fbpixel

Search icon
Search
Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής «15-15-15» που ακολουθεί πιστά η Jennifer Aniston;
WELLNESS

Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής «15-15-15» που ακολουθεί πιστά η Jennifer Aniston;

Η αποδοτική προπόνηση πίσω από το καλοσχηματισμένο κορμί της


Η λαμπερή ηθοποιός που έχει διαπρέψει στον χώρο του θεάματος, ξεχωρίζοντας όχι μόνο λόγω των υποκριτικών ικανοτήτων της, αλλά και για την προσωπικότητά της, μοιράζεται συχνά τα δικά της μυστικά. Ανέκαθεν, η Aniston μέσα από τις συνεντεύξεις της αποκάλυπτε τον τρόπο ζωής της, δίνοντας tips είτε στο beauty κομμάτι ή γύρω από τα πλαίσια ενός healthy lifestyle.

Μια αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν είναι πως η ίδια έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα άκρως γυμνασμένο σώμα. Όσο περνούν τα χρόνια, η πρόοδός της αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο. Το well being αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας της. Η star ασχολείται ενεργά με την ισορροπημένη διατροφή, με την γιόγκα, αλλά πρόσφατα ανακαλύψαμε και μια ακόμη μέθοδο άσκησης. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το σύστημα προπόνησης «15-15-15», το οποίο πραγματοποιεί με την καθοδήγηση του personal trainer της.

jen-aniston-1200x.jpg

Τι γνωρίζουμε γι' αυτό το είδος γυμναστικής

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής γυμναστικής, κατά την οποία συνδυάζονται τρεις βασικές ασκήσεις: το στατικό ποδήλατο, το ελλειπτικό μηχάνημα και το τρέξιμο σε ήπια μορφή. Στην ουσία, το 15-15-15 αντιπροσωπεύει τα λεπτά του κάθε workout. Δηλαδή, 15 λεπτά χρόνος διάρκειας για την κάθε άσκηση ξεχωριστά. Η Jennifer Aniston δηλώνει πως είναι απαραίτητο γι' αυτήν να το τηρεί καθημερινά. Ακόμη κι αν δε  διαθέτει τον προαπαιτούμενο χρόνο. «Χρειάζομαι κάποιο είδος κίνησης, ακόμα κι αν είναι μόλις 10 λεπτά την ημέρα σ' ένα τραμπολίνο», επισημαίνει.

Το θετικό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πως δεν είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται κάθε φορά με αυτά τα τρία είδη. Ο στόχος είναι ο οργανισμός να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άσκηση cardio για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε και με τις δικές σας προτιμήσεις. Μερικές προτάσεις είναι το άλμα με σκοινί, κολύμπι, ο χορός κλπ. Επιπλέον, οι ειδικοί προτείνουν την ένταξη και της άρσης βαρών.

Επιπλέον, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι πως δύναται να διαχωριστεί μέσα στην ημέρα. Δεν προϋποθέτει απαραίτητα να εκτελεστεί συνεχόμενα. Τα συνολικά 45 λεπτά μπορείτε να τα συμπεριλάβετε ανά διαφορετικές ώρες. Δηλαδή, το πρωί να ολοκληρώσετε τα πρώτα 15 λεπτά, μετά το μεσημέρι και μετά να το ολοκληρώσετε το απόγευμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να το προσαρμόσετε στην ρουτίνα σας. 

rs-1200x1200-210623073948-1200-jennifer-aniston-vital-proteins-1.jpg


Πολλοί άνθρωποι αμελούν την γυμναστική λόγω το ότι θεωρούν πως χρειάζεται να αφιερώσουν αρκετό χρόνο. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση δεν υφίσταται αυτή η τοποθέτηση. Θεωρείται ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε και να το μετατρέψουμε σε τρόπο ζωής μας.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη του;

H επίδραση του στο σύστημα του οργανισμού χαρακτηρίζεται εξαιρετικά αποτελεσματική. Εάν το συμπεριλάβετε για περίπου 7 ώρες την εβδομάδα, θα διαπιστώσετε μια συνολική αλλαγή: εσωτερικά κι εξωτερικά. Αρχικά, βελτιώνεται η σύσταση του σώματος, αποκτάται σωστή αναλογία μεταξύ μυών και λίπους, υπάρχει άμεση απώλεια βάρους, καίγοντας περισσότερες από 3.500 θερμίδες. Ενδυναμώνεται τη μυϊκή σας μάζα, καθώς γυμνάζεται όλες τις ομάδες του κορμιού.

Σύμφωνα και με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οφείλουμε, ειδικότερα ως ενήλικες, να αφιερώνουμε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα. Επομένως, είναι ένας ακόμη λόγος να εφαρμόσουμε αυτό το στυλ cross-training, το οποίο θα σας προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση και θεωρείται λιγότερο ακίνδυνο συγκριτικά με άλλα προγράμματα.

rs-1024x759-210623073947-1024-jennifer-aniston-vital-proteins.jpg


Εννοείται, σύμμαχός μας σε όλο αυτό το ταξίδι της προπόνησης αποτελεί η διατροφή! Οποιαδήποτε άσκηση κι αν επιλέξετε, μην αμελείτε να την συνδυάζετε με γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. Παραμείνετε ενυδατωμένοι και δείτε με την πάροδο του χρόνου να εξελίσσεσθε όλο και περισσότερο.

Good luck!