fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στο minimal διαμέρισμα του σχεδιαστή Alexander Wang
INTERIORS

Περιηγηθείτε στο minimal διαμέρισμα του σχεδιαστή Alexander Wang

Το μικρό παιδί της μόδας μεγάλωσε και μας υποδέχεται στο ενήλικο πια διαμέρισμά του


Ως γνωστόν η ενηλικίωση είναι μια περίοδος αλλαγής, ανάληψης υποχρεώσεων και συνειδητοποίησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Τα είκοσι-κάτι αποτελούν πλέον παρελθόν, που υποδέχονται τα –άντα, τα οποία απαιτούν, μαζί με όλα τα άλλα, ένα περιβάλλον πιο σταθερό, συνοδευόμενο από ένα σπίτι όχι εφηβικό, αλλά με χαρακτήρα, που να αρμόζει στον ενήλικα που το κατοικεί. Έχοντας καθιερώσει το όνομα του στην παγκόσμια σκηνή της μόδας σαν τον άνθρωπο που σχεδιάζει τα πιο cool ρούχα για τα πιο cool παιδιά και τις εμφανίσεις των μοντέλων off-duty, ο Alexander Wang αποδεικνύει ότι η προσωπικότητα αποτυπώνεται όχι μόνο στη δουλειά αλλά και σε οτιδήποτε τον περιβάλλει, συμπεριλαμβανομένου και του διαμερίσματός του, στο οποίο μας ξεναγεί.

0917-ad-wang05-01-sq.jpg

Οι πόρτες του ασανσέρ ανοίγουν και ο σχεδιαστής μας υποδέχεται στο ζεστό και παράλληλα κομψό εσωτερικό του διαμερίσματος του στη Νέα Υόρκη -συγκεκριμένα στην περιοχή West Chelsea, απέναντι από τον ποταμό Hudson. «Είχε έρθει η ώρα για ένα πιο... ενήλικο διαμέρισμα, το οποίο θα είχε θέα, χωριστά δωμάτια και εξωτερικό χώρο -κάτι πιο άνετο και προσωπικό» εξομολογείται ο Alexander Wang, προχωρώντας από την κύρια είσοδο, στο μίνιμαλ, διακοσμημένο με γήινους τόνους , χολ, στο βάθος του οποίου διακρίνεται μια μεγάλη φωτογραφία του Steven Klein, που αναπαριστά την πίσω όψη ενός λευκού αλόγου στις ίδιες αποχρώσεις. «Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι και πραγματικά σου δίνει την πρώτη εντύπωση του διαμερίσματος και τι πρόκειται να συναντήσεις όταν μπεις πιο μέσα», αναφέρει.

0917-ad-wang08-01-sq.jpg

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων και προσωπικός φίλος του σχεδιαστή, Ryan Korban, παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα προήλθε ύστερα από μια συνεργασία αγάπης/μίσους, η οποία στηρίζεται στη φιλοσοφία των αντιθέσεων και την αρμονική συνύπαρξή τους. Η βασική ιδέα ήταν να μεταφέρει τον χαρακτήρα του σχεδιαστή στον χώρο, κρατώντας τους σκούρους τόνους, την αίσθηση του λιτού-μοντέρνου αλλά και συνάμα «σκληρού», αυτό που αποτυπώνει και στην ίδια τη δουλειά του, την αμηχανία που εκφράζει και σε κάνει να σταματήσεις ό,τι κάνεις για να την απολαύσεις και ίσως να σε κάνει να προβληματιστείς -με την καλή έννοια.

Ξεκινώντας από το μηδέν και χωρίς να μεταφέρει τίποτα από το παλιό του διαμέρισμα, η μεγαλύτερη πρόκληση τελικά αποδείχτηκε να εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του μαύρου, ένα concept σχεδόν αδιανόητο για τον Alexander Wang, που ολόκληρο το έργο του στηρίζεται στη φιλοσοφία γύρω από το συγκεκριμένο χρώμα. Κι όμως, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το τολμηρό και καινοτόμο στοιχείο του χαρακτήρα του, αποδεχόμενος την πρόκληση και ενσωματώνοντας έπιπλα και εγκαταστάσεις σε σκούρους μεν τόνους του μπρούτζου και του καφέ, όχι όμως του αγαπημένου του μαύρου.

0917-ad-wang03-02-sq.jpg

Η κρεβατοκάμαρα-σουίτα και το δωμάτιο της ντουλάπας αντικατοπτρίζουν το ίδιο καθαρό όραμα και τη μίνιμαλ αισθητική, χωρίς υπερβολές στα αντικείμενα διακόσμησης, με στοιχεία ωστόσο που προσδίδουν την αίσθηση της ζεστασιάς (χρησιμοποιώντας δηλαδή suede τοίχους, γούνινα καλύμματα, καθρέφτες), ώστε να αποφευχθεί το γεγονός να γίνει το διαμέρισμα πολύ σοβαρό.

Οι αντιθέσεις εντοπίζονται και στο υπόλοιπο σπίτι, όπου η διακόσμηση δημιουργεί μια ρετρό αλλά παράλληλα μοντέρνα ατμόσφαιρα, υπερβολικό και ταυτόχρονα συγκρατημένο. «Όταν έρχομαι σπίτι, είναι σημαντικό για μένα να νιώθω ότι αγαπώ οτιδήποτε υπάρχει εδώ μέσα» δήλωσε ο σχεδιαστής, υπογραμμίζοντας παράλληλα πόσο λατρεύει και τον ηλιόλουστο υπαίθριο χώρο του διαμερίσματος. 

Ένα σοβαρό αλλά bold σπίτι, αναπάντεχο και αντιπροσωπευτικό της cool, πολύπλευρης, ενδιαφέρουσας προσωπικότητας του Alexander Wang.

Περιηγηθείτε στην gallery για μια εσωτερική ματιά στους χώρους της πολυτελούς κατοικίας του σχεδιαστή.