fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στην ιδιωτική «όαση» ενός επενδυτή ακινήτων του Hollywood
INTERIORS

Περιηγηθείτε στην ιδιωτική «όαση» ενός επενδυτή ακινήτων του Hollywood

Τον οποίο εμπιστεύονται μερικοί από τους μεγαλύτερους stars παγκοσμίως


Πριν από λίγους μήνες, ο επενδυτής ακινήτων και μεσίτης πολλών star όπως οι Tom Brady and Gisele Bündchen and Ellen DeGeneres, Kurt Rappaport και η σύζυγός του το μοντέλο Zorana Kuzmanovic Rappaport, πέρασαν για πρώτη φορά μαζί με τη νεογέννητη κόρη τους Zoe το κατώφλι της έπαυλης γαλλικού στιλ από τούβλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήμα του 1936 - που αρχικά σχεδιάστηκε από τον εμβληματικό αρχιτέκτονα της California, Wallace Neff - ανακαινίστηκε τη δεκαετία του '90 από τον Robert A.M. Stern. 

2-D0bis.jpg

Ο Kurt και ο συνεργάτης του, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων στο Los Angeles, Clint Nicholas, σκόπευαν να ξεκινήσουν μια φιλόδοξη ανακαίνιση διάρκειας ενός έτους. «Ο Kurt λέει, "Ας πάρουμε ένα χρόνο", κάθε φορά που αγοράζει ένα σπίτι», λέει ο Nicholas στο AD χαμογελώντας. «Να 'μαστε, πέντε χρόνια αργότερα!». Αλλά και πάλι, υπήρχαν πολλά που έπρεπε να συμβούν για την πλήρη ανανέωση ενός ακινήτου τριών στρεμμάτων. Μάλιστα, το Scott Mitchell Studio με έδρα το L.A. σχεδίασε και κατασκεύασε πρόσθετες κατασκευές σε παρακείμενα οικόπεδα που είχε αποκτήσει ο Kurt. Όσον αφορά το κεντρικό σπίτι των 12.000 τετραγωνικών μέτρων, ήταν ένα όραμα «από τοίχο σε τοίχο με λουλούδια, τόνους μεταξιού και βαριές κουρτίνες», το οποίο με μερικές αρχιτεκτονικές προσθήκες που δεν ταίριαζαν στις «εντελώς διακριτικές, κομψές και μυστηριώδεις κατοικίες» του Neff, λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ο Nicholas και ο Kurt συνεργάζονται τόσο καιρό που ο σχεδιαστής λέει: «Αρχίζω να πιστεύω ότι το γούστο του Kurt είναι το δικό μου γούστο και το αντίστροφο». Για το συγκεκριμένο έργο, επικρατεί ένα είδος «πολυτελούς νατουραλισμού», θεματικά πιο κοντά στο στιλ του Neff. Πρωταρχικό μέλημα ήταν να ευθυγραμμιστεί το σπίτι με αυθεντικό τρόπο με την εξαιρετικά ηλιόλουστη τοποθεσία του. Αυτή η μοναδική ακτινοβολία θα αποτελούσε εξίσου μέρος της διακόσμησης όπως, ας πούμε, στη χρωματική παλέτα της διακόσμησης. Η Zorana και ο σύζυγός της πίνουν τον καφέ τους αγκαλιά τα πρωινά, σε ένα κρεβάτι - «κόσμημα» δια χειρός Rick Owens και σε σχήμα κάψουλας. 

12.jpg

Ό,τι λείπει από άλλους χώρους, το αναπληρώνουν με εντυπωσιακές μεταβάσεις εσωτερικού και υπαίθριου χώρου. Το σαλόνι, λέει ο Nicholas, αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου design: Μια μεγάλη πύλη παρέχει μια γενναιόδωρη μετάβαση μεταξύ της φύσης και ενός εσωτερικού χώρου από επιμελημένα συλλεκτικά αντικείμενα, από τον γοητευτικά catawampus καθρέφτη Vincenzo De Cotiis μέχρι τον χαρισματικά ογκώδη καναπέ και ένα ξύλινο γλυπτό-Stac Alcalay. «Κάποιος είπε κάποτε: "Τα όμορφα πράγματα πάνε με τα όμορφα πράγματα", και ζω σύμφωνα με αυτή τη δήλωση», λέει ο Nicholas. 

9.jpg
10-3phpP.jpg

Αναμφισβήτητα, η πρόκληση μιας neutral χρωματικής παλέτας είναι η τελική διαμόρφωση χώρων που δεν είναι καθόλου ουδέτεροι. Κάτω από τη στέγη Normandy αυτού του σπιτιού, ο σχεδιασμός ξεπερνά το status quo, με σημαντικούς αλλά διακριτικούς τρόπους. Το φουαγιέ διπλού ύψους, για παράδειγμα, είναι ένας μινιμαλιστικός χώρος όπου η επεξεργασία του τοίχου είναι τόσο καλλιτεχνική όσο και τα κομμάτια που κρέμονται σε αυτόν. Το δωμάτιο-θέατρο, ή «η ανδρική σπηλιά του Kurt», όπως το αποκαλεί η Zorana, στήνει έναν «διάλογο» μεταξύ των σεζλόνγκ, οι οποίες είναι καλυμμένες με δέρμα προβάτου και ένα μοναδικό ξύλινο coffee table. Ως μοντέλο για το Shopbop, το Gap και το Abercrombie & Fitch, τα ρούχα της Zorana λαμβάνουν την κατάλληλη μεταχείριση σε μια μεγαλοπρεπή γκαρνταρόμπα, όπου ένας μπουκλέ καναπές πρωταγωνιστεί.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Πηγή: Architectural Digest