fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Πλαστική χειρουργική

Β. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Πλαστική χειρουργική

Αποκτήστε ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο, δοκιμάζοντας τις τελευταίες θεραπείες, που ταιριάζουν στην ηλικία και τις ανάγκες σας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής.

 

Στην εποχή μας αυτός ο σκοπός δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο απτον πλαστικό χειρουργό και τις χειρουργικές επεμβάσεις. Το πρόβλημα είναι πολύπλευρο κι έχει να κάνει πρώτα με αλλαγές στην υφή του δέρματος, όπως ρυτίδες, λεκέδες, ελαφρά χαλάρωση και θαμπό δέρμα. Επίσης, έχει να κάνει με τα δομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως προγούλι, χαλαρός λαιμός, σακούλες στα μάτια, ρινοπαρειακές αύλακες. Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού είναι καταρχήν ναναλύει και ναξιολογεί αυτά τα προβλήματα και να τα τοποθετεί σε μια σειρά προτεραιότητας. Για την εφαρμογή των ενδεικνυομένων θεραπειών, πέραν των χειρουργικών του ικανοτήτων κι εμπειρίας, πρέπει να ξέρει να εφαρμόζει την κατάλληλη τεχνολογία, όπως διάφοροι τύποι laser, ενέσιμα, χημικά peeling, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία κ.ά.

Η φιλοσοφία μου Για να επιτευχθεί, λοιπόν, αυτός ο στόχος είναι απαραίτητο να είναι διαθέσιμη η κατάλληλη τεχνολογία και μία ομάδα έμπειρων συνεργατών υπό την εποπτεία και συντονισμό του πλαστικού χειρουργού. Στον χώρο μας, Excel Medi Spa & Laser (δρόμος ΘέρμηςΠανοράματος), η ομάδα αποτελείται από πλαστικό χειρουργό, δερματολόγο, παθολόγο, διατροφολόγο κι αισθητικούς. Σκοπός των παρεμβάσεων στο πρόσωπο δεν είναι η τελειότητα, αλλά η αρμονία των χαρακτηριστικών, πάντα σε σχέση με την ηλικία και την κατάσταση του σώματος. Θέλουμε να διορθώσουμε τη «διαφορά φάσης γήρανσης» ανάμεσα στα διάφορα μέρη του προσώπου κι όχι να την προκαλέσουμε. Δηλαδή, δεν κάνουμε facelift χωρίς να διορθώσουμε τις σακούλες των κάτω βλεφάρων ή ναπαλλαγούμε από τις γεροντικές κηλίδες.

Οι πιο συνηθισμένες συντηρητικές θεραπείες

Botox - Dysport: Απάλειψη ρυτίδων μετώπου, μεσοφρύου, πόδι της χήνας και λαιμού, υαλουρονικό (Restylane - Radiesse): Γέμισμα ρινοπαρειακών πτυχών, ρυτίδες καπνιστού και ρυτίδες ντεκολτέ, χημικά peeling: Θεραπείες ακμής, σύσφιξης, μέλασμα, θαμπό δέρμα, laser (Fraxel, Vbeam, NDYag, Vectus, Apogee Elite): Σύσφιξη προσώπου, αποτρίχωση, κηλίδες προσώπου - ντεκολτέ - χεριών, μέλασμα, ουλές, κοκκινίλες, ευρυαγγείες, θαμπό δέρμα, needling: Σύσφιξη κι αναζωογόνηση, μεσοθεραπεία: Σύσφιξη κι αναζωογόνηση, βλαστοκύτταρα: Ακριβές θεραπείες για ρυτίδες που δεν έχουν αποδείξει την αξία τους.

Προτεινόμενες χειρουργικές επεμβάσεις

Οι επεμβάσεις στο πρόσωπο και τα βλέφαρα δε χρειάζονται γενική αναισθησία ούτε παραμονή στο νοσοκομείο. Γίνονται μενδοφλέβια αναισθησία και σε μερικές περιπτώσεις, με τοπική.

Facelift με μικρές τομές και SMAS: Χρησιμοποιώ το μυϊκό lift (SMAS) τα τελευταία 25 χρόνια. Απτο 2005, αντικατέστησα τις τομές του κλασικού facelift με μικρότερες, τοποθετημένες μπροστά μέσα στο αφτί και πίσω απτο αφτί, χωρίς προέκτασή τους στο τριχωτό της κεφαλής πάνω απτο αφτί και πίσω από αυτό, πάντα σε συνδυασμό με το εσωτερικό μυϊκό lift (SMAS). Με την τεχνική αυτή, τα μαλλιά που βρίσκονται μπροστά στο αφτί δε μεταφέρονται προς τα πάνω και πίσω. Αναισθησία ενδοφλέβια. Άνω βλεφαροπλαστική: Κλασική τεχνική, οι τομές κρυμμένες στην πτυχή. Αναισθησία τοπική. Κάτω βλεφαροπλαστική: Έχουμε τη δυνατότητα, πέρα απτις σακούλες, να σηκώσουμε ελαφρά τα μάγουλα και τις ρινοπαρειακές πτυχές (mid facelift). Αναισθησία ενδοφλέβια ή τοπική. Κροταφικό lift: Τομές 3 cm μέσα στο τριχωτό της κεφαλής γιανόρθωση της έξω μοίρας των φρυδιών. Αναισθησία τοπική. Lifting μετώπου: Ανοικτό ή ενδοσκοπικό, ενδείκνυται σπάνια. Lifting λαιμού: Γίνεται με λιποαναρρόφηση χωρίς facelift ή ανοικτά σε συνδυασμό με τοπικές τομές. Αναισθησία τοπική. Ενέσεις λίπους:: Μόνες τους ή σε συνδυασμό μάλλες επεμβάσεις προσώπου. Αναισθησία τοπική. Τα ενέσιμα έχουν περιορισμένες χρήσεις και κατά κανένα τρόπο δεν αναστηλώνουν το πρόσωπο και δεν υποκαθιστούν το facelift. Θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος πάντα βοηθούν και κολακεύουν το χειρουργικό αποτέλεσμα. Η πετυχημένη αισθητική χειρουργική μας βοηθάει να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε νεότεροι, φρέσκοι και ξεκούραστοι, όχι όμως «χειρουργημένοι» με αλλαγμένα χαρακτηριστικά.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και του Α.Π.Θ., ειδικεύτηκε στη Γενική και Πλαστική Χειρουργική στη Φλώριδα των Η.Π.Α. όπου κι εργάστηκε ως πλαστικός χειρούργος επί 15 έτη. Το 2000, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, ίδρυσε το κέντρο EXCEL και χειρουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το facelift με μικρές τομές και τη διόρθωση επιπλοκών της αυξητικής στήθους. Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικής Χειρουργικής (surgery.org) απ' το 1992.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

GLOW LOVES

To Doric Dune αποτελεί τον απόλυτο προορισμό με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι
DESIGN

To Doric Dune αποτελεί τον απόλυτο προορισμό με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι