι. Άλλωστε, αναλογιστείτε πως μόνο θετικές αλλαγές θα σας προσφέρει, όπως ανεβασμένη διάθεση, μυϊκή μάζα και δεν έχετε παρά να χαρίσετε αυτό το «δώρο» στους εαυτούς σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους 4 πιο συνηθισμένους τρόπους, μέσω των οποίων γίνεται αντιληπτή η χρόνια αποχή της γυμναστικής και φροντίστε να ξεκινήσετε το γρηγορότερο τις προπονήσεις σας.

Απουσία διάθεσης

Όπως προαναφέραμε, έρευνες έχουν δείξει πως η γυμναστική συνδέεται με τις ορμόνες της χαράς. Επομένως, εάν εμείς δεν απασχολούμαστε καθόλου με αυτό το κομμάτι με το πέρασμα του χρόνου, ειδικότερα σε συνδυασμό και με τις ποικίλες υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η ψυχολογία μας πέφτει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μας διακατέχουν όμορφα συναισθήματα, ενώ παραμένουμε ακόμη περισσότερο στον καναπέ του σπιτιού μας. Ξεκινήστε Pilates και θα δείτε θεαματικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

shutterstock-723086014.jpg

Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης

Οι εργασίες του σχολείου-πανεπιστήμιου, οι αρμοδιότητές μας στην δουλειά μας, οι καθημερινές υποχρεώσεις και πολλά άλλα προϋποθέτουν αυστηρή συγκέντρωση, ώστε να αντεπεξέλθουμε και να αποδώσουμε σωστά. Εάν παρατηρείται τελευταία πως επικρατεί ένα χάος στο μυαλό σας, τότε θα καταλάβετε πως αυτό συμβαίνει κάθεστε ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Το stretching είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση, γι αυτό αφιερώστε χρόνο στο να ξεκινήσετε τρέξιμο ή ποδήλατο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε την ντοπαμίνη, μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για τη μάθηση και τη συγκέντρωση.

Στέρηση ενέργειας

Και αν πλέον τα πρωινά σας θεωρούνται όλο και πιο δύσκολα, νιώθετε συνεχώς κομμένοι, με μια διαρκής ατονία και επιθυμείτε μόνο να κοιμάστε σα να έχετε αρρωστήσει, τότε ήρθε η στιγμή για γυμναστική. Ο χορός, η γιόγκα, η αερόβια προπόνηση και πολλά αθλήματα, volley, basket, tennis και οποιοδήποτε σας αρέσει, θα σας ενεργοποιήσουν, θα σας χτίσουν ένα γερό ανοσοποιητικό και θα σας διατηρούν σε φόρμα. Αυτό, λοιπόν, θα σας προσφέρει τη χαμένη σας ενέργεια, γεγονός που θα φανεί αποτελεσματικό σε όλους τους τομείς της ζωής σας, καθώς η ενέργεια είναι ζωτική για να καταφέρνουμε να προλαβαίνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε μες την μέρα.

shutterstock-1007210461.jpg

Μυϊκοί πόνοι, πιασίματα, καμία ευλυγισία

Τα πιο φανερά σημάδια είναι αναμφισβήτητα όσα σχετίζονται ξεκάθαρα με το σώμα μας. Εάν έχετε διαπιστώσει πως τελευταία συχνά πονάτε σε διάφορα σημεία, όπως η σπονδυλική σας στήλη ή σκύβετε και αποτελεί κατόρθωμα το πώς θα ξανασηκωθείτε ή πέφτετε κάθε βράδυ στο κρεβάτι και νιώθετε πιασμένοι σε όλο σας το κορμί, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα στέλνει μια τεράστια προειδοποίηση που δεν πρέπει να την αγνοήσετε. Για αυτό το κομμάτι, όποιο είδος και αν επιλέξετε να ξεκινήσετε θα σας βοηθήσει εξίσου. Ανακαλύψτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο, ώστε να το εντάξετε γενικά στην ρουτίνα σας, χτίζοντας μια υγιεινή καθημερινότητα μακριά από έντονους μυϊκούς πόνους.