fbpixel

Search icon
Search
Taylor Swift: Η έκθεση προς τιμήν της στο μουσείο V&A του Λονδίνου
PEOPLE & MOMENTS

Taylor Swift: Η έκθεση προς τιμήν της στο μουσείο V&A του Λονδίνου

Με iconic εμφανίσεις της και αθέατα, προσωπικά αντικείμενα


Μια έκθεση που θα γιορτάζει το στυλ και την επιρροή της Taylor Swift έρχεται στο Μουσείο V&A αυτό το καλοκαίρι. Η προσωρινή έκθεση θα περιλαμβάνει 16 εμφανίσεις που έχει φορέσει στο παρελθόν η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα, η οποία αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί την sold-out περιοδεία της Eras σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία γυναίκα-φαινόμενο που δε σταματάει να είναι στο επίκεντρο. Με ντοκιμαντέρ, σειρές και φυσικά sold-out tours σε όλον τον κόσμο, είναι αναμβισβήτητα μια από τις κορυφαίες pop-stars της εποχής μας. 

Με τίτλο "Taylor Swift / Songbook Trail", η έκθεση θα σηματοδοτήσει την επιτυχία του βρετανικού σκέλους της περιοδείας της και θα γιορτάσει τη δημιουργικότητα των κοστουμιών, των στίχων και των μουσικών της βίντεο, ενώ παράλληλα θα εξερευνήσει το παγκόσμιο φαινόμενο της τραγουδοποιού και των θαυμαστών της "Swifties". Τα κοστούμια που παρουσιάζονται - πολλά από τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή της Swift - θα βρίσκονται δίπλα σε όργανα, βραβεία και moodboards, μαζί με κάποια πρωτόγνωρα αρχειακά αντικείμενα που αφορούν την παιδική της ηλικία και τη διαδικασία ηχογράφησης.

image-still-from-willow-music-video-2020-courtesy-of-tas-rights-management-llc-668283d1e0d3f.jpg

Το "μονοπάτι" θα αποτελείται από 13 σταθμούς, καθένας από τους οποίους θα γιορτάζει ένα κεφάλαιο - ή μια εποχή, αν θέλετε - της καριέρας της Swift. Οι βασικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι προσαρμοσμένες καουμπόικες μπότες που φορούσε κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ως αστέρας της country μουσικής το 2007 και το μαύρο φόρεμα με βολάν που φορούσε στο βίντεο κλιπ για το πρόσφατο single της Fortnight, από το άλμπουμ του 2024, The Tortured Poet's Department.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μια σειρά από εμβληματικές εμφανίσεις της Taylor Swift στο V&A αυτό το καλοκαίρι - κάθε μία από τις οποίες γιορτάζει ένα κεφάλαιο στο μουσικό ταξίδι της καλλιτέχνιδας", δήλωσε η Kate Bailey, ανώτερη επιμελήτρια θεάτρου και παράστασης. "Τα τραγούδια της Taylor Swift, όπως και τα αντικείμενα, αφηγούνται ιστορίες, συχνά αντλώντας στοιχεία από την τέχνη, την ιστορία και τη λογοτεχνία. Ελπίζουμε ότι αυτή η θεατρική διαδρομή σε όλο το μουσείο θα εμπνεύσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα για την ερμηνεύτρια, τη δημιουργικότητά της και τα αντικείμενα του V&A".

Το "Taylor Swift / Songbook Trail", το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο σχεδιαστή Tom Piper (ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκθεση "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" του V&A το 2021), θα πραγματοποιηθεί στις μόνιμες αίθουσες του μουσείου του South Kensington και θα διαρκέσει από τις 27 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Images source: V&A Museum