fbpixel

Search icon
Search
Περιττό λίπος: Οι τροφές που συμβάλλουν στην καύση του
WELLNESS

Περιττό λίπος: Οι τροφές που συμβάλλουν στην καύση του

Επιλογές που θα οδηγήσουν σε πιο γρήγορα αποτελέσματα


Το περιττό λίπος είναι ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες - και όχι μόνο - στην καθημερινότητά τους. Σίγουρα, θα έχετε νιώσει πολλές φορές ότι ενώ έχετε μειώσει τις ποσότητες του φαγητού σας ή ενώ ακολουθείτε μια πιο προσεκτική διατροφή το λίπος σας παραμένει σταθερό. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που το επηρεάζουν. Το κομμάτι της άσκησης είναι πολύ σημαντικό αλλά εξίσου βασικό ρόλο διαδραματίζουν και οι τροφές που καταναλώνουμε. Φυσικά, δεν γίνονται θαύματα αν δεν υιοθετήσουμε έναν συνδυασμό συνηθειών, ωστόσο υπάρχουν μερικά «μυστικά», τα οποία αν τα ακολουθήσουμε θα φτάσουμε στον στόχο μας πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις τροφές που θα συμβάλουν σημαντικά στην καύση του περιττού λίπους! 

Βρώμη

b2b5df2f-afaf-4c72-adec-e60c6218af47.jpeg

Τα τελευταία χρόνια η βρώμη έχει «εισβάλει» σημαντικά στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες και μερικούς υδατάνθρακες που δημιουργούν έντονη αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε ένα αίσθημα πληρότητας. Αποτελεί ιδανική επιλογή για πρωινό, καθώς προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Plus, συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της πέψης.

Αμύγδαλα

762fa540-afa2-40e6-83f1-05c044b4193f.jpeg

 Μια δυνατή προσθήκη στη καθημερινή διατροφή είναι τα αμύγδαλα. Περιέχουν σημαντική ποσότητα της βιταμίνη Ε, που είναι γνωστή για την ισχυρή λιποδιαλυτική και αντιοξειδωτική της δράση. Είναι εύκολα στη κατανάλωση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, διότι αποτελούν ιδανικό σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

Αυγά

5b2379df-0d54-4d5c-885a-0e9e3b1e592a.jpeg

Πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και αντιοξειδωτικών. Εκτός αυτού, περιλαμβάνουν τη λευκίνη, η οποία είναι η πιο ωφέλιμη πρωτεΐνη για τη ρύθμιση και την καύση του λίπους. Έτσι, προσθέτοντας τα στην καθημερινή διατροφή σας θα αποκτήσετε αρκετή ενέργεια και επίσης θα διευκολυνθεί η διαδικασία της απώλειας λίπους.

Πράσινο τσάι

8b8d9e3f-c991-4774-a969-6676843cfed0.jpeg

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση του λίπους και στην σωστή λειτουργία του οργανισμού. Περιέχει κατεχίνες, συγκεκριμένα επιγαλλοκατεχίνη, που συμβάλει σ’ αυτήν τη διαδικασία αλλά και στην ενίσχυση του μεταβολισμού και την καύση του κοιλιακού λίπους.

Φρούτα

e2b38f28-c26a-4add-a67e-2dc4540cb8ab.jpeg

Τα οφέλη τους είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Πέρα από τις βιταμίνες, στις οποίες είναι πλούσια, τα φρούτα συμβάλουν σημαντικά και στην καύση του λίπους. Πιο συγκεκριμένα, τα εσπεριδοειδή, όπως είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι είναι εξαιρετικοί «καθστήρες» λίπους. Παρέχουν στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά και οξέα που αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού, προκαλούν γρήγορα κορεσμό και έτσι είναι πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Αβοκάντο

shutterstock-279523388.jpg

Το αβοκάντο έχει γίνει πλέον μία από τις επικρατέστερες διατροφικές συνήθειες, χάρη στα οφέλη του, τα οποία είναι πολλά. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, γνωστά και ως καλά λιπαρά, που στην πραγματικότητα συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία και βοηθούν μας βοηθούν να χάσουμε το περιττό λίπος. Οι τρόποι για να το γευτείτε είναι πολλοί, οπότε το μόνο που έχει μείνει είναι να βρείτε των αγαπημένων σας.

Μουστάρδα

5f208113-afef-4b2c-9bae-bd57d861c61a.jpeg

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά η μουστάρδα θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να κάψετε το περιττό λίπος. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστατικά τόνωσης του μεταβολισμού ενώ η θερμίδες της είναι πολύ χαμηλές. Ενδεικτικά, να πούμε ότι ένα κουταλάκι μουστάρδα περιέχει μόνο 5 θερμίδες.

Κανέλα

464ec32e-8d8c-4407-9749-c78ae1ac89ad.jpeg

Η κανέλα είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή ένα κουταλάκι κανέλα και να είστε σίγουρες ότι δε αργήσουν να φάνουν. Η top ιδιότητα της είναι ότι διατηρεί σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, οπότε θα νιώθετε χορτάτες.