fbpixel

Search icon
Search
Πώς να βελτιώσετε την όψη των ρυτίδων με φυσικούς τρόπους στο σπίτι
BEAUTY

Πώς να βελτιώσετε την όψη των ρυτίδων με φυσικούς τρόπους στο σπίτι

Χαρίστε στην επιδερμίδα σας την αναδόμηση που της χρειάζεται, φυσικά


Οι ρυτίδες είναι αναπόφευκτες και όσο περνάνε τα χρόνια το αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο. Φυσικά, αυτό δε θα έπρεπε να σας αγχώνει! Αν έχετε κουραστεί να χρησιμοποιείτε ακριβές κρέμες και ορούς για τις ρυτίδες, υπάρχουν αρκετές φυσικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Μπορείτε να εφαρμόζετε τοπικές θεραπείες όπως αλόη βέρα και σπιτικές μάσκες ή να τρώτε superfoods πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Η φυσική διαδικασία γήρανσης προκαλεί σε όλους την ανάπτυξη ρυτίδων, ειδικά στα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις φυσικούς τρόπους που μπορείτε να τις καταπολεμήσετε, από την άνεση του σπιτιού σας. Read on...

Πώς προκαλούνται οι ρυτίδες

Για τους περισσότερους, οι ρυτίδες αναπτύσσονται μεταξύ 40 και 50 ετών, καθώς το δέρμα χάνει κάποια ποσότητα κολλαγόνου. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται φυσικά πιο αδύναμο, λιγότερο ενυδατωμένο και λιγότερο ελαστικό, προκαλώντας τη δημιουργία γραμμών.

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την έκθεση σε υπεριώδες φως, το κάπνισμα, η έλλειψη του ύπνου, η ρύπανση, το άγχος, η κακή διατροφή και ακόμα και η κληρονομικότητα.

shutterstock-2440430299.jpg

Οι φυσικές θεραπείες που πραγματικά λειτουργούν

Aloe Vera

Η αλόη βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος τζελ αλόης βέρα μείωσε σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων σε μόλις 90 ημέρες. Έχει διαπιστωθεί επίσης ότι η εφαρμογή τζελ αλόης στο δέρμα μείωσε σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων, προσθέτοντας επίσης κολλαγόνο και ενυδάτωση.

Μάσκα μπανάνας

Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά έλαια και βιταμίνες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος. Οι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή πάστας μπανάνας στο δέρμα με τον ακόλουθο τρόπο: 

1. Λιώστε ένα τέταρτο μιας μπανάνας μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

2. Βάλτε ένα λεπτό στρώμα από την πάστα μπανάνας στο δέρμα σας.

3. Αφήστε την να δράσει για 15 έως 20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

shutterstock-2486124895.jpg
Superfoods


Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία αναφέρονται συχνά ως "υπερτροφές". Υπάρχουν πολλές που φαίνεται να προλαμβάνουν τις ρυτίδες και να ενισχύουν τη συνολική υγεία.

Πολλά superfoods, όπως αυτά παρακάτω, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων: αγκινάρες, αβοκάντο, σπόροι chia, κανέλα, ασπράδια αυγών, τζίντζερ,βρώμη σολομός, σαρδέλες, γλυκοπατάτες, ντομάτες και καρύδια

Ασπράδια αυγών

Ενώ τα ασπράδια αυγών μπορεί να συμβάλλουν σε μια μικρή βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, η λεπτή μεμβράνη που χωρίζει το ασπράδι από το κέλυφος είναι πιο αποτελεσματική. Η χρήση μιας κρέμας φτιαγμένης με μεμβράνη αυγού οδήγησε σε σημαντική μείωση του βάθους των ρυτίδων και σε αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα πιο λείο και ελαστικό.

Αιθέρια έλαια

Η εφαρμογή μικρών ποσοτήτων αιθέριων ελαίων σε συνδυασμό με ένα "carrier oil" μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή τους. Συχνά, τα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται σε συγκεκριμένους συνδυασμούς που θεραπεύουν το δέρμα χωρίς να προκαλούν ερεθισμό, αρκεί να είναι αραιωμένα. Τα carrier oils περιλαμβάνουν το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο καρύδας, το άργκαν αλλά και το primrose oil. 

Extra tip: Ορισμένοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στα αιθέρια έλαια, τα οποία είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα αιθέριο έλαιο, κάντε ένα patch test, δηλαδή εφαρμόστε το σε ένα μικρό σημείο στο δέρμα σας, όπως για παράδειγμα στον καρπό σας.

Feature image source: Rhode