fbpixel

Search icon
Search
Πόλη στη Γερμανία μετονομάστηκε «εξαιτίας» της Taylor Swift
PEOPLE & MOMENTS

Πόλη στη Γερμανία μετονομάστηκε «εξαιτίας» της Taylor Swift

Το Gelsenkirchen θα γιορτάσει επίσης την άφιξη της pop star με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την "Taylor Town"


Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της πόλης την Τρίτη 2 Ιουλίου, το Gelsenkirchen «μεταμορφώνεται» ήδη μιάμιση εβδομάδα πριν από τις εμφανίσεις της Swift στο Veltins-Arena στις 17-19 Ιουλίου, το οποίο χωράει 70.000 άτομα. Η αλλαγή του ονόματος προτάθηκε για πρώτη φορά από έναν νεαρό τοπικό θαυμαστή που ονομάζεται Aleshanee Westhoff - ο οποίος ξεκίνησε μια αναφορά και έγραψε απευθείας στη δήμαρχο Karin Welge - και έκανε την τιμή να ανεγείρει την πρώτη, κίτρινη πινακίδα "Swiftkirchen" στην Ebertstraße, έναν δρόμο στην πόλη.

«Είναι μια εξαιρετική ιδέα να μετονομάσουμε προσωρινά το Gelsenkirchen σε "Swiftkirchen", γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορείτε να ζήσετε τη βραχυπρόθεσμη «μετονομασία» του Gelsenkirchen ζωντανά και από κοντά στο Gelsenkirchen σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Welge σε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Westhoff.

4847-fullimage-gelsenkirchen-duitsland-woonstraatbeeld-van-de-stad.jpg
Gelsenkirchen


Το Gelsenkirchen θα συνεχίσει τη μεταμόρφωσή του τις επόμενες εβδομάδες πριν από τις συναυλίες. Αρκετές ακόμη πινακίδες «σε πολυσύχναστες τοποθεσίες στο Gelsenkirchen» θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πόλης, Markus Schwardtmann. Επιπλέον, η Swift θα λάβει μια πέτρα στο Gelsenkirchen Walk of Fame και κατά τη διάρκεια των συναυλιών της η πόλη θα φιλοξενήσει υπαίθρια πάρτι με παραστάσεις καραόκε. «Θα υπάρξουν πολλές μεγάλες και μικρές εκπλήξεις, έτσι ώστε οι Swifties να έχουν πολλά να ανακαλύψουν στο Gelsenkirchen», είπε ο Schwardtmann, σύμφωνα με το AP.

Η ιστορικότητα του Gelsenkirchen

35-facts-about-koln-1688457567.jpg
Gelsenkirchen

Πρόκειται για την 25η πολυπληθέστερη πόλη της Γερμανίας και τη 5η μεγαλύτερη πόλη της Βεστφαλίας με το παρατσούκλι «η πόλη των 1000 πυρκαγιών» λόγω των πολλών πυρσών με τους οποίους τα εργοστάσια οπτανθρακοποίησης διέθεταν το πλεόνασμα αερίου οπτανθρακοποίησης. Από τη δεκαετία του 1960, σημειώθηκε μια διαρθρωτική αλλαγή από τη βιομηχανία άνθρακα και χάλυβα στην οικονομία της γνώσης και των υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της εθνικοσοσιαλιστικής εποχής, το Gelsenkirchen ήταν ένα από τα κέντρα της βιομηχανίας εξοπλισμών λόγω της θέσης του στην καρδιά της περιοχής του Ρουρ. Σε καμία άλλη εποχή η παραγωγή της βιομηχανίας του Gelsenkirchen δεν ήταν τόσο υψηλή. Από τη μία πλευρά, αυτό δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας στα ορυχεία και τη βαριά βιομηχανία για μικρό χρονικό διάστημα – μετά τον εξορθολογισμό πολλών θέσεων εργασίας στη δεκαετία του 1920 – και από την άλλη πλευρά, το Gelsenkirchen έγινε στόχος συμμαχικών βομβαρδιστικών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία κατέστρεψαν τα τρία τέταρτα της περιοχής της πόλης κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή του Ρουρ.

vf1421-taylor-swift-lede.webp


Μέσα σε όλο τον ενθουσιασμό, είναι σαφές ότι ο αντίκτυπος της Taylor Swift εκτείνεται πολύ πέρα από τη μουσική της. Η επιρροή της πυροδότησε ένα κύμα δημιουργικότητας και εορτασμού στο Gelsenkirchen, δίνοντας νέα πνοή σε μια πόλη που είναι πρόθυμη να αγκαλιάσει την ενέργεια και τη ζωντάνια που έρχεται με το να είσαι μέρος του φαινομένου Swiftie. Καθώς οι θαυμαστές αναμένουν με ανυπομονησία τις επερχόμενες συναυλίες, είναι προφανές ότι το "Swiftkirchen" είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή αλλαγή ονόματος. Είναι ένα σύμβολο της ενοποιητικής δύναμης της μουσικής και του ενθουσιασμού της συνάντησης για να γιορτάσουμε ένα κοινό πάθος. Το σκηνικό είναι έτοιμο για μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς η Taylor Swift και οι αφοσιωμένοι θαυμαστές της ενώνονται σε αυτό το μοναδικό και σημαντικό γεγονός.