fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο μακριές
MAKE UP

Πώς να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο μακριές

Ξεκινήστε από σήμερα!


Το να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται μακρύτερες μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο. Ωστόσο, όταν έχετε διάθεση έντονο βλέμμα που μαγνητίζει, το να  χρησιμοποιείτε ψεύτικες δεν είναι πάντα η λύση, αφού το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απόλυτα φυσικό. Αν σας ενδιαφέρει, λοιπόν, να δώσετε έμφαση στις δικές σας βλεφαρίδες, δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε!

Μην αγνοείτε τα lash curlers

Οι περισσότερες γυναίκες που υποθέτουν ότι έχουν κοντές βλεφαρίδες έχουν απλώς αγκαθωτές, οι οποίες δείχνουν ευθεία μπροστά. Αν όμως τους βάλεις ένα lash curler, σηκώνονται και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους μήκος. Εάν δυσκολεύεστε να το χρησιμοποιήσετε κατά μήκος ολόκληρου του ματιού σας, δοκιμάστε τμηματικά. Κάντε το με προσοχή, αργά αργά και επιμείνετε. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!

2-i7Tqk.jpg

Χρησιμοποιείστε lash primer πριν τη μάσκαρα

Αν δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν ένα primer για τις βλεφαρίδες, δεν ξέρετε τι χάνετε. Σχηματίζει μια βασική στρώση στις βλεφαρίδες και προσθέτει άφθονο όγκο και μήκος, ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Παρόλο που αυτό μπορεί να μην είναι ένα βήμα που θέλετε να προσθέσετε στη ρουτίνα σας σε καθημερινή βάση, είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις!

Εφαρμόστε περισσότερες από μία στρώσεις

Μια μόνο στρώση δεν είναι σχεδόν ποτέ αρκετή για να δοκιμάσετε τις πραγματικές ικανότητες μιας μάσκαρα για την επιμήκυνση των βλεφαρίδων. Δύο στρώσεις είναι ο κανόνας. Αλλά αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπάνω, προσθέστε ένα τρίτο και τέταρτο στρώμα. Απλώς κρατήστε ένα καθαρό σφουγγαράκι πρόχειρο και χτενίστε για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες μεταξύ κάθε στρώσης.

aleksandra-rupar-wude2f3cmss-unsplash.jpg

Επικαλύψτε κάθε βλεφαρίδα

Οι περισσότερες από εμάς εφαρμόζουν τη μάσκαρα με πρόχειρο τρόπο. Αλλά αν θέλετε οι βλεφαρίδες σας να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο «γεμάτες», αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι κάθε μία έχει βαφτεί σωστά. Τα πιο πολλά βουρτσάκια έχουν κοντύτερες τρίχες μαζί με μακρύτερες - χρησιμοποιήστε τις πρώτες για να πιάσετε τις μικρές αγκαθωτές βλεφαρίδες στις εσωτερικές κι εξωτερικές γωνίες που συχνά τείνουν να μην βάφονται καλά. Επίσης, όταν εφαρμόζετε τη μάσκαρα, καλύψτε πρώτα τις κορυφές των βλεφαρίδων και, στη συνέχεια, χτενίστε τις από κάτω, όπως θα κάνατε συνήθως. Αυτό το βήμα εγγυάται άφθονο όγκο.

Επενδύστε το eyeliner 

Βλέπετε αυτό το κομμάτι δέρματος ακριβώς κάτω από τις ρίζες των βλεφαρίδων σας; Χρωματίστε το με σκούρο eyeliner που δεν μουτζουρώνει και αμέσως, οι βλεφαρίδες σας θα φαίνονται πιο «γεμάτες». Αυτό θα λειτουργήσει επίσης σαν αόρατο eyeliner - αναδεικνύοντας τα μάτια σας χωρίς εμφανή τρόπο. Αν έχετε μερικά κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα eyeliner για να τα καλύψετε. 

shutterstock-280223162.jpg

Δοκιμάστε lash serums

Τέλος, μπορείτε να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος φροντίζοντας σωστά τις βλεφαρίδες σας. Τα lash serums βοηθούν στην ενίσχυση και ενυδάτωση των εύθραυστων βλεφαρίδων, χρησιμοποιώντας μια σειρά από θρεπτικά συστατικά.