fbpixel

Search icon
Search
Πώς να αποκτήσετε υπέροχη επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ
MAKE UP

Πώς να αποκτήσετε υπέροχη επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ

5 συμβουλές για να κάνετε το foundation σας να μοιάζει με perfect-looking skin


Μια λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα in, και το επίκαιρο μακιγιάζ - που εμφανίστηκε τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και εκτός αυτού από τις Zendaya, Jennifer Aniston και Anne Hathaway - αγκαλιάζει τη φυσική επιδερμίδα, με έμφαση στη λάμψη. Είτε το αποκαλείτε "fresh-faced", "barefaced-but-better" ή "no-makeup makeup", το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: δροσερό, ομοιόμορφο και υγιές.

Παρακάτω, περιγράφουμε ακριβώς πώς να κάνετε το foundation σας να μοιάζει με φυσικά υπέροχο δέρμα!

Prime & plump

Παρόλο που τα περισσότερα foundation παρέχουν οφέλη για την επιδερμίδα σας, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να έχετε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να ξεκινήσετε. Όταν πρόκειται για ενυδατική κρέμα, οι experts λατρεύουν οτιδήποτε πλούσιο, είτε πρόκειται για κρέμα είτε για θρεπτικό λάδι. Ένα πλούσιο στρώμα βοηθάει στην προστασία, την προετοιμασία και τη διόγκωση του δέρματος στο έπακρο, επιτρέποντας στη βάση σας να γλιστράει ομαλά, ενώ παράλληλα θα έχετε την υποκείμενη λάμψη από την ενυδατική σας κρέμα. Αν είστε επιρρεπείς σε λιπαρή επιδερμίδα, επιλέξτε αντ' αυτού μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρές ουσίες, με βάση το υαλουρονικό οξύ. Όταν η επιδερμίδα σας παράγει υπερβολική λιπαρότητα, δεν θέλετε να προσθέσετε άλλο ένα στρώμα λιπαρότητας από πάνω. Το πιο σημαντικό είναι να αποφεύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν ορυκτέλαια, τα οποία συχνά μπορεί να κάθονται στο δέρμα και να προκαλούν φράξιμο.

snapinstaapp-330553529-592343032317257-7133994402272949586-n-1080.jpg

Δώστε έμφαση στην φόρμουλα

Οι makeup artists της A-list προτείνουν τη διαστρωμάτωση ελαφρών έως μεσαίων υγρών και κρεμώδων τύπων foundation μαζί για να αφήσετε τη φυσική υφή της επιδερμίδας σας να λάμψει - θέλετε να φαίνεται ότι έχετε καταβάλει ελάχιστη προσπάθεια, ακόμη και αν δεν έχετε καταβάλει. Ευτυχώς, οι υγρές φόρμουλες νέας γενιάς μπαίνουν κατευθείαν στο δέρμα για να μιμηθούν τη φυσική σας υφή, αλλά με πρόσθετη στιλπνότητα. Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγη περισσότερη κάλυψη, συμβουλεύουν να χτίσετε την ίδια φόρμουλα ή να εφαρμόσετε "σημειακά" ένα concealer ή ένα stick foundation από πάνω για να αντιμετωπίσετε τυχόν κηλίδες ή μελάγχρωση, αντί να επιλέξετε την οριζόντια κάλυψη με μια βαριά σύνθεση. Ολοκληρώστε μόνο με ένα πασπάλισμα πούδρας για να αμβλύνετε όπου χρειάζεται.

Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου

Αυτό είναι το αγαπημένο μυστικό των experts για να μην φαίνεται ότι φοράτε πολύ foundation: Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου σας και προχωρήστε προς τα έξω, αφήνοντας τις φυσικές αποχρώσεις στα πλάγια του προσώπου σας να παραμείνουν ακάλυπτες. Αν έχετε μόνο ένα χρώμα, φαίνεται σαν να φοράτε υπερβολικό μακιγιάζ, οπότε η διατήρηση των φυσικών ανοιχτών ή σκούρων αποχρώσεων σε αυτή την περιοχή βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται πιο αληθινό στο σύνολό του.

snapinstaapp-447551483-812466470808037-5027805045566985166-n-1080.jpg

"Χτίστε" την επιθυμητή κάλυψη με ένα πινέλο

Το κοκκίνισμα και η υφή εμφανίζονται συχνά γύρω από τη μύτη, τα πλαϊνά του στόματος και το πηγούνι, όπου θα πρέπει να προσθέσετε κάλυψη. Αφού εφαρμόσετε μια απλή, διάφανη στρώση foundation, προτείνουμε να χτίσετε το χρώμα σε αυτές τις περιοχές με ένα πινέλο. Επικεντρωθείτε στις περιοχές με υφή και ατέλειες και, στη συνέχεια, χτίστε την κάλυψη όπου την χρειάζεστε. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης μια πυκνή κεφαλή πινέλου αντί για μια αφράτη, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στις γωνίες της μύτης και του στόματος - αναζητήστε μια συμπαγή λαβή για καλύτερο κράτημα και έλεγχο. Αν δουλέψετε πραγματικά το πινέλο πάνω στο δέρμα σας, θα σας δώσει αυτό το εξαιρετικά εκλεπτυσμένο φινίρισμα.

Προσθέστε διάσταση με χρώμα

Η πραγματική επιδερμίδα έχει βάθος, γι' αυτό και οι experts τονίζουν ότι η προσθήκη βάθους με bronzer και ρουζ είναι απαραίτητη. "Χτυπήστε" τις περιοχές που είναι φυσικά μαυρισμένες από τον ήλιο - όπως η κορυφή του μετώπου και η γέφυρα της μύτης - με ένα bronzer. Αν θέλετε λίγο περίγραμμα, καλό είναι να το αναμείξετε με τρόπο που να υποδηλώνει ότι υπάρχει περισσότερο ζυγωματικό εκεί, σε αντίθεση με μια προφανή γραμμή. Προσθέστε μια "έξαψη" στα μάγουλά σας και με λίγο ρουζ. Το θέμα είναι να παίζεις με τη σκιά και το φως, ώστε το δέρμα σου να νιώθει ότι είναι ζωντανό!