fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας αυτήν την περίοδο
MAGAZINE

Πώς θα φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας αυτήν την περίοδο

Σημαντικά μυστικά & χρήσιμες συμβουλές


Ζούμε σε μια εποχή που όλοι προσέχουμε περισσότερο την υγεία μας. Βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, βιολογικά προϊόντα, organic, vegan, έχουν μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο και τη διατροφική μας ρουτίνα. Τα μαλλιά είναι η προέκταση του σώματός μας, οπότε η υγεία τους είναι το ίδιο σημαντική με αυτήν του οργανισμού μας.

Τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες σίγουρα βοηθούν εσωτερικά και τα μαλλιά, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα περιποίησης.

1. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η πιο σημαντική διαδικασία φροντίδας. Τα μαλλιά μας εκτίθενται κάθε μέρα στον αέρα, τον ήλιο και τη θάλασσα -αλάτι, χλώριο στις πισίνες- το καλοκαίρι. Η ενυδάτωση επιβάλλεται για την προστασία της στιβάδας κερατίνης, πρωτεΐνης και λιπιδίων, που τα προστατεύει. Ενυδατώνοντάς τα σωστά και συχνά, τα προστατεύουμε από το σπάσιμο, την ψαλίδα και τις αδύναμες άκρες.

1-8pRLf.jpg

2. ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ-ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ

Οι άκρες των μαλλιών μας είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά η ψαλίδα. Ένα καλό τριμάρισμα με κόψιμο της θαμπής άκρης και «καθάρισμα» τα βοηθά ιδιαίτερα να μακρύνουν και να φαίνονται πάντα λαμπερά και υγιή.

2-Spb9O.jpg

3. ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το ίδιο σημαντική με το φαγητό που επιλέγουμε να φάμε κάθε μέρα είναι και η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για τα μαλλιά μας. Το marketing έχει δημιουργήσει πληθώρα τέτοιων, που μερικά ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, αλλά κάποια από αυτά κρύβουν και παγίδες. Ένας καλός οδηγός είναι τα φυσικά έλαια που περιέχουν και χρειάζονται οπωσδήποτε τα μαλλιά σας. Προσοχή, όμως, στη σειρά των συστατικών που αναγράφονται. Υπάρχουν ενυδατώσεις ή μάσκες μαλλιών που διαφημίζουν ένα έλαιο, αλλά στα συστατικά η ονομασία του αναφέρεται προς το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι περιέχεται σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα. Και στην ουσία είναι ένα προϊόν κυρίως marketing και όχι ενυδάτωσης.

HAIR TIP: Οι θεραπείες από φρέσκα συστατικά κι αιθέρια έλαια είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να εντάξουμε στη «διατροφή» των μαλλιών μας.

Product of the month

product.jpg

Το Osis+ Mess Up 2 της Schwarzkopf είναι ο αγαπημένος μου πηλός, με τέλεια υφή και κράτημα.

HAIR SPA. Monoi Tahiti.

Facebook: Yianni Hair Spa

Instagram: Yianni Hair Spa

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020