fbpixel

Search icon
Search
Πώς να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας ώστε να διασφαλίσετε τη διάρκεια του μακιγιάζ σας
FACE & BODY

Πώς να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας ώστε να διασφαλίσετε τη διάρκεια του μακιγιάζ σας

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα long-lasting makeup look


Ένα ωραίο makeup look απαιτεί τη σωστή τεχνική, καλά προϊόντα και λίγη εξάσκηση - καμία δεν έχει καταφέρει το wing eyeliner με την πρώτη προσπάθεια. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό το οποίο πολλές φορές παραμελούμε και διαθέτει σοβαρό ρόλο στο αποτέλεσμα, την εφαρμογή και την διάρκεια του μακιγιάζ μας - η προετοιμασία της επιδερμίδας. Το να δημιουργήσετε ένα glowy makeup look το οποίο θα αντέξει από το πρωί έως το βράδι, ακόμη και σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας προτού εφαρμόσετε τα makeup products σας. 

Για αυτό, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips pre-makeup περιποίησης για τα πιο long-lasting αποτελέσματα!

1. Ξεκινήστε την προετοιμασία the night before

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ένα βράδι προτού βαφτείτε μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με εκείνη πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Πριν πάτε για ύπνο, επικεντρωθείτε σε προϊόντα που κάνουν απολέπιση, ενυδάτωση και φωτίζουν το δέρμα σας. Αν έχετε βαρύτερα προϊόντα στη ρουτίνα σας, χρησιμοποιήστε τα το βράδυ και κρατήστε τις ελαφρύτερες φόρμουλες για το επόμενο πρωί. Ένα εξαιρετικό λάδι μπορεί να κάνει θαύματα στη βραδινή ρουτίνα σας και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση του λίγο πριν από το μακιγιάζ, ενώ μπορείτε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από το προηγούμενο βράδυ.

d1a69c20f3b242ebdb2b8226cb8f8e6e.jpg

2. Πάντοτε να κάνετε καθαρισμό το πρωί

Καλό είναι να καθαρίζετε πάντα το δέρμα σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Θέλετε έναν λείο, καθαρό "καμβά" για να ξεκινήσετε- διαφορετικά είναι σαν μια επιφάνεια κουζίνας που δεν έχει καθαριστεί. Αν δεν καθαρίσετε το πρόσωπό σας, εφαρμόζετε το μακιγιάζ πάνω στην υπάρχουσα βρωμιά και τη λιπαρότητα, πράγμα που οδηγεί σε breakouts. Ο καθαρισμός θα επιτρέψει επίσης στα προϊόντα σας να απορροφηθούν καλύτερα, δίνοντάς σας πιο ομοιόμορφα, αψεγάδιαστα αποτελέσματα. Βρείτε το κατάλληλο καθαριστικό για τον τύπο της επιδερμίδας σας και βεβαιωθείτε ότι δεν σας αφήνει με αίσθηση ξηρότητας ή σφιξίματος.

3. Μην υποτιμάτε την απολέπιση

Μετά τον καθαρισμό, η απολέπιση θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν ανομοιόμορφη υφή. Χρειάζεται να κάνετε απολέπιση μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά θα διαπιστώσετε ότι το μακιγιάζ σας "κάθεται" καλύτερα στο δέρμα σας μετά και είναι λιγότερο πιθανό να ξεφλουδίσει. Ένα άλλο πλεονέκτημα της απολέπισης είναι η λάμψη - αυτή θα εκπέμπει μέσα από οποιοδήποτε μακιγιάζ εφαρμόσετε από πάνω. Μόλις κάνετε απολέπιση, "πλημμυρίστε" το δέρμα σας με υγρασία. Εφαρμόστε πρώτα έναν ενυδατικό ορό. Είναι αυτονόητο ότι μια θρεπτική ενυδατική κρέμα πρέπει να ακολουθεί. Βρείτε μία που να ταιριάζει στον εκάστοτε τύπο του δέρματός σας -είτε είναι ξηρό, ευαίσθητο ή επιρρεπές σε ξεσπάσματα- για καλύτερα αποτελέσματα και μέγιστη απορρόφηση.

4. Διατηρήστε την επιδερμίδα σας δροσερή

Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα πριν απλώσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ. Αυτό θα προσθέσει σφριγηλότητα στην επιδερμίδα σας και θα την προετοιμάσει για μια άψογη εφαρμογή που θα παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ σας. Για συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, όπως η γυαλάδα ή οι ανωμαλίες της υφής, η ενσωμάτωση ενός primer στη ρουτίνα σας κάνει θαύματα. Μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής του δέρματος και να εξασφαλίσει μια ομοιόμορφη βάση, ενώ ελαχιστοποιεί την υπερβολική λάμψη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, η επιλογή των τύπων του μακιγιάζ σας έχει τεράστια σημασία. Προτιμήστε φόρμουλες μακράς διάρκειας, ειδικά για το foundation και το μακιγιάζ ματιών.

f3df3b17fd14a231a730b326f99f1746.jpg

5. Δοκιμάστε μια sheet mask

Αν αναζητάτε άμεση λάμψη, δοκιμάστε μια ενυδατική ή φωτεινή sheet mask. Αφήστε την στο δέρμα σας για τουλάχιστον 10 λεπτά. Οι μάσκες αυτές εμποτίζονται με ισχυρούς ορούς που γεμίζουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα, ή μπορείτε να επιλέξετε μια μάσκα προσώπου γεμάτη με ενυδατικά συστατικά για να φωτίσετε άμεσα την επιδερμίδα σας. Και να ένα μικρό μυστικό όπλο: η μαγεία του μασάζ προσώπου. Χρησιμοποιώντας απαλές αλλά σταθερές κινήσεις με τα χέρια σας, οι ανοδικές κινήσεις θα πρέπει να προσφέρουν άμεση ανόρθωση. Αυτή η τεχνική ενισχύει την κυκλοφορία, προσφέροντας στο δέρμα σας άμεση αναζωογόνηση που είναι ιδανική για μια βραδινή έξοδο.

6. Να θυμάστε τα χείλη σας

Τα χείλη είναι μια περιοχή που τόσο συχνά παραμελείται, αλλά τα προϊόντα χειλιών σας θα "κάθονται" πολύ καλύτερα αν τους δώσετε τη δέουσα προσοχή. Εφαρμόστε ένα παχύρρευστο βάλσαμο ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας για να τα διατηρήσετε με την αίσθηση θρέψης και προστασίας. Κάντε το πολύ πριν από κάθε εφαρμογή κραγιόν, ώστε η φόρμουλα να έχει χρόνο να απορροφηθεί και να εξομαλύνει κάθε υφή. Η φόρμουλα πρέπει να έχει απορροφηθεί πλήρως πριν απλώσετε οποιοδήποτε χρώμα, ώστε τα δύο να μην αναμειχθούν και να μην χαλάσουν.

7. Επιλέξτε ένα primer με σύνεση

Τα primers έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να δημιουργούν έναν λείο καμβά και να απορροφούν τη λιπαρότητα, αλλά δεν είναι όλα ίδια. Πρέπει να επιλέξετε ένα που να σας εξυπηρετεί - για παράδειγμα, αν σας απασχολούν οι πόροι σας, βρείτε φόρμουλες που στοχεύουν σε αυτούς, ή αν η ερυθρότητα είναι ο μπελάς σας, αναζητήστε εκείνες που ακυρώνουν τις δυσχρωμίες.

125458708-851730112239757-6098221714481438799-n.jpg

8. Αποφύγετε το ξεφλούδισμα

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το pilling - κάτι που συμβαίνει όταν διαφορετικές φόρμουλες περιποίησης συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη και δεν συμφωνούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μικρά κομμάτια που απομακρύνονται από την επιδερμίδα. Ο κύριος ένοχος είναι η σιλικόνη. Εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλά προϊόντα περιποίησης με υψηλή περιεκτικότητα σε σιλικόνη, αυτά θα δημιουργήσουν μικρές "σφαίρες" μεταξύ τους όταν συναντηθούν με οποιαδήποτε κίνηση - όπως ένα πινέλο βάσης. Αν θέλετε να υπολογίσετε πόση σιλικόνη περιέχει το προϊόν που επιλέξατε, ελέγξτε τον κατάλογο των συστατικών και δείτε πόσο κοντά στην κορυφή εμφανίζεται η σιλικόνη. Αναζητήστε συστατικά που τελειώνουν σε "-cone" ή "-siloxane". Ή απλώς προτιμήστε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη "χωρίς σιλικόνη".

9. Κάντε ελαφρές στρώσεις

Όταν εφαρμόζετε το foundation, απλώστε το σε λεπτές, ελαφριές στρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σταδιακή κάλυψη που δεν θα είναι ποτέ πολύ παχιά ή βαριά στο δέρμα. Με αυτή την προσέγγιση θα μειώσετε επίσης την πιθανότητα το μακιγιάζ σας να φαίνεται κολλώδες ή να δημιουργούνται ζάρες, επιτρέποντας στο δέρμα σας να αναπνέει και κάθε στρώση να διαρκεί λίγο περισσότερο.

10. "Κλειδώστε" το makeup σας

Έχετε δουλέψει σκληρά για την προετοιμασία και έχετε εφαρμόσει το μακιγιάζ σας προσεκτικά. Τώρα σας συνιστούμε ένα καλό σπρέι σταθεροποίησης. Δεν είναι πάντα αλάνθαστα -ακόμα χρειάζεται αξιοπρεπής προετοιμασία του δέρματος- αλλά η σωστή σύνθεση μπορεί να αποτρέψει το ξεθώριασμα του μακιγιάζ. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα είναι σε συνδυασμό με μια ελαφριά πούδρα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε άφθονες ποσότητες από το τελευταίο, απλά ρίξτε λίγη πούδρα στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στη γυαλάδα - στη μύτη και το μέτωπο, ίσως και στο πηγούνι σας.

Κεντρική φωτογραφία: @nikki_makeup