fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα πετύχετε τον απόλυτο συνδυασμό χρωμάτων και υφών στη διακόσμησή σας
MAGAZINE

Πώς θα πετύχετε τον απόλυτο συνδυασμό χρωμάτων και υφών στη διακόσμησή σας

Στην εταιρεία Tselentakis θα βρείτε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών


Πρωτοπόρος στον τομέα των άριστης ποιότητας διακοσμητικών βαφών, η εταιρία Tselentakis αξιοποιεί μια πληθώρα τεχνοτροπιών, εφαρμόζοντας με δεξιοτεχνία χρώματα και υφές σε έργα υψηλών προδιαγραφών.

Οι ειδικοί της, καταρτισμένοι και δημιουργικοί, υπογράφουν μια σειρά από άκρως επιτυχημένα επώνυμα έργα.

The Key Elements

Οι βαφές είναι ένα βασικό στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει κάποιος που ξεκινάει να ανανεώνει τον χώρο του. Σημαντικό είναι να τον μελετήσει, ιδανικά μαζί με κάποιον interior designer, να ορίσει το budget που διαθέτει και τέλος να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές. Πολύ σημαντικός στόχος είναι οι χρωματικές επεμβάσεις να δείχνουν τους χώρους μεγαλύτερους, να καλύπτουν πιθανές ατέλειες και κατασκευαστικές αστοχίες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην οροφή. Η λογική του κελύφους αναδεικνύεται, σε συνδυασμό με τις γύψινες διακοσμήσεις, τον εξαερισμό και τον φωτισμό, σ’ ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενός χώρου.

screen-shot-2023-03-17-at-24651-pm.jpg

The Trends

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση, η οποία εμφανίζεται τελευταία πολύ συχνά και σε κατοικίες, είναι οι επιφάνειες από εμφανές μπετόν που απαιτούν μια ιδιαίτερη προεργασία, με κονιάματα και χρωματισμούς με φυσικά υλικά σε νέες κατασκευές. Στις παλαιότερες, όπου χρειάζεται φυσική αποκατάσταση, γίνεται με τρίψιμο και ειδικά κονιάματα. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι, επίσης, πολύ διαδεδομένη και συνεχίζει να «ντύνει» χώρους ολόκληρους σε τοίχους και πατώματα, όπως και τα φυσικά κονιάματα, κυρίως σε κουζίνες και μπάνια. Όσον αφορά στις αποχρώσεις, οι off-white είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο δημοφιλείς, ενώ τελευταία εμφανίζονται σιγά σιγά και οι πιο έντονες, που για χρόνια είχαν τελείως αποσυρθεί.

screen-shot-2023-03-17-at-55313-pm.jpg

The How-To Guide

Οι χρωματισμοί των χώρων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μέρος του συνολικού αποτελέσματος που θέλουμε να επιτύχουμε, σε συνδυασμό με τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα δάπεδα και τον φωτισμό, ο οποίος γίνεται ο βασικότερος παράγοντας για το πώς θα αναδειχθούν. Η ποιότητα των χρωμάτων έχει πλέον αναβαθμιστεί, ενώ τα οικολογικά είναι σαφώς λιγότερο ανθεκτικά. Ο interior designer θα προτείνει τις υφές, τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Για μια χρωματική επέμβαση, αρχικά γίνεται αποξήλωση των προϋπαρχουσών βαφών, ώστε οι επιφάνειες να απελευθερωθούν, ενώ με αντιρηγματικές κόλλες και πλέγματα προετοιμάζονται να δεχθούν τη νέα βαφή.

Info: τηλ.: 6944250959, 6988816047, 6947424531, www.tselentakis.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023