fbpixel

Search icon
Search
Perfect summer prep: Τα 5 dos για να οργανωθούμε σωστά 24 ώρες πριν τις διακοπές μας
ESCAPE

Perfect summer prep: Τα 5 dos για να οργανωθούμε σωστά 24 ώρες πριν τις διακοπές μας

Η εύκολη checklist για να είμαστε πάντα on time


Οι καλοκαιρινές διακοπές πάντα κατέχουν μια μοναδική θέση στις αναμνήσεις μας. Ξεγνοιασιά, ταξίδια και στιγμές διασκέδασης με τους αγαπημένους μας είναι όλα αυτά που μας κάνουν να ανυπομονούμε κάθε χρονιά. Για να καταφέρουμε, όμως, να περάσουμε τόσο ευχάριστα και ξεκούραστα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάνει μια απλή, αλλά οργανωμένη προεργασία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της ηρεμίας μας. Γι’ αυτό, καταγράφουμε, ελέγχουμε και επιβεβαιώνουμε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς. Κανένα εμπόδιο δεν θα επιτρέψουμε να βρεθεί στο δρόμο μας και το μοναδικό πράγμα που θα πρωταγωνιστεί θα είναι η τάξη.

check.jpg
Εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 σημαντικά βήματα που είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε 24 ώρες πριν την έναρξη των καλοκαιρινών μας διακοπών για να είμαστε πάντα on time

Τελευταία βασικά ψώνια

shopping.jpg

Λίγο πριν αναχωρήσουμε, λοιπόν, είναι σημαντικό να ελέγξουμε εάν έχουμε οργανώσει σωστά τα summer outfits μας. Δημιουργούμε μια λίστα με τα ρούχα που θα πακετάρουμε. Ετοιμάζουμε ενδυματολογικούς συνδυασμούς που ναι μεν ανεβάζουν τη διάθεσή μας, αλλά είναι άνετοι και πρακτικοί όσον αφορά τη ζέστη. Δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε απαραίτητα αξεσουάρ, όπως μαγιό, καπέλο και προϊόντα που μας προστατεύουν από τις έντονες ακτίνες του ήλιου. Είναι πολύ χρήσιμο να ενημερωθούμε από πριν και για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στον προορισμό μας το διάστημα που θα βρισκόμαστε εκεί. 

Ελέγχουμε σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα

passport.jpg

Είναι οι προτεραιότητές μας μαζί με τα εισιτήρια του ταξιδιού, την ταυτότητα και το πορτοφόλι μας. Σε αυτό το βήμα, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε, σε περίπτωση που επιλέξουμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο, ότι το διαβατήριό μας θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας. Ενημερωνόμαστε επίσης για τα στοιχεία της ανανέωσής του. 

Βεβαιωνόμαστε για το όριο των αποσκευών μας 

luggage.jpg

Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε το όριο των αποσκευών που έχει καθορίσει η εταιρεία της πτήσης μας. Ακόμη κι αν στο παρελθόν, έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές μαζί της, αξίζει να βεβαιωθούμε για ακόμη μια φορά, καθώς στη συγκεκριμένη συνθήκη, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό, λοιπόν, προνοούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Κανονίζουμε τη διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο ή το λιμάνι

taxi.jpg

Προσπαθούμε με αποτελεσματικούς τρόπους να μετατρέψουμε το ταξίδι μας σε μια εύκολη διαδικασία, κάτι που θα φαίνεται και από τα πρώτα κιόλας λεπτά της μεταφοράς μας προς το αεροδρόμιο ή το λιμάνι. Μπορούμε να κάνουμε ασφαλή κράτηση για taxi μέσω app ή τηλεφωνικής κλήσης. Προνοούμε για τον χρόνο, ώστε να φτάσουμε έγκαιρα, ειδικά όταν θα χρειαστεί να μετακινηθούμε σε ώρες αιχμής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το δικό μας όχημα, καλό είναι να κάνουμε επίσης κράτηση για να εξασφαλίσουμε χώρο στάθμευσης. Σε οποιαδήποτε συνθήκη, έχουμε plan b και προσαρμοζόμαστε, αντίστοιχα. 

Οργανώνουμε την διαμονή και ασφάλεια του κατοικιδίου μας 

pet.jpg

Στην περίπτωση που έχουμε κατοικίδια και θα μείνουν πίσω, κάνουμε τις τελευταίες αρμοδιότητες σχετικά με το μέρος, στο οποίο θα τα φροντίσουν. Επικοινωνούμε με γνωστούς μας, οι οποίοι θα τα φιλοξενήσουν και τα μεταφέρουμε εκεί. Διαφορετικά, εάν έχουμε επιλέξει για την διαμονή τους ξενοδοχείο για κατοικίδια, τότε δίνουμε προσοχή στα απαραίτητα επίσημα έγγραφα της ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων και εμβολίων τους. 

Καλή οργάνωση!