fbpixel

Search icon
Search
Ποιους μύθους της μόδας καταρρίπτουν οι fashionistas;
STYLING TIPS

Ποιους μύθους της μόδας καταρρίπτουν οι fashionistas;

4 styling tips που δεν χρειάζεται πλέον να ακολουθείτε


Κάθε νέα season στον κόσμο της μόδας μας προσφέρει νέες ιδέες, φρέσκες εικόνες αλλά και πολλά και διαφορετικά fashion trends. Με βάση όλα αυτά όλοι οι λάτρεις της μόδας πορευόμαστε και βασίζουμε το καθημερινό μας styling, για να δημιουργήσουμε εμφανίσεις ανάλογα με το προσωπικό μας style. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι μακροχρόνιοι "κανόνες" που τηρούν όλοι οι άνθρωποι της μόδας, αλλά και κάθε ένας από εμάς που λατρεύει το styling.

Σίγουρα αυτοί οι κανόνες και οι συμβουλές αποτελούν μερικούς από τους πυλώνες του styling και έχουν καθορίσει την πορεία κάθε είδους dress code. Η σκηνή της μόδας όμως, έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας μία πιο liquid και gender fluid μορφή και καταρρίπτει πολλούς από τους παραδοσιακούς κανόνες που επικρατούν. Τη νέα αυτή τάση, που πηγαίνει κόντρα στις κλασσικές συμβουλές, ακολουθούν όλο και περισσότερες από τις αγαπημένες μας fashion φιγούρες, γεγονός που μας προτρέπει να τη δοκιμάσουμε.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι μυθικοί κανόνες της μόδας που έχουν αρχίσει να σπάνε; 

No1: Το χρυσό και το ασημί δεν ταιριάζουν

Ένα trend που βλέπουμε να γίνεται σταδιακά όλο και πιο δημοφιλές είναι ο συνδυασμός των μετάλλων. Σίγουρα, μπορεί να θεωρείται τον εαυτό σας αποκλειστικά silver ή αποκλειστικά gold type στα κοσμήματα, αξίζει όμως να δοκιμάσετε αυτό το mix στα αξεσουάρ σας. Πλέον ο συνδυασμός αυτός θεωρείται κομψός και αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους να κάνετε το look σας πιο ενδιαφέρον και eye cachting. Ένας fashion πειρασμός που αξίζει να δοκιμάσετε!

img-5120.JPG

No2: Η γκαρνταρόμπα μας περιέχει μόνο γυναικεία κομμάτια

Το gender fluid trend ήρθε για να μείνει! Εδώ και χρόνια οι ανδρικές συλλογές έχουν γίνει το νέο αγαπημένο μας corner για shopping. T-shirts, σακάκια, hoodie και ζακέτες, oversized δερμάτινα μπουφάν, ακόμα και παντελόνια ή home wear αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανδρικής μόδας που μπορούμε να επιλέξουμε. Η loose γραμμή τους και το coolness που αποπνέουν μπορούν να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στο καθημερινό σας styling. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μπορείτε να ξεκινήσετε από μία επίσκεψη στη ντουλάπα του συντρόφου σας και να δανειστείτε ορισμένα key items. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το παρακάνετε με την oversized σιλουέτα.

img-5121.jpg

No3: Τα παπούτσια και η τσάντα πρέπει να έχουν ίδια απόχρωση

Μία συμβουλή που φαίνεται να έχει σβήσει τελείως τον τελευταίο καιρό είναι το maching χρώμα μεταξύ της τσάντας και των παπουτσιών σε ένα outfit. Αυτός ο μύθος φαίνεται πως στόχευε στη διατήρηση μίας στιλιστικής ισορροπίας για τις εμφανίσεις μας. Πλέον όμως δεν το παρατηρούμε συχνά στα style icons των ημερών, αφού επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα κομμάτια αυτά ως ένα extra pop of color στο look τους. Έτσι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία που μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με περισσότερες αποχρώσεις και μοτίβα για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

img-5123.jpg

No4: Το style μας αλλάζει ανάλογα με το ηλικιακό πλαίσιο

Ο συγκεκριμένος μύθος υποστηρίζει πως κάθε ηλικιακό group οφείλει να ακολουθεί και διαφορετικές στιλιστικές συμβουλές. Ένας ακόμη κανόνας που ακολουθεί τα στερεότυπα και περιορίζει τις επιλογές. Το style όμως αποτελεί μία προσωπική υπόθεση, το οποίο δεν θα πρέπει να εξαρτάται άμεσα από την ηλικία μας, αλλά να αλλάζει ή να εξελίσσεται με βάση τον τρόπο που αισθανόμαστε. Τα ρούχα μας πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, να αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας και να λειτουργούν αρμονικά τόσο με το σωματότυπό μας, όσο και με το προσωπικό μας style και όχι να υποκύπτουν σε στερεοτυπικά ηλικιακά όρια. If it feels good, you wear it!

img-5124.jpg